A vezér

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 1. 19:00
Ifjúsági előadás sok zenével, Alfred de Musset eredetileg ötfelvonásos Lorenzaccio című műve alapján – a Mentőcsónak Egység és a FÜGE közös előadásában.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház  (Budapest)
 
2019. február 1., péntek
19:00
 
90 perc
Ajánlott korosztály: 16+
Musset legtöbb művében a saját kiábrándult, passzív generációjával foglalkozott, a cselekedni képtelen, a fennálló rendszernek végül önmagát megadó fiatalokkal. A szerző Lorenzaccio című drámája a 16. századi, elvben köztársaságként működő Firenzéről mesél, ahol Alessandro Medici korlátlanul gyakorolja zsarnoki hatalmát. Száműzötteket sirat a nép, néhány diák zendülést szít, amit aztán könnyedén levernek. A fejedelem és baráti köre dorbézoló jókedvében nőket becstelenít meg, igazi ellenállás nincs, önfeledt a szórakozás. 
 
Az eredetileg ötfelvonásos művet ifjúsági előadássá alakították a készítők annak érdekében, hogy az elnyomó rendszert vizsgálva a demokrácia fogalmáról a középiskolás diákokkal közösen gondolkodjanak. Vajon mit jelent a mai fiatalok számára a hatalom? Mit várnak el tőle? Képesek észrevenni a hatalom túlkapásait? És ha igen, vannak eszközeik tenni ellene? Akarnak-e egyáltalán? Vajon ma is ugyanolyan passzívak a fiatalok, mint Musset korában?  
 
Korhatár: 16 év 
 
2017.12.04
|
(6 kép)
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.