Kakukkfészek

Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 23. 19:00
Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regénye 1962-ben jelent meg, egy évvel később megszületett a mű színpadi változata, majd 1975-ben pedig Miloš Forman filmet is készített belőle.
Radnóti Miklós Színház  (Budapest)
 
2019. május 23., csütörtök
19:00
 
2019. május 29., szerda
19:00
 
2019. június 1., szombat
19:00
 
Ajánlott korosztály: 16+
A történet egy elmegyógyintézet egyik osztályán játszódik, melynek több lakója azért húzza ott meg magát, mert nem tudja, vagy nem akarja vállalni azokat az összeütközéseket, amik a társadalomban való létezéshez elengedhetetlenek. Inkább alávetik magukat a főnővér törvényeinek. Míg egy nap új lakó érkezik.
Az egyik legrégebbi lakó, Bromden, a félvér indián süketnémának tetteti magát. Ha el tudja titkolni, hogy van esze, békén hagyják. Új beteg érkezése kelt átmeneti érdeklődést a bentlakókban. Randle Patrick McMurphy is tettet. Ő azt, hogy bolond. De ő nem rejtőzködő fajta. Szeret élni, és szereti, ha élnek körülötte. Szórakozni akar és szórakoztatni. Nem önzetlen grál-lovag, de van benne szeretet és szolidaritás. És megvan benne a felháborodás képessége. És nekimegy a mézbe mártott aljasságnak.
 
2019.04.26
|
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.