Mi lenne, ha egyik napról a másikra eltűnnének a zsidók? Mind egy szálig, kivétel nélkül! Előjel, magyarázat, jótanács és – persze, mivel zsidók – pénz nélkül marad a világ.
Mihez kezdjenek most a neonácik? Kit utáljanak? Mihez kezdjenek a zsidó – vagyis bármely – színház alkalmazottjai? Honnan szerezzenek pénzt? Mihez kezdjen a Kereskedelmi Világbank?
 
A Gólem Színház legújabb kabaré előadása – nem meglepő módon – a zsidókról fog szólni. Vagyis a zsidók hiányáról, és valójában azt feszegeti, vajon hogy lehet zsidózni, ha nincsenek zsidók.
 
Zsidózás lesz, mint egy rendes kabaréban, plusz élőzene, dalbetét, mint egy rendes kabaréban. Vicces jelenetek, mint egy rendes kabaréban. Nyílt őszinteség, burkolt őszinteség, mint egy rendes kabaréban. Egy dolog nem lesz, ami egy rendes kabaréban mindig van: zsidók. Mert, ugye, eltűnnek…
 
A DEKK Színház, a Füge Produkció és a Gólem Színház előadása.
2018.09.27
|
(4 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.