Interjú
„A kreatív alkotófolyamat a legfontosabb számomra” – Bán Bálint A Pesti Est exkluzív interjúja
A felnőtté válás és annak az összes velejárója – véget nem érő bulik, ágyban töltött napok, kilátástalanság, szerelem, identitáskeresés – a témája a Benedict Wells Különc című regényéből készült A fura előadásnak.
„Ez a darab nagyon jól megfogja azt az orbitális zavart, ami a fiatalokban van” – Olasz Renátó
Az Aranyélet című sorozat energiaitalon élő, lázadozó és gyakran pofára eső kamasz fiújaként ismertük meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen idén végző Olasz Renátót, aki nemrég nemcsak színészként, de rendezőként is bemutatkozott. Az Ódry Színpadon februárban bemutatott Kitagadottak című darab kapcsán beszélgettünk vele.
„Érthető nyelven beszélnek olyan dolgokról, amikhez mindenkinek köze van" – Vass Imre NEXTFESZT 2017 (január 11-17.)
Január 11-én indul a Trafóban a NEXTFESZT 2017. Színház, tánc, zene, film, irodalom, képzőművészet három héten át, az Y generációtól. A fesztiválról Vass Imre táncos, koreográfust kérdeztük.
„Mára a színházat nem lehet pusztán előadóművészeti kontextusnak értelmezni…” – Erős Balázs
A MU Színházban a 2. OPEN Fesztiválon november 21. és 26. között újra a részvételi színházé a főszerep. Ennek apropóján beszélgettünk Erős Balázzsal, a színház művészeti vezetőjével.
„Az extra nagy kihívásoktól fejlődik igazán az ember” – Maurer Milán Exkluzív interjú a Frenák Pál Társulat táncművészével
Idén az évad legjobb pályakezdő táncosa díjával jutalmazták Maurer Milánt, a Frenák Pál Társulat fiatal tehetségét, aki nemcsak rendkívüli előadó, de simán táncol bekötött fejjel, lóg fejjel lefelé és pörög sokáig egy kötélen vagy szabadítja ki magát egy felfüggesztett gumihálóból.
„Nem egy kellemes érzés gipszszoknyában fel-alá gurulni a színpadon” – Miet Warlop
Az eredetileg képzőművésznek tanult Miet Warlop meghatározhatatlan színpadi kategóriában alkot. Különböző anyagokat és vizuális elemeket használva, szabad asszociációkra, látványra, helyzetkomikumra épülő előadásai egyszerre szórakoztatók és elgondolkodtatók.
A bátorság abban áll, ha valaki meri önmagát megmutatni – Ladjánszki Márta
2002 óta az L1 Egyesület művészeti vezetője, a független kortárstánc szakma elhivatott képviselője kül- és belföldön. Szeptember 13–22. között jubileumi eseményre készül az egyesület, amelynek egyik kiemelkedő momentuma a magyar ruhatervezőkhöz kapcsolódik.
Ugródeszka: bemutatkoznak a legfiatalabb bábrendezők Interjú az előadások menedzserével, Gáspár Annával
Gáspár Anna a Manna Kulturális Egyesület megalakulása óta foglalkozik tehetséggondozással, segíti fiatal pályakezdők bemutatkozó színházi előadásainak létrehozását vagy szolgál Egyesülete révén jogi háttérrel friss társulások számára független produkciók elkészüléséhez.
„Az egyszerű a legnehezebb…” – Duda Éva, Maria Campos, Guy Nader
A Jurányi Inkubátorházban két magyar, egy spanyol és egy libanoni beszélget arról, hogyan készül magyar, spanyol és libanoni egy budapesti dupla estre…
„Ebben az együttesben szárnyalhat az alkotó” – Badora Társulat
A Janus, a Badora Társulat új előadása, melynek bemutatóját a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartják 2015. december 8-án, rendhagyó vállalkozás, hiszen ezúttal nem az együttes vezetője, Barta Dóra irányította a próbákat, hanem két fiatal vendégkoreográfus: Várnagy Kristóf és Katonka Zoltán. Hármasban válaszoltak kérdéseinkre a készülő produkcióról.
234567891011
6 / 22 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.