Simeon

Budapest, MU Színház
A Duda Éva Társulat új premierje több szempontból is különleges darab, egyrészt ez az együttes első olyan előadása, mely egy kortárs drámát vett alapul, másrészt a produkció rendező-koreográfusa Csuzi Márton, a csapat egyik művésze, aki az útkereső Simeonnal debütál ezen a fronton.
A kiindulási pont Sarkadi Imre 1960-as, Oszlopos Simeon című filozofikus, abszurd példázata, melynek főhőse szakmai és magánéleti sikertelenségén felbuzdulva átvedlik igazságkereső aszkétába, akire abszolút nem vonatkoznak a világ törvényei, és aki saját magát póznára emelve fáklyaként ragyogja be a filiszteus szürkeséget – immár tudatosan a „rossz” oldalra helyezkedve. Hiszen ha a világ mozgatórugója a gonosz, a bomlás és a zűrzavar, akkor erre kell ráerősíteni, hogy a helyes működést fenntartsuk. Emberünk remek érzékkel rontja is tovább a saját helyzetét, miközben magvas erkölcsi, lélektani és szociológiai fejtegetésekbe bonyolódik. 
 
Bár a darab születése óta számtalanszor fordult már meg a színen, most először használja a fizikai színház formanyelvét, így a szöveg és a tánc különleges elegyet alkotva kelti életre az ösztönös-tudatos önpusztítás útját járó ember örök érvényű tragédiáját. 
 

macsek
2014.03.18
|

Mézes gondolatok.
Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. november 22. - 2020. április 5.

Selyemút tükrében.
Budapest, Pesti Vigadó, 2019. november 20. - 2020. január 5.

"Bán - Lazetzky" - Egy óbudai művészcsalád.
Budapest, Óbudai Múzeum, 2019. november 20. - 2020. szeptember 30.

Játék
Az elveszett szaloncukrok történetével idézi meg a közeledő ünnep hangulatát.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.