Tánc
Varidance: Terminál - A világ táncai egy előadásban! Budapest, MOMkult, április 24. 19:00
Izgalmas utazáson vehet részt és színes nemzetközi táncparádéban lehet része annak, aki jegyet vált a Varidance Terminál - Határtalan táncok című, frissen felújított előadására. A darab kerettörténetét egy kényszerű reptéri várakozás adja, amit tánccal dobnak fel a résztvevők.
Utópia Budapest, Trafó, április 26. 20:00
Az emberi dolgok legmélyén végtére is egyformák vagyunk: szeretünk, hiszünk, örülünk, csalódunk. Éppen ezért kell együtt felfedeznünk határainkat, és végre valahára átlépnünk őket.
Shreds Budapest, Nemzeti Táncszínház, április 30. 19:30
Hámor József, Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas koreográfus legújabb előadásával kívánja újraéleszteni eddig évekig szunnyadó, projekt szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét.
Burok – a táguló idő összehúzódásai Budapest, Trafó, április 30. 20:00
A produkció a szülés euforikus és traumatikus élményét kíséreli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel.
Hodworks: Sunday Budapest, Trafó, május 1. 20:00
Tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék, előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás jellemzi a Hodworks társulatot.
Szólók Budapest, MU Színház, május 2. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Standing Ground Budapest, MU Színház, május 4. 20:00
Újra és újra visszatérünk kiindulópontunkhoz, ami számunkra fontos, érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap?
#ORFEUSZ #EURÜDIKÉ Budapest, Vígszínház, május 9. 19:30
A görög mitológia híres dalnoka ezúttal a digitális pokolba száll alá, ám sehol sem találja a szeretett nőt: a világ megváltozott ritmusa túl sokat ragadott el kettejükből.
Sóvirág Budapest, Vígszínház, május 16. 19:30
Egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani.
Csajka Budapest, Bethlen Téri Színház, május 22. 19:00
Csajka, magyarul sirály. Általános érvényű, a világban felmerülő problémaköröket ecsetelő alkotás megoldatlan és megoldhatatlan gondokkal, kérdésekkel, kézzelfogható válaszok nélkül.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.