Ketten

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, március 1. 20:00
A független színházi szféra ismert dívája, a Katona József Színház társulatának egyik oszlopos tagja, egy rendező, aki a brit improvizációs technika magyarországi meghonosítója és egy dramaturg-író összeállnak, hogy létrehozzanak egy újabb előadást.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház  (Budapest)
 
2019. március 1., péntek
20:00
 
A Szalontay Tünde, Elek Ferenc, Alexis Latham és Garai Judit által megvalósított darab részben rögzített, részben improvizációs, de mindenképpen más és más minden este. Az alap pedig egy megtörtént eset: egy pár története, akik közel 15 éven keresztül raboltak ki németországi bankokat. Nem lehetett róluk tudni semmit. Honnan jöttek? Kik ők? Miért csinálták? Az utolsó akciójuk tragikus véget ért: tűzharcba keveredtek, a rendőrök lelőtték a férfit, a nő öngyilkos lett a helyszínen. Ami maradt utánuk: két cseh állampolgárságú személyi igazolvány, egy 20 éves fiúgyermek és 2 millió euró.
 

Mi lehetett a motivációjuk? A szabadság, a konvenciók nélküli élet, a függőség? Ez jelentette a kapcsolatuk életbentartását, a folyamatos pezsgést, a szenvedélyt ebben a hektikus világban? Vagy épp ez zárta be és össze őket, és nem volt lehetőségük kitörni ebből a spirálból? Tele titkokkal és szerepekkel. A történet igazi metaforája a modern kapcsolatoknak. Hogyan zárjuk le őket? Hogy búcsúzzunk el egymástól? Hogyan bízzunk meg egymásban? Ki dönt és ki az, aki végrehajt? Hogyan és miért mondunk le a gyerekünkről? Miért és hogyan hágjuk át a társadalom szabályait? Hol vannak a határok? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Jurányi Házban bemutatott előadás. 
 
2019.01.29
|

Talent Café kiállítás.
Budapest, Barabás Villa, február 28. - március 31.

David Lynch: Small Stories / Kis történetek.
Budapest, Műcsarnok, március 1. - június 2.

Dárday Nikolett kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, február 28. - március 22.

Berkei Csaba kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, február 27. - március 22.

Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.