Interjú
„A mai napig ugyanazt a színházat szeretem, mint gyerekkoromban” – Interjú Karinthy Mártonnal A Pesti Est exkluzív interjúja
Szeptember 1-én ünnepelte 70. születésnapját Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, rendező, író, akit kollégái után mi is felköszöntöttünk. A 38. évadát kezdő Karinthy Színház történetéről, idei évadáról, az írásról és kedvenc filmjéről is mesélt nekünk.
Magával ragadó könnyedség jellemzi a Színházak Éjszakája idei dalát – Interjú Tompos Kátyával
Tompos Kátya színművész énekli idén az évadnyitó színházi fesztivál hivatalos dalát, melyet Hrutka Róbert zeneszerzővel, dalszövegíróval közösen hoztak tető alá. A klipben több kollégája is megjelenik. Kátyát arról is kérdeztük: ő mit visz magával a színházba, és a színházból.
Pipacs és sólyom, avatár és a valódi én – Sodró Eliza A Pesti Est exkluzív interjúja
A szakma által kétszeresen is díjazott, Pilisvörösvárról származó színésznővel, Sodró Elizával beszélgettünk. Szó esett a kezdetekről, a gyerekkori játékokról, avatárokról, felemelő és nehéz pillanatokról. Valamint arról is, milyen állat és növény lenne az immáron három éve a Radnóti Miklós Színház társulatát erősítő ifjú színész.
Koncertélmény – Interjú Rába Rolanddal és Vecsei H. Miklóssal A Pesti Est exkluzív interjúja
Új bemutatóra készül a TRIP Hajó. Magács László Ilf és Petrov Tizenkét szék című regényét mutatja be a közönségnek április 17-én. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében elkészült előadásról, a koncertszínházról és a koncertekre jellemző jelenlétről beszélgettünk Vecsei H. Miklóssal és Rába Rolanddal.
„Szeretném átlépni magam” – Hód Adrienn A Pesti Est exkluzív interjúja
Hód Adrienn 2007-ben alapított társulata, a HODWORKS februárban mutatta be legújabb produkcióját a MU Színházban Délibáb címmel. Ennek kapcsán beszélgettünk a kortárstáncot érő kritikákról, a befogadói szempontokról és a komfortzónából való kilépés igényéről.
„Nincs más, amiben ennyire jól érezném magam” – Tarnóczi Jakab A Pesti Est exkluzív interjúja
Tarnóczi Jakab utolsó éves a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahová gimnázium után azonnal felvették Ascher Tamás osztályába. A fiatal rendezővel az indulásról, a különböző művészeti ágakhoz fűződő viszonyáról és a színházból való menekülésről beszélgettünk.
„Sosem az érdekel, amit éppen csinálnom kellene” – Mester Dávid A Pesti Est exkluzív interjúja
Mester Dávid alkotóként 2016-ban találkozott először a Vígszínházzal, azóta több előadást hangszerelt és jó néhányat jegyez zeneszerzőként is. A fiatal művésszel pályája indulásáról, a különböző munkamódszerekről és a zene színházi szerepéről beszélgettünk.
Szépen lassan felnövök – Mészáros Blanka A Pesti Est exkluzív interjúja
Mészáros Blankát már számos főszerepben láthatta a színházi közönség, de a film világa sem idegen számára, gondoljunk csak az elmúlt év egyik legsikeresebb hazai vígjátékára, a Brazilokra. A Junior Prima-díjas színésszel az önbizalomról, a művészi szabadságról és egy lehetséges másik életről beszélgettünk.
„Mi vajon boldogok vagyunk-e, drágám?” – Járó Zsuzsa A Pesti Est exkluzív interjúja
November 15-én mutatta be az Orlai Produkció Férjek és feleségek című filmjének színpadi adaptációját a Belvárosi Színházban. Az előadás kapcsán beszélgettünk Járó Zsuzsa színésznővel, akinek nem csak darabbeli karaktere, de annak élethelyzete is ismerős.
„Néha azt érzem, hogy én is autista vagyok” – Gryllus Dorka A Pesti Est exkluzív interjúja
Anat Gov izraeli írónő Jaj, Istenem! című darabjából – ami Isten és az autista gyermekét egyedül nevelő pszichológus anya különös találkozásáról szól – a Gólem Színház készített előadást. A pszichológusnőt alakító Gryllus Dorkával beszélgettünk a darabról, az autizmusról, jószolgálati nagyköveti szerepéről az Autistic Art Alapítványnál és még sok minden másról.
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.