Ismerős történet

A Gólem Színház és a Pesti Est bemutatja
Budapest, Hatszín Teátrum
David Ives amerikai drámaíró színdarabja mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés?

Rendező: Borgula András

Író: David Ives

Díszlet: Gyarmati Dóra

Jelmez: Gyarmati Dóra

 

Szereplők:

A darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit. Hiába ugyanis a nagy boldogság, ha a vallás utunkban áll. Lehet-e boldog egy zsidó lány egy katolikus fiú mellett – akkor is, ha valójában mindketten egyszerűen csak amerikaiak? David Ives színműve most először látható magyar színpadon, és a könnyed, helyenként felszínesnek tűnő párbeszédek mélyén hétköznapi emberi drámák húzódnak meg, melyek mindenki számára olyanok, mint egy ismerős történet. Minden kimondott szónak jelentősége lehet egy kapcsolat során, és akár egy-egy szerencsétlenül fogalmazott mondat is meghatározhatja az életünk további menetét.
 
A darabot Németh Virág fordításában, Borgula András rendezésében, Radnay Csilla és Schmied Zoltán alakításában láthatjuk.
2019.10.17
|
(10 kép)
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.