Ajánló
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, szeptember 2. 19:00
November 5-én mutatták be a Vígszínházban Molnár Ferenc regénye nyomán íródott A Pál utcai fiúk című zenés játékot. A színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik jelentős képviselőjének munkája.
A sütemények királynője Budapest, Szkéné Színház, szeptember 2. 20:00
Pintér Béla a kilencvenes évek közepén több alternatív társulatnak is meghatározó színésze volt, mígnem első rendezéseként létrehozott egy igen különös előadást, amelynek címéül a saját nevéből készített anagrammát adta.
A testőr Budapest, Pesti Színház, szeptember 3. 19:00
Mit tesz egy aggódó férj, ha azt látja, hogy az asszonyka félévnyi házasság után már erősen kifele tekinget a frigyből? Természetesen álruhát húz, és megpróbálja hűtlenségen kapni a mit sem sejtő nőszemélyt. Na, ez pont az a módszer…
A fajok eredete Budapest, Szkéné Színház, szeptember 9. 19:00
Emlékszünk még, mit tanítottak az iskolában? A fajok eredete Charles Darwin híres munkája, mely 1859-ben jelent meg, és amely elsőként magyarázta az evolúciós elmélettel a földi élet sokszínűségét.
Don Quijote Budapest, Szkéné Színház, szeptember 10. 19:00
„Már régebben is nagyon szerettük volna Scherer Péterrel a Don Quijotét színre vinni, de eddig valamiért nem jött össze. Most úgy néz ki, megvalósul Rába Roland rendezésében.”
Caligula helytartója Budapest, Szkéné Színház, szeptember 15. 19:00
Annak ellenére, hogy sokak véleménye szerint Székely János 1972-es műve, a Caligula helytartója a magyar drámairodalom (egyik) csúcsa, manapság mégis méltatlanul kevesen ismerik.
Nehéz Budapest, Szkéné Színház, szeptember 17. 19:00
Sokféleképpen élheti meg az ember, ha elhagyja a csendes kis szülővárosát vagy szülőfaluját, hogy egy nagyvárosban kezdjen új életet. Egyeseknek izgalmas kaland ez, másoknak küzdelem egy reménybeli jobb életért.
Életrevalók Budapest, Játékszín, szeptember 18. 19:00
A Játékszínben is premierre készülnek Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabjával, amely és először kerül magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
Vidám kísértet Budapest, Játékszín, szeptember 22. 19:00
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, a Vidám kísértetet. Nagyon is értő kézzel, mivel Coward a színműírás mellett forgatókönyveket írt, de színészkedett is.
A kellékes Budapest, Pesti Színház, szeptember 23. 19:00
Az ember jegyet vált a színházba, kiöltözik, beül az x-edik sor akárhanyadik székére, és végignézi az előadást.
12
1 / 2 oldal
Játék
A Tom Cruise főszereplésével készült film elképesztő megtörtént eseményeken alapul: hőse egy szélhámos pilóta, akit hirtelen felbérel a CIA, hogy részt vegyen Amerika történetének egyik legnagyobb titkos hadműveletében.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.