Egy különleges nap

Budapest, Hatszín Teátrum, február 7. 19:30
Magyarországon először mutatják be színpadon Ettore Scola filmklasszikusát, az Egy különleges napot.
Hatszín Teátrum  (Budapest)
 
2020. február 7., péntek
19:30
 
A történet 1938. május 8-án játszódik Rómában, ami különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. A nemzeti ünnepnap miatt mindenki a parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Egy véletlen folytán megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember közt nem hétköznapi vonzalom alakul ki. Amikor az asszony a férfi segítségét kéri egy látszólag apró ügyben, még nem sejtik, hogy ez a találkozás és ez a nap különleges lesz mindkettejük számára, és megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, és aminek addig a világot és önmagukat látták.
 
Ettore Scola filmje 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével, jelölték a Legjobb Idegennyelvű Film Oscar-díjára, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a Cézar-díjat. 
 
 
2018.10.19
|
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.