Napi ajánló
A part The Beach, amerikai-angol akciófilm, 119 perc, 2000 Mozi+, december 15. 03:00
Egy kultfilmhez nem is annyira fontos a csavaros és minden szempontból logikus történet, sokkal fontosabb a hangulat, és persze az Alex Garland bestselleréből készült film atmoszférából ötös, már csak azért is, mert rendezője a Trainspotting-ért (is) felelős Danny Boyle.
Ómen The Omen, Amerikai horror, 2006 Paramount Channel, december 15. 03:10
Kevésbé ismert tény, de az 1976-os, eredeti Ómen tette világszerte divatos kutyafajtává a rotweilert. Ez a film az olyan nagy horrorklasszikusok egyike, mint az Ördögűző, a Psycho vagy a Poltergeist, amit már csak onnan is tudni, hogy forgatása katasztrófák és balesetek egész sorozatából állt.
Halálhágó Heartbreak Ridge, Amerikai akciófilm, 1986 Film+, december 15. 03:10
Bár a Halálhágó közel sem tartozik Clint Eastwood rendezői - vagy színészi - életművének kiemelkedő alkotásai közé, mégis fontos lábjegyzet pályafutásához, két okból is.
Gagyi lovag Black Knight, Amerikai akcióvígjáték, 87 perc, 2001 Mozi+, december 16. 05:15
Ha valaki valamilyen beteges ötlettől vezérelve úgy dönt, megvásárolja a Gagyi lovagot, (majdnem Gagyi mamit írtam) DVD-n, még véletlenül se ezen a címen keresse a boltokban.
Robotok Robots, amerikai animációs film, 91 perc, 2005 SuperTV2, december 16. 05:35
Ez a mozi igazi fejkapkodós őrület, aranyos és könnyen emészthető sztoriba csomagolva, pont úgy, ahogy egy mai gyerkőc el is várja. Mert bizony a komputer-szocializált apróságoknak már nem elég a tanulságos sztorilájn, meg a tündéri figurák mosolygós pofija, pörgős-mozgalmas látványvilággal kell kipotyogtatni teletömött kis fejükből a popcornt.
Frida Frida, Amerikai életrajzi film, 118 perc, 2002 Cinemax, december 16. 06:00
"Az 1954-ben elhunyt Frida Kahlo nyomorék, bajuszos, biszexuális, morfinista kommunista volt, aki vetéléseket, menstruációt, nyomorék testrészeket ábrázoló festményeket festett..." (Száraz Edit)
Tenenbaum, a háziátok The Royal Tenenbaums, amerikai vígjáték, 2001, 110 perc Cinemax 2, december 16. 06:00
Szinte látom magam előtt, ahogy a Tenenbaum stáblistáját nézve többen lemondóan legyintenek: már megint egy benstilleres, owenwilsonos vígjátéknak csúfolt valami. A legyintgetőknek kivételesen nincs igaza.
Loch Ness mélyén Beneath Loch Ness, Amerikai kalandfilm, 88 perc, 2001 aMC, december 16. 06:30
Egy búvárcsoport tudományos alapozottsággal kutat Lessie után Skócia partjainál, mikor az expedíció súlyos balesetet szenved, egy megmagyarázhatatlan földrengés elsodorja a kutatást vezető professzort.
Lovagregény A Knight's Tale, Angol-amerikai kalandfilm, 2001 HBO 2, december 16. 07:00
Mi lett volna, ha Robbie Williams a lovagkorban él, és akkor is a Manchester United vagy az Arsenal lett volna a legnagyobb király?
Rocksuli School of Rock, Amerikai vígjáték 104 perc, 2003 Film+, december 16. 09:00
Jack Black, (King Kong, Nagyon nagy ő) a Rocksuli főszereplője mondta a filmmel kapcsolatban: "Tudjátok van ez fickó, ez a W.C.Fields. Na, ő mondta egyszer, hogy soha ne dolgozz gyerekekkel és állatokkal, mert annyira bájosak, hogy elterelik rólad a figyelmet. Nos, ez engem nem ijeszt meg, mert én egy kölyök és egy állat vagyok egyszerre."
