Hírek
Idén is a közönség szavazatai döntenek az Arany Medál-díjról
Idén decemberben hirdetik ki a 11. Arany Medál-díj nyerteseit. A hat kategóriában, kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, önálló kötetet publikáltak.
Az apáca újra a Trafóban
Ismét látható a Trafó színpadán a Dollár Papa Gyermekei társulat Az apáca című előadása, ami Denis Diderot 1780-ban befejezett regényéből készült. A felvilágosodás kiemelkedő művének középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll.
Szaunaszínházi bajnokságot rendeztek Hollandiában
Aufguss a neve annak a szaunában tartott rituálénak, ami során az aufgussmeister zenei aláfestés kíséretében a forró, illóolajokkal átitatott levegőt egy törülköző ritmikus mozgatásával, tánccal, performansszal kísérve a vendégek felé irányítja, és ezzel egy különleges élményt hoz létre.
Caryl Churchillnek egyszerre négy új darabját mutatták be Londonban
Az egyik legjelentősebb kortárs brit drámaírónak, Caryl Churchillnek nem is egy, hanem egyszerre négy új darabját mutatta be a londoni Royal Court szeptember végén.
Péterfy Bori és Pásztor Anna egy színpadon
A hazai zenei szcéna két rendkívüli női előadója, Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band) és Pásztor Anna (Anna and the Barbies) lesznek az Újpesti Rendezvénytér Alternatívák című beszélgetés-sorozatának októberi szereplői.
A Trónok harca sztárja lesz a Sing Street színpadi változatának főszereplője
Brenock O’Connor, a Trónok harca sztárja játssza majd a főszerepet John Carney, 2016-os Sing Street című filmjének színpadi adaptációjában a New York Theatre Workshopban.
Jövőre mutatják be a Michael Jackson-musicalt a Broadwayn
Megkezdődtek a jövő nyáron New Yorkban bemutatásra kerülő Michael Jackson-musical előkészítő munkái, amivel együtt a produkció azt is bejelentette, az eredeti Don’t Stop Til You Get Enough helyett, a musical címét MJ-re cserélik.
David Byrne American Utopia című koncertszínházi előadását bemutatták a Broadwayn
Telt házas világ körüli turnéja után, október 4-én a Broadwayn is bemutatták David Byrne, a Talking Heads egykori frontemberének koncertszínházi előadását.
Hamlet, asszony a neved!
A Férjem védelmében (The Good Wife) és Diane védelmében (The Good Fight) című sorozatokból ismert angol színésznő, Cush Jumbo alakítja majd Hamletet a londoni Young Vic színház jövőre bemutatott előadásában.
Több száz színész közreműködésével készül Az ember tragédiája
Több száz magyar színművész vállalta, hogy a Színházak Éjszakája kezdeményezésében indított Madách MOST projekt számára pár soros részletet mondjon mobiltelefonja kamerájába Az ember tragédiájából.
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.