Oresztész

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Ha létezik a görög mitológiában abszolút bajnok hendikepes família, akkor az mindenképp a Tantalidák, azaz Oresztész és felmenői. A családi albumuk csak úgy tocsog a vérben és a mocsokban, igazi horrorsztori az övék.
Van itt minden: incestus, téboly, bosszú, hazugság, árulás és gyilkosságok garmadája, egy közepes költségvetésű hollywoodi mozi labdába sem rúgna az isteni szeszélyek mentén lavírozó antik hírók csapzott sztorija mellett. 
 
Euripidész színműve nem tegnap íródott, de mai szemmel nézve is megdöbbentően modern. Szereplői pont olyan frusztráltak, akaratosak, zavarodottak, kétségbeesettek, hiúk és kisszerűek, mint mi. A „tragikus triász” utolsó nagy géniusza kíméletlenül lerombolja az antik hősöket övező mítoszokat, de meglátásai az istenek esetében sem épp hízelgőek. Nem fukarkodik a kritikával, melyet meglepően gazdag humorral prezentál – még sincs kedvünk röhögni a végén. 
macsek
2014.09.29
|

Ugrásra készen - Retkes Máté kiállítása.
Budapest, Lívia villa, november 23. - december 6.

XVIII. Karácsonyi Tárlat.
Budapest, Vízivárosi Galéria, november 26. - december 19.

A különutazás terei - Ujházi Péter kiállítása.
Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2019. november 22. - 2020. március 29.

Mézes gondolatok.
Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. november 22. - 2020. április 5.

Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.