Robinson Crusoe kalandos élete Robinson Crusoe, amerikai kalandfilm, 82 perc, 1997 aMC, december 16. 10:40
Íme, egy szerencsétlen fiktív hős, aki az újabb és újabb filmes adaptációknak köszönhetően több megaláztatáson ment keresztül, mint Tarzan, Frankenstein és Robin Hood együttvéve. Mindemellett messze nem ez a legzsérebb Crusoe-adaptáció.
Bean - az igazi katasztrófafilm angol-amerikai vígjáték, 90 perc, 1997 VIASAT6, december 16. 10:50
Meglehet, hogy humorérzékem alapos karbantartást igényelne, de személy szerint Rowan Atkinsont világéletemben vicces figurának tartottam, legyen szó Fekete Viperáról, Fowler felügyelőről, vagy éppen elsőszámú karakteréről, Mr. Beanről. Ugyanakkor az ellentábort is meg tudom érteni. (Kivéve persze, ha mindeközben a Jóbarátokat akár minimális szinten is humorosnak tartják.)
Kenguru Jack Kangaroo Jack, Amerikai akcióvígjáték, 81 perc, 2003 Film+, december 16. 11:00
Pedig - sok-sok évvel ezelőtt - biztos voltam a címe alapján, hogy ausztrál jópofasággal lesz dolgom, erre tessék! Amerikai ez is, mint a sok ausztrál.
Mr. Popper pingvinjei Mr. Popper's Penguins, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011 Mozi+, december 16. 12:10
A pingvin magasan vezeti azon állatok filmes toplistáját, mely láttán egy tíz év alatti gyermek garantáltan kizsarolja a szülőktől a délutáni mozit. Ha csak a leleményes apuka/anyuka nem nyom még idejében kloroformos rongyot a lurkó képébe egy-egy plázamozi közelében.
Prérifarkas blues Varsity Blues, amerikai vígjáték, 104 perc, 1999 COOL TV, december 16. 12:30
Távol álljon tőlünk a háziasszonyos „nem tudom, mi a jó abban, mikor egy tucat idióta rugdal egy darab bőrt” mentalitás, de tény, hogy egy sportfilmből nehéz (nem lehetetlen, csak éppen nehéz) igazán emlékezetes produkciót kihozni.
Az utolsó mohikán The Last of the Mohicans, amerikai kalandfilm, 1992, 112 perc aMC, december 16. 12:35
Ha emlékezetem nem csal, kamaszkoromban inkább Abbás voltam mint Boney M-es, de arra viszont határozottan emlékszem, hogy Karl Mayos voltam, és nem J. F. Cooperes. Az én hőseim Winnetou és Old Shatterhand voltak, nem Bőrharisnya és Csingacsguk. Michael Mann (Miami Vice, Collateral - A halál záloga) rendező is valahogy így lehetett ezzel, hiszen 49 éves korában, kizárólag a film kedvéért rágta át magát Az utolsó mohikánon.
Túl közeli rokon Stuck on You, Amerikai vígjáték, 2002 Film Cafe, december 16. 12:55
Walt és Bob nagyon közel állnak egymáshoz. Bár ha akarnának, se tehetnének másként, mivel össze vannak nőve. A lehető legtöbbet igyekeznek kihozni hátrányosnak tűnő helyzetükből.
Tőzsdecápák – A pénz nem alszik Wall Street: Money Never Sleeps, amerikai filmdráma, 127 perc, 2010 HBO 2, december 16. 14:00
Gordon Gekkót nem törte meg a börtönben töltött idő, még egzotikus zuhanyzói élményekkel sem gazdagodhatott. A sitten töltött évek alatt azonban nagyot fordult a világ: David Hasselhoffot ma már legfeljebb elsőéves gazdaasszonyképzős lánykák kérik ajándékba a fogtündértől...
