Utolsó

Budapest, Trafó
A Proton Színház és a Trafó koprodukciójában létrejövő darab bebizonyítja, hogy a zombi filmek világa nem összeegyeztethetetlen a színházzal, s végképp nem Ionesco-val. Rába Roland legújabb rendezése sajátos keretek között mutatja be a mindannyiunkat foglalkoztató, Ionesco által felvetett kérdéseket...
Létezik félelmetesebb, fenyegetőbb, pusztítóbb erő az embertömegnél? Világméretű járvány, szökőár, tűzvész vagy földrengés – egyik sem hasonlítható ahhoz a morális romboláshoz, amit az emberiség okozhat saját magának.

Inspirációként szolgált Eugène Ionesco Rincéroszok című drámája, melyben egy hétköznapi kisvárosban különös járvány üti fel a fejét. Az emberek hirtelen furcsa tüneteket észlelnek magunkon, majd egyik pillanatról a másikra rinocérosszá változnak. Újdonsült testükben ösztönlényként falkákba verődve rohangálnak fel-alá a városban, lépésről lépésre átveszik a hatalmat ellehetetlenítve a még „normális” emberek hétköznapjait. Pedig, „…a félelem irracionális. A ráció le kell, hogy győzze.”

Színészek: BAKSA Imre, BÁNKI Gergely, FICZERE Béla, HERCZEG Tamás, MÁZLÓ Tímea, SOMODY Kálmán, SZÉKELY Rozi, TÓTH Orsi valamint ADÁNYI Alex, CSIKÁSZ Ágnes, FÖLDESI Ágnes, KANALAS Dániel, KISARI Zalán, SINKÓ Réka, SZŐKE Richárd 
Díszlet: MENCZEL Róbert 
Jelmez: OLÁH Tímea 
Zenei vezető: PUSKÁS Péter 
Mozgás: GYÖNGYÖSI Tamás 
Rendezőasszisztens: KISS Ágota 
Rendező: RÁBA Roland

Eugène Ionesco Rinocéroszok c. drámáját Mészöly Mikós fordította. Az előadás szövege a társulat improvizációinak felhasználásával készült.
2014.08.15
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.