Bál, avagy a táncos mulatság

Budapest, Nemzeti Táncszínház (Régi)
A Bozsik Yvette Társulat Bál, avagy a táncos mulatság című darabja Ettore Scola olasz rendező koprodukciós, de elsősorban francia (tánc)filmje, az 1983-as A bál nyomán készült. A bál egy metaforikus bálteremben szavak nélkül, a zene és a tánc erejével...
...mutatja be a XX. századi francia történelem 50 évét, a II. világháborútól kezdve Algéria gyarmatosításán át a ’68-as diáklázadásokig és tovább. Ennek megfelelően a Bál című táncprodukcióban – melynek első része szintén egy bálteremben, második, elemeltebb, költőibb fele viszont egy óceánparton játszódik – a XX. század legfontosabb zenei irányzatai (jazz, sanzonok, klasszikus és modern zene) jelennek meg, ami nagymértékben meghatározza a darab hangulatát. Mindezt olyan művészek tánca koronázza meg, mint Góbi Rita, Somorjai Judit vagy Federico Marcos Moreno Hernandez.
csokinyúl
2013.01.08
|
(6 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.