Így viszik át - Nyáry Krisztián alapján

Budapest, Mozsár Műhely
Erdeős Anna rendezésében mutatják be a Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők című köteteiből származó történeteket.
A híres írók és költők különféle szerelmi történeteit Tóth Réka Ágnes írta át és Bakonyi Alexa, Döbrösi Laura és Mohai Tamás előadásában ismerhetik meg a nézők az év utolsó napján, először.
Egy este harminchat fokos lázban. Sakkparti Kosztolányi Didééknél. A telefonhívás, mielőtt Böhm Aranka kiugrik az ablakon - az elsőről. Időtlen élethelyzetek fiatalok szájából. Másfél órás szerelemszkeccs. Szilveszter este az ünnepelt költők ritkábban ünnepelt társai kerülnek előtérbe az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című előadásban, amelyben igaz történetek és számtalan, különféle szerelem kerül reflektorfénybe a Mozsár Műhely színpadán.  
 
„Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. De milyen ott állni? Égi múzsa helyett hús-vér nőként a klasszikussá vált sorok mögött. Stílusjáték, szerepcsere és libikóka: ez a darab tíz lazán fűzött etűdben vizsgálja irodalmi örökségünk. Azokat a mintákat, amelyeket kapcsolatainkban, héjanászainkban, anyaképeinkben hurcolunk, amelyekről nézőként magunkra ismerhetünk, és megnyugodhatunk: nem egyedül lépünk ugyanabba a folyóba. Két nő és egy férfi szemszöge visz valami érzékeny egyensúly, megállíthatatlan pulzálás és hétköznapiság felé: felénk. Azoknak, akik csalnak és azoknak, akik megcsalatnak. Akik imádnak. Gyűlölnek. Azokkal, akik cseréltek férjet, feleséget, nemet, ágyneműt, rímképletet. De egy valamit soha: a kiolthatatlan szerelmet, amelyet ha kellett, a szájukban vittek át – a túlsó partra” – olvasható az előadás színlapján.
2017.12.19
|
Belvárosi Színház, 2018. augusztus 31., péntek

Majd, ha az eső eláll

Hatszín Teátrum, 2018. augusztus 10., péntek

Hozott lélek

Szkéné Színház, 2018. szeptember 12., szerda

Varsói melódia

Hatszín Teátrum, 2018. szeptember 14., péntek

Caligula helytartója

Nemzeti Színház, 2018. szeptember 21., péntek

Pöttöm Panna 4+

Újszínház, 2018. október 3., szerda

Pöttyös Panni az iskolában 4+

Thália Színház, 2018. október 6., szombat

A királylány bajusza 4+

Újszínház, 2018. október 14., vasárnap

Hamupipőke 3-6

Karinthy Színház, 2018. október 28., vasárnap
Játék
A Magyar Természettudományi Múzeum küldetése, hogy felébressze és fenntartsa a természet sokféleségének megismerése és megértése iránti igényt, és elkötelezetté tegye a társadalom tagjait a természeti környezet megőrzése iránt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.