Dajkamese

Budapest, Bethlen Téri Színház, október 22. 19:00
Lola alig volt 18 éves, amikor a Fülöp-szigeteken szolgáló katonatiszt a saját lányának ajándékozta őt. A lány felnőtt, férjhez ment, és megszületett gyermekük, Alex. Dajkája halála után Alex elmeséli közös történetüket – a családja és rabszolgája történetét.
Bethlen Téri Színház  (Budapest)
 
2019. október 22., kedd
19:00
 
„Ötvenhat évig élt velünk. Felnevelt engem és testvéreimet – mindennemű fizetség nélkül. Tizenegy éves voltam, egy tipikus amerikai fiú, amikor ráébredtem, ki is volt ő valójában” – írta Alex Tizon Pulitzer-díjas újságíró A családom rabszolgája című írásában Loláról, aki alig volt 18 éves, amikor egy Fülöp-szigeteken szolgáló katonatiszt a saját lányának, Tizon édesanyjának ajándékozta őt.
Huszonegy évvel azután, hogy Lola „katulong”, azaz szolga lett, a család az Egyesült Államokba költözött, őt pedig magukkal vitték, mint egy egyszerű használati tárgyat. Szeretett dajkája halála után Alex útnak indul, hogy a hamvakat egy kenyérpirítónyi méretű dobozban visszavigye Lola szülőföldjére. De indulás előtt még egyszer leül, hogy felidézze és elmesélje közös történetüket – a családja és rabszolgája történetét.
 
A megrázó történet a Bethlen Téri Színház Találkozások tehetségprogramja keretében a Mannával közös produkcióban látható.
 
 
2019.10.09
|
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.