Hírek
Nyári színházi játékok a Spirit Színházban
A II. kerületi teátrum májusban felújítási munkák miatt bezárja a kapuit, júniustól viszont légkondicionált, kényelmesebb játszóhelyekkel várja látogatóit, és június 9-én a Jövőre, veled, ugyanitt 2. című premierrel indítja a nyarat.
Átadták az idei Lábán Rudolf-díjakat
Horváth Csaba V. Vonósnégyes és Hód Adrienn Grace című koreográfiái nyerték el a 2016-os esztendő legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat. Az alkotók Sárosdi Lillától és Zsótér Sándortól vehették át a díjjal járó plaketteket. Az estet Bombera Krisztina vezette.
Színházi táncosok képzését kezdi meg az MTE
Új, színházi táncművész képzést indít szeptembertől a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE), melyre május 15-ig várja a 14–16 éves jelentkezőket. A profi színházi táncművészek oktatása az intézmény korábban akkreditált képzésén alapul, és az ExperiDance Társulattal szoros együttműködésben valósul meg.
Születésnap a Rózsavölgyiben
A Rózsavölgyi Szalon az ötéves születésnapja alkalmából vendégül látta előadásainak művészeit, pártfogóit és barátait, valamint az újságírókat. Szentpéteri András, a Pentaton Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és összegezte az eddigi eredményeket.
Megnyílt a Kálmán Imre Teátrum
A Budapesti Operettszínház új játszóhelye a Riviera girl című Kálmán-operett magyarországi bemutatójával nyitotta meg kapuit április 20-án a nagyközönség előtt. Az eseményen jelen volt a névadó zeneszerző lánya is.
Utolsó előadások a Belvárosi Színházban
Májusban három előadás kerül le az Orlai Produkciós Iroda repertoárjáról. Május 4-én volt látható Benedek Miklós és Vári Éva, mint Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel Az aranytó színdarabban.
Tizenegy táncelőadás versenyez a Lábán-díjért
A 2016-os év legjobb koreográfiájáért járó független táncszakmai díjat május 9-én, a HODWORKS Pirkad című előadása után adják át a Trafóban. A kritikusokból, szakírókból és esztétákból álló kuratórium idén bőségesen talált olyan előadásokat, amelyek érdemesek voltak a jelölésre.
Molnár Piroska maffiafőnök lesz a Tháliában
A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát április 29-én.
Új színház nyílik Budapesten Tesla Teátrum néven
Új színház nyílik a belváros szívében, a Tesla szórakozóhely legfelső szintjén Tesla Teatrum néven. Az első bemutatót április 29-én tartják, Háy Gyula Appassionata című 1956-os témájú drámáját tűzik műsorra.
A Lét Háza - María Ángeles Pérez López költészeti estje a Cervantes Intézetben
A Cervantes Intézet dísztermében 2017. április 26-án, 18:00 órakor megrendezett „Lét Háza” című esten María Ángeles Pérez López, spanyol költőnőt ismerhetik meg az érdeklődők, aki jelenleg a Salamancai Egyetem Latin-Amerikai Irodalom Tanszékének tanára.
6789101112131415
10 / 78 oldal
Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.