Tánc
Nomad Budapest, Trafó, október 18. 20:00
Sidi Larbi Cherkaoui belga koreográfus és táncos előadása a CAFe Budapest keretében látható.
Ketten / Sinni Budapest, Nemzeti Táncszínház, október 20. 19:00
Állandó párbeszéd két test között, az előadók és a közönség között, valamint az értelmezés és az érzékelés között.
Pirkad Budapest, Trafó, október 21. 20:00
A Hodworks Pirkad című produkciója a NextFeszt keretében kerül újra a Trafó porondjára, a darabot az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat a tavalyi év 20 legkiemelkedőbb előadása közé sorolta, és 2014-ben a nagy presztízsértékű Lábán Rudolf-díjat is elnyerte.
A jövő csillagai Budapest, Nemzeti Táncszínház, október 22. 19:00
A Magyar Táncművészeti Egyetem gálaestjén a díjkiosztót követően lehet megtekinteni az iskola előadói és koreográfusi háziversenyének a zsűri által legjobbnak ítélt darabjait.
Hodworks: Sunday Budapest, Trafó, október 22. 20:00
Tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék, előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás jellemzi a Hodworks társulatot.
Délibáb Budapest, MU Színház, október 25. 20:00
Miként határoznak meg minket a ránk hagyományozott kulturális és politikai ideák? El tudjuk-e engedni a gyerekkor fullasztó emlékeit? Van-e hatalmunk önmagunk fölött?
Freestyle Budapest, MU Színház, november 5. 20:00
Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Legújabb, japán–magyar koprodukcióban készült előadása a játékos ember világába vezet.
Loop Pool Budapest, Bethlen Téri Színház, november 8. 19:00
Egy évnyi intenzív kutatás, tanulás, olvasás, táncolás után tér vissza Stern Lili új darabjával.
Szólók Budapest, MU Színház, november 25. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Antigoné Budapest, Müpa Budapest, november 30. 19:00
Antigoné a világirodalom egyik legismertebb és leginkább tragikus sorsú nőalakja – a testvéri kötelesség, az evilági életen túlmutató célok, a szerelem és az engedelmesség parancsai között keresztre feszülő fiatal lány drámája szimbólum értékű…
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.