Cigány magyar

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, november 23. 20:00
A szereplők saját élményeiből készült a Tudás Hatalom legújabb előadása, melyet így aposztrofálnak: csapatépítő tréning magyar állampolgároknak.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház  (Budapest)
 
2019. november 23., szombat
20:00
 
2019. december 1., vasárnap
19:30
 
2019. december 7., szombat
19:30
 
2019. december 14., szombat
19:30
 
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén? A szegénység kreatívvá tesz, a kirekesztettség különlegessé. Nem csoda, hogy a Tudás Hatalom csoport tagjai szándékosan születtek bele ebbe. Mert cigánynak lenni jó, még akkor is, ha soha nem felejtjük el, hogy a személyi igazolványunkon az állampolgárság utáni kettőspont mögött ez áll: magyar.”
 
A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult Tudás Hatalom csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni.
A Tudás Hatalom és a Mentőcsónak Egység produkcióban készült előadást írta: Horváth Kristóf „Színész Bob” és a társulat.
 
 
2018.11.16
|
Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.