Ajánló
Czigány Zoltán: Csoda és Kósza Budapest, Örkény István Színház, január 18. 11:00
Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve?
A vihar Budapest, Nemzeti Színház, január 18. 15:00
Shakespeare utolsó darabja a mai napig a világ színházi repertoárjának legnépszerűbb előadásai közé tartozik, és a szerző egyik leggyakrabban játszott műve. E titkokkal és szimbólumokkal teli színdarab mégis folyamatos megfejtést igényel, szereplőit és gondolatait minden kor, minden rendező megpróbálja újra értelmezni.
Macskajáték Budapest, Nemzeti Színház, január 18. 15:00
„Mi, emberek, csak egyféleképpen tudunk szenvedni és örülni, akár az élet elején, akár a végén tartunk” – írja Örkény István a Macskajáték című tragikomédiája elé, ami nem más, mint a főhős, Orbán Béláné véget nem érő ármánykodása a környezetével.
Hitted volna? Budapest, Belvárosi Színház, január 18. 15:00
Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak.
A vágy Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 18. 19:00
A túltengő szexualitását gyógyszerekkel kordában tartani kényszerülő Fritz látszólag minden, csak nem normális. Legalábbis ezt vallja Ottó, aki otthonába és vállalkozásába is befogadja sógorát, a börtönből frissen szabadult fiút.
Kertész utcai Shaxpeare-mosó Budapest, Örkény István Színház, január 18. 19:00
William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának Závada Péter átirata és a társulat improvizációi alapján készült átültetése a mába, annak is egy kevésbé idealizált szegletébe.
Izgass fel! Budapest, Hatszín Teátrum, január 18. 19:00
Az „évszázad perének" nevezték Amerikában, és többek között Hitchcock is feldolgozta ezt a hidegrázós, mégis elgondolkodtató történetet két kiemelkedően intelligens fiatalról, akik a nietzschei elméletek alapján elkezdik azt gondolni magukról, hogy „emberfeletti emberek".
Édes Anna Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), január 18. 19:30
Kosztolányi Dezső Édes Annája tele van titkokkal és kérdőjelekkel. Címszereplője, a krisztinavárosi cselédlány a magyar irodalom egyik legtöbbet vitatott-elemzett karaktere.
Kaktuszvirág Budapest, Belvárosi Színház, január 19. 15:00
Mi történik, ha lassan már magunk sem tudjuk, kinek mit hazudtunk? Abe Burrows filmadaptációt is kapott nagy sikerű darabjának eredeti Broadway-változata először látható Magyarországon.
Veszélyes forduló Budapest, Karinthy Színház, január 19. 15:00
Freda és Robert Caplan estélyt adnak barátaiknak az elegáns villájukban. A vidám társaság hangjátékot hallgat a rádióból.
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.