Ajánló
Színház- és táncelőadások a ZsiMü-n Budapest, május 25. - június 2.
Negyedik alkalommal rendezik meg a hazai kulturális élet kiemelkedő összművészeti eseményét, a Zsidó Művészeti Napokat, aminek keretében különleges színházi és kortárstánc előadások is várják az érdeklődőket.
Árvácska Budapest, Trafó, május 27. 19:00
Az árva kislány passiótörténetében az egész társadalom traumái és megváltás utáni vágya tükröződik. Állami Árvácska élete az ártatlanság és tisztaság megmaradásának lehetetlenségéről beszél.
A Baba Budapest, Karinthy Színház, május 27. 19:00
Ha valaki társat keres, olyanra vágyik, akivel egy lehet, akivel testileg-lelkileg harmonikusan élhet. És ha az élőkben csalódott, nincs más, mint a gép.
Ádám almái Az előadást a Katona József Színházban játsszák! Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 27. 19:00
Az Ádám almái színpadi változata Anders Thomas Jensen azonos című dán-német filmje alapján készült, 2006-ban pedig az Európai Filmakadémia díjára jelölték.
Ürgék Budapest, Kamra, május 27. 19:00
Kelet-közép-európai férfitörténetekből, interjúkból összeálló, folyamatosan formálódó szöveggel készített előadás.
Jaj, Istenem! A Pesti Est bemutatja Budapest, Hatszín Teátrum, május 27. 19:00
A darab írója, a nemrégiben elhunyt Anat Gov hazájában, Izraelben igen népszerű szerző volt, Magyarországon azonban csak mostanában kezdik felfedezni.
Tóték Budapest, Örkény István Színház, május 27. 19:00
2013 márciusában debütált Mácsai Pál várva várt Tóték-rendezése a színész-direktor által vezetett színház színpadán, és aratott egyöntetű sikert mind a szakma, mind a közönség körében.
Prostitúció A Pesti Est bemutatja Budapest, Katona József Színház, május 27. 19:15
A színmű négy, egymástól független jelenetet mutat be, melyek szereplői tanácstalanul próbálnak helyet találni magunknak a világban.
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, május 27. 19:30
Mi van a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen – valamiért inkább a férfiakon – úrrá lesz egy hirtelen pánik...
Augusztus Budapest, Trip Hajó, május 28. 19:00
A rendező Bruno Schulz nyelvi metaforáit fordítja át képekre, a test, a mozgás, a gesztus nyelvére, amelyet a társulat színészeinek bravúros összjátéka és finom intellektusa tesz plasztikussá.
12345678
1 / 8 oldal
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.