Az olasz meló The Italian Job, amerikai-francia-angol akciókrimi, 2003, 95 perc Mozi+, december 16. 14:10
Talán sohasem eszem biltongot - sőt valószínűleg sohasem hallottam volna róla - ha nem csípek el egy riportot Charlize Theron-nal, aki a riporterrel együtt vidáman majszolgatta ezt a Dél-Afrikában népszerű - esetenként elefánthúsból készített - fűszeres, szárított húsfélét.
Az utolsó gyémántrablás After the Sunset, amerikai akció-vígjáték, 97 perc, 2004 COOL TV, december 16. 14:35
Vannak filmek, melyeket vélhetőleg maguk az alkotók sem gyártottak le másért, mint hogy távolsági buszok személyzete ezekkel ringassa álomba az izgága utazóközönséget. Az Utolsó gyémántrablás ezen művek prototípusa is lehetne.
Harry Potter és a Tűz Serlege Harry Potter and the Goblet of Fire, amerikai kalandfilm, 2005, 150 perc VIASAT3, december 16. 15:15
A HP-sorozat (eddig) legtöbb pénzt hozó (892 millió dollár), bolgár kviddics csapatot és magyar sárkányt felvonultató (Kelet-Európa rulez) negyedik részében Hewlett Packard visszatér sajtnevű iskolájába, ahol nemcsak a rendkívül nehéz és veszélyes Trimágus Tusán kell helytállnia, de meg kell küzdenie ősi ellenségével, Lord Voldemorttal is.
Terminátor 2. - Az ítélet napja Terminator 2: Judgment Day, francia-amerikai akciófilm, 1991, 131 perc SuperTV2, december 16. 15:50
Kalifornia kormányzója 15 millió dollárt zsebelt be a T2-ért, pedig mindössze 700 szót kellett megtanulnia a szerep kedvéért. Ebből az is kiderül, hogy a "Hasta la vista, baby!" 85 716 dollárba (kb. 17 millió forint) került. Egyébként a fenti híres mondat a spanyol nyelvű közönséghez "Sayonara, baby!" változatban jutott el, ami persze csak 42 858 dollárt ér.
A Da Vinci-kód The Da Vinci Code, Amerikai misztikus thriller AXN, december 16. 16:05
Mi kell a bombabiztos sikerhez? Mondjuk egy olyan irodalmi alapanyag, ami már kiindulópontként is úgy negyvenmillió olvasót és/vagy nézőt ígér világszerte. Aztán kellhet egy olyan rutinos rendező, mint Ron Howard, aki mindig sikerfilmet rendez, és még az Oscarhoz is közel járt...
Tigris a hóban La Tigre e la neve, olasz vígjáték, 114 perc, 2005 Film Mánia, december 16. 16:10
Roberto Benigni a filmművészet egyik legbámulatraméltóbb ripacsa. Általában félóra is eltelik, mire a nézőnek kedve támadna kloroformos rongyot gyömöszölni a képébe, és varánuszokkal teli verembe lökni őt. Pedig ő az első perctől fogva teljes gőzzel provokálja a közönséget.
Rendőrakadémia 5.: Irány Miami Beach Police Academy 5: Assignment: Miami Beach, amerikai vígjáték, 90 perc, 1988 Film+, december 16. 16:30
Nyugalom, még két rész, és vége. Ráadásul ezúttal két forradalmi újításnak is szemtanúi lehetünk: Mahoney-t kiírták a sorozatból, és – ha emlékezetem nem csal – Proctor ezúttal nem perdül táncra a Kék Osztriga bár törzsközönségével.
Twister Sony Movie Channel, december 16. 16:30
Oklahomában az utóbbi ötven év legnagyobb vihara készülődik, a kétségbeesést pedig még Aigner Szilárd szonettjei sem tudnák enyhíteni. Ellenben akad két csoport, akik az ablakok bedeszkázása helyett úgy döntenek, szembeszállnak a természet erőivel.
