Ajánló
A művésznő és rajongói Budapest, Radnóti Miklós Színház, március 30. 19:00
A színházi világban játszódó orosz mű a fiatalok vágyai és a boldoguláshoz szükséges kompromisszumok ellentétét járja körül, középpontjában egy színésznő kiárusításával – a Radnótiban mindez több mint százharminc évvel az ősbemutató után, a #metoo mozgalom korában kerül színpadra.
Mi és ők Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, március 30. 19:30
A holland színész-írónő darabja a megrázó 2004-es besláni túszdrámát dolgozza fel, ráadásul két gyerek átélt élményein keresztül, akik tulajdonképpen elmesélik a történetet a nézőknek.
Rumini Budapest, Magyar Színház, március 31. 11:00
A gyerekek kedvenc tengeri rágcsálója, a furmányos kisegér, Rumini legújabb kalandjai ezúttal a színpadon is megelevenednek.
Bíborsziget Budapest, Pesti Színház, március 31. 14:30
A moszkvai Kamaraszínházban 1928-ban bemutatott Bíborsziget című előadást, amelyben betiltják a Bíborsziget című előadást, 1929-ben valóban betiltották.
Életrevalók Budapest, Játékszín, március 31. 15:00
Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabja először került magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
Vaknyugat Budapest, Átrium, március 31. 17:00
Martin McDonagh neve hallatán valószínűleg a kevésbé gyakorlott irodalombarátoknak is összefut a nyál a szájában.
Az Ügy – avagy a Normális Eljárás Budapest, Katona József Színház, március 31. 19:00
Egy tisztes polgár abban a szent hitben, hogy az igazság mellette áll felveszi a harcot a hivatallal és annak hivatalnokaival.
Jóéjt, szomszéd Budapest, Thália Színház, március 31. 19:30
A Nézőművészeti Kft és az Ördögkatlan koprodukciójában készült Will Eno-darabban, melyet 2014-ben mutattak be a Broadwayn, átlagemberek találkoznak átlagemberekkel, ráadásul mindenkinek ugyanolyan átlagos neve van: Jones.
Az üvegbúra Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), március 31. 19:30
Sylvia Plath Az üvegbúra című regénye a huszadik század sokat elemzett és idézett kultuszműve.
A megtorlás napja A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, március 31. 19:30
Alig három évvel a Beszélnünk kell Kevinről című film bemutatója után, 2014 májusában a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger lemészárolt hat embert, tizenhármat megsebesített, majd önmagával is végzett.
3456789101112
7 / 17 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.