Interjú
„Nálunk senkinek nem kell szégyellnie a furcsaságát” – interjú Vajdai Vilmossal A Pesti Est exkluzív interjúja videóval!
Februárban két TÁP színházas produkció is szerepel a Trafó műsorán: február 14-én a Korrup Schőnt, 15-én pedig a Nagy Színészversenyt láthatják az érdeklődők. A társulat alapítójával, Vajdai Vilmossal az alkotói munka műhelyjellegéről, a kultúrpolitikai fenyegetettségről, és a színház szabadságigényéről beszélgettünk.
„Csak olyan dolgokat fogok csinálni, amik érdekelnek” – interjú Fáncsik Rolanddal A Pesti Est exkluzív interjúja
Tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, majd azonnal Pintér Bélához szerződött – Fáncsik Rolanddal az új kihívásokról, a független színházról és a személyes ügyekről beszélgettünk.
„A legfontosabb ügy a közösségteremtés” – interjú Szenteczki Zitával A Pesti Est exkluzív interjúja
Tavaly az Örkény Színház stúdiójában rendezte Kosztolányi kultikus regényét, az Édes Annát, január 6-án pdig az első Narratíva-bemutatója volt, a Törvényen belül – Szenteczki Zitával beszélgettünk.
Egy steampunk hajón dolgozom – Interjú Magács Lászlóval A Pesti Est exkluzív interjúja videóval!
Két éve nyitott meg a TRIP Hajó, ami már különleges elhelyezkedésével is sajátos kulturális élményt kínál a nézőinek – az eddigi tapasztalatokról és új tervekről Magács Lászlóval beszélgettünk.
„Fontos, hogy ne veszítsem el az emberi mivoltomat" – interjú Orosz Ákossal A Pesti Est exkluzív interjúja
Gimnáziumban úgy alapított zenekart, hogy nem tudott hangszeren játszani, a független színházban kipróbálta már magát díszletépítőként is, most pedig végre rálép a fékre – Orosz Ákossal beszélgettünk, aki idén megkapta a Kaszás Attila-díjat.
„Ma már kizárólag nyitott és bátor emberekkel szeretem magam körülvenni” – Interjú Duda Évával A Pesti Est exkluzív interjúja
Idén tízéves a Duda Éva Társulat, a jubileumi bemutató, a Wonderland pedig harsány finálénak ígérkezik. A társulat alapítójával, Duda Évával beszélgettük.
„A mai napig ugyanazt a színházat szeretem, mint gyerekkoromban” – Interjú Karinthy Mártonnal A Pesti Est exkluzív interjúja
Szeptember 1-én ünnepelte 70. születésnapját Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, rendező, író, akit kollégái után mi is felköszöntöttünk. A 38. évadát kezdő Karinthy Színház történetéről, idei évadáról, az írásról és kedvenc filmjéről is mesélt nekünk.
Magával ragadó könnyedség jellemzi a Színházak Éjszakája idei dalát – Interjú Tompos Kátyával
Tompos Kátya színművész énekli idén az évadnyitó színházi fesztivál hivatalos dalát, melyet Hrutka Róbert zeneszerzővel, dalszövegíróval közösen hoztak tető alá. A klipben több kollégája is megjelenik. Kátyát arról is kérdeztük: ő mit visz magával a színházba, és a színházból.
Pipacs és sólyom, avatár és a valódi én – Sodró Eliza A Pesti Est exkluzív interjúja
A szakma által kétszeresen is díjazott, Pilisvörösvárról származó színésznővel, Sodró Elizával beszélgettünk. Szó esett a kezdetekről, a gyerekkori játékokról, avatárokról, felemelő és nehéz pillanatokról. Valamint arról is, milyen állat és növény lenne az immáron három éve a Radnóti Miklós Színház társulatát erősítő ifjú színész.
Koncertélmény – Interjú Rába Rolanddal és Vecsei H. Miklóssal A Pesti Est exkluzív interjúja
Új bemutatóra készül a TRIP Hajó. Magács László Ilf és Petrov Tizenkét szék című regényét mutatja be a közönségnek április 17-én. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében elkészült előadásról, a koncertszínházról és a koncertekre jellemző jelenlétről beszélgettünk Vecsei H. Miklóssal és Rába Rolanddal.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.