Pofa be! Tais-toi!, francia akció-vígjáték, 85 perc, 2003 Mozi+, december 16. 16:40
A retaldált idióta és a minden lépését előre eltervező profi párosa olyan sablon, amelyből a 21. század küszöbén már szinte lehetetlen volt bárminemű újdonságot kisajtolni. Nos, a Pofa be! alkotóinak sem sikerült maradéktalanul. Ellenben!
A kalandor The Quest, Amerikai akció-kalandfilm, 91 perc, 1996 aMC, december 16. 16:50
Ebben az időben Jean-Claude már jól látta, hogy pusztán maga már nem visz el a hátán egy filmet, ezért olcsó húzónévhez folyamodott a kiöregedett szuperkém személyében.
Mansfield Park Angol filmdráma, 105 perc, 1999 Paramount Channel, december 16. 17:25
Igazi, hamisítatlan arisztokrata sznobizmus, csöppnyi sikamlós dekadencia, 19. századi vadromantika, és szolid homoerotikus vonulat jellemzi Rozema mérsékelten merész regényadaptációját, ami azonban pont elég volt a keményvonalas Jane Austen Fanclub tagjainak, hogy rögtön eretneknek bélyegezzék meg a rendezőnőt.
A múmia visszatér The Mummy Returns, amerikai kalandfilm, 130 perc, 2001 VIASAT3, december 16. 18:20
Bármily megtévesztő is a cím, szó sincs róla, hogy az Operettszínház valamely nyugdíjazott primadonnája újra a közönség elé lépne. Ellenben az előzőekben megismert Imhotep fáraó újfent képtelen relaxálni dizájnos szarkofágjában.
Mission: Impossible Amerikai akciófilm, 1996 Mozi+, december 16. 18:30
Mire képes egy jó filmzene! Bár a Mission: Impossible zenéjét még 1966-ban írták az eredeti tévésorozathoz, tulajdonképpen önmagában eladta a Brian De Palma rendezésében és Tom Cruise főszereplésével készült filmet. Olyannyira, hogy az MI volt az első alkotás, amely Amerikában átlépte a mágikus 3000-es határt, vagyis több mint 3000 moziban vetítették egyszerre!
Hazugságok hálója Body of Lies, amerikai akcióthriller, 128 perc, 2008 aMC, december 16. 18:40
Roger Ferris céltudatos és bátor CIA-ügynök, aki – ha az akció úgy kívánná – nyers hallal tömné ki úszónadrágját, és belevetné magát egy delfinárium medencéjébe. Felettese, Ed Hoffman már nem ennyire áldozatkész.
Daylight - Alagút a halálba Daylight, Amerikai katasztrófafilm, 110 perc, 1996 Sony Movie Channel, december 16. 18:45
Hatalmas erejű robbanás rázza meg Manhattan egyik negyedét, de szerencsére Sylvester mindig ott van, ahol nagy a baj. A baleset következtében a Manhattant New Yersey-vel összekötő alagút mindkét vége beszakad.
Már megint bérgyilkos a szomszédom The Whole Ten Yards, amerikai akció-vígjáték, 85 perc, 2004 RTL+, december 16. 19:00
Ezzel az ajánlóval azon kedves olvasóknak szeretnék kedveskedni, akik anélkül szórakoztak jól az előző epizódon, hogy parkettát lakkoztak volna a közelben, vagy előzőleg a Ladánybene 27 turnébuszában tartózkodtak volna.
Csupasz pisztoly Prime, december 16. 19:15
Nordberg, a mindenre elszánt nyomozó egy drogcsempész bandát készül lefülelni, ám a „Dobja el a fegyvert!” felszólításnak csupán a banda egyetlen tagja tesz maradéktalanul eleget.
A közellenség A közellenség, amerikai thriller, 132 perc, 1998 HBO 2, december 16. 19:30
Politikai thrillerben jogi képviselőnek lenni legalább annyira nem életbiztosítás, mint egy tinihorror betépett tinédzsereként sör után kutatni a sötét pincében. Mindkét létforma ugyanis a kistérségi borozókhoz hasonlítható veszélyfaktorral bír: ismeretlen okokból ismeretlen emberek ellenszenvét vívhatjuