Apa lánya

Budapest, Budapest Bábszínház, január 21. 19:00
Irena Sendler története ihlette a Budapest Bábszínház felnőttek számára készült előadását, ami arra keresi a választ, hogy hogyan és meddig állhatunk szemben a hatalommal, dönthetünk-e emberi sorsokról.
Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió  (Budapest)
 
2019. január 21., hétfő
19:00
 
2019. január 22., kedd
19:00
 
2019. január 23., szerda
19:00
 
2019. február 13., szerda
19:00
 
2019. február 25., hétfő
19:00
 
75 perc
Ajánlott korosztály: 16+

Rendező: Hoffer Károly

 

Szereplők:

Háy János darabja bárhol, bármikor és bárkivel megtörténhet, nincs kimondott történelmi kor, sem nevesített szereplők, csak egy nő egy vallatószobában.
„Olvastam egy cikket Irena Sendlerről, amely olyan gyerekekről szólt, akik „meghaltak azért, hogy utána újra élhessenek". A történelem olyan lehetetlen helyzetbe sodorta őt, hogy emberek sorsáról kellett döntenie, konkrétan arról, hogy meddig tetszhalottak a kicsik, és mikor lesznek újra élők. Tulajdonképpen ez maga a bábművészet: mozgatok egy figurát, aztán amikor elengedem, akkor pontosan úgy néz ki, mintha semmi élet nem lenne benne, de aztán csak rajtam áll, hogy mikor nyúlok hozzá, mikor mozdítom meg újra” – mondta el a darab kapcsán Hoffer Károly rendező.
 
„Rájöttünk, hogy mi tulajdonképpen nem dokumentarista előadást akarunk, hanem az az érdekes, hogy van egy háború, mindenki ennek a helyzetnek a kiszolgáltatottja, teljesen függetlenül attól, hogy melyik oldalon áll, és van egy nő, akinek van egy személyes története, és nyilván hatnak rá a körülmények, de leginkább magával van elszámolnivalója. Így ez a darab nem Irena Sendler története, nem véletlenül nincs nevesítve előadásunkban sem. Élete csak ihletforrásként szolgál egy általánosabb történet kifejtésére. Mara tizenegynéhány karaktert játszik/mozgat a darabban. Úgy meséli el börtönben töltött napjait, s idézi meg emlékképekben egykori tetteit.” 
 
16+ 
 
2018.12.06
|
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.