A Leselkedőkben egy lakógyűlés, a rögvalónak eme legszürkébb szelete fordul át szinte észrevétlenül szürreális, irracionális thrillerbe A Jurányi Ház udvarán zajló fiktív lakógyűlés egyetlen napirendi pontja a csótányinvázió, melynek okát mindenki tudni véli, de a megoldástól ennek ellenére csak egyre távolabb jutnak az eldurvuló vita során.
Elindul a bűnbakkeresés: szép lassan világossá válik, hogy a szomszédok figyelik egymást – kukkolókból szemtanúk lesznek, de emléktöredékeikből csak nem akar összeállni az igazság.
 
Az előadás közben a néző elveszíti biztosnak hitt pozícióját, és maga is érdekeltté válik abban, hogy megtalálják az igazságot a kollektív bűnösség és a felelősség teljes elhárítása között. A lakógyűlés egy társadalmi probléma vetülete: amennyiben az együtt élő emberek nem vállalják közös felelősségüket, cselekvésképtelenné válnak, és akkor győznek a csótányok. 
Löwenstein
2014.08.18
|

Kertész leszek - Kiss Márta kiállítása.
Budapest, Eötvös10 KKSz, 2019. november 27. - 2020. január 3.

Mézes gondolatok.
Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. november 22. - 2020. április 5.

A különutazás terei - Ujházi Péter kiállítása.
Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2019. november 22. - 2020. március 29.

Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.