Az örökség

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 20. 19:00
Schwechtje Mihály 2018-ban a hazai mozikban bemutatott két filmje után, melyeket ő írt és rendezett, most a színházban mesél a mai Magyarországról.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház  (Budapest)
 
2020. február 20., csütörtök
19:00
 
2020. február 21., péntek
19:00
 
2020. március 2., hétfő
19:00
 
2020. március 5., csütörtök
19:00
 
Az Aki bújt, aki nem című rövidfilm egy mélyszegény magyar faluban történő gyerekkereskedők tevékenységét mutatta be, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című első nagyjátékfilmje pedig a mai tinédzserek érzelmeibe, szorongásaiba adott betekintést. Az örökség a rendező saját színdarabja, amiben egy külföldről hazatérő fiatal gyerekorvos azzal szembesül, hogy az egykori gyerekorvos anyjának körzetében a hagyományos értékek, mint a tisztesség és az emberség, érvénytelenek.  
 
Magyarországon orvoshiány van. Magyarországon gyerekhiány van. Egy fiatal gyerekorvos anyja halála miatt Németországból visszatér Borsodba. A fiú apjával nevelkedett Pesten, míg bátyja anyjával vidéken. Mivel a fivérek közül ő lett orvos, ő örököli anyja után a gyerekorvosi praxist. Úgy dönt, amíg túlad az örökségen, Magyarországon tölt néhány hetet. Ez alatt kénytelen tisztázni magában az anyjával való viszonyát, és szembenézni azzal, hogy valójában mit is örökölt meg, mikor rámaradt a magyar vidék gyógyításra váró lakossága.
2019.02.22
|
(6 kép)
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.