Red Haired Men / Vörösek

Budapest, Trafó
A Trafó közönsége számára már ismerős Alexander Vantournhout a tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával olyan univerzumot hoz létre, amelyben a csoda és a humor soha nem jár kockázat nélkül.
70 perc
Ajánlott korosztály: 12+

Koreográfia: Alexander Vantournhout

 
Az előadáshoz az orosz író, Danyiil Harmsz rövid elbeszéléseiből merített, amelyek a sztálini tisztogatások idején születtek, és jellemzően nyugtalanító hangulatú szövegek, abszurd humorral. Az előadásban is használt eszközök, mint a kényelmetlen fizikalitás, a nonszensz és a nyelv hangsúlyossága szintén mind tipikus harmszi jellegzetességek. Vantournhout és a három másik előadó együtt „fordítja” ezeket színpadra: a koreográfia cirkuszi attrakciókkal és mágiával is kiegészül.
 
Vantournhout előadása kikerüli a koncepcióból adódó epizodikus jelleget, és olyan hatást kelt nézőkben, mintha ők is a szövegek és a fizikalitás határán egyensúlyoznánk az alkotókkal együtt. Egy koherens összművészeti univerzum kerül itt megalkotásra, egy meglepő világegyetemé, melyet a néző kedvére lakhat be.
 
Alexander Vantournhout neve ismerősen csenghet a Trafós közönségnek, hiszen 2018-ban fellépett itt Bauke Lievenssel. 2014-ben és 15-ben két szóló előadása és Raphaël (2017) című duettje után a Vörösek Alexander Vantournhout első csoportos koreográfiája.
2019.11.07
|
Játék
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.