Látvány
Szinkronszínház
Egyszerre provokatív és nosztalgikus gesztus a TÁP Színház ötórás, már-már képzőművészeti előadása, az Utas és holdvilág, amely 2018-ban elnyerte a legjobb független színházi előadásnak járó díjat a Színházi Kritikusok Céhétől.
Molière a boncteremben
Fekete Anna díszlete nem jósol szép jövőt: egy erjedő hullaházban találkozik össze a négy kultikus Molière-figura, A mizantróp Alceste-je, Don Juan, Tartüffe, illetve A fösvény Harpagonja.
Az ajtót mi zárjuk magunkra
Karakteresen szólal meg Peter Weiss Marat/Sade-ja az Ódry Színpadon Kovács D. Dániel rendezésében, ehhez a markáns befogadásélményhez pedig jelentősen hozzájárul Horváth Jenny abszurd és a realizmus határán igencsak izgalmasan billegő díszlet- és jelmezvilága.
Téboly Aprajafalván
Szuggesztív, egyedi és lenyűgöző látványvilág jellemzi a Radnóti legújabb, egyben az évad utolsó bemutatóját, a Zsótér Sándor által rendezett Kakukkfészek című előadást.
Látványos éjszaka
Jászberényi Sándor Libri-díjas novelláskötetét adaptálta Szabó-Székely Ármin az Örkény Stúdió kicsi színpadára.
Báb és animáció kéz a kézben
Ascher Tamás első bábelőadását rendezte meg és mutatta be januárban a Budapest Bábszínházban. A Neil Gaiman Coraline című gyermekkönyvéből készült vizuálisan is nagyon izgalmas előadást Gimesi Dóra adaptálta igényesen színpadra.
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.