Szakácskönyv a túlélésért

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
Szokatlan előadással lepi meg közönségét a Gólem Színház. A Lichtenwörthöt megjárt Endrei Istvánné született Weisz Hedvig az ételeken keresztül meséli el az életét.
90 perc
Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel volt leginkább jellemző a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíteni?
A Czingel Szilvia azonos című könyve alapján készült Szakácskönyv a túlélésért előadásban a Gólem Színház recepteken keresztül mutatja be a XX. század magyar történelmét. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a táborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül '89 után igazi magyar hozzávalókból állt. Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fős közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.
 
Az előadás alatt felszolgált ételek a Kőleves vendéglő konyhájában készülnek, nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak. 
 
2018.04.12
|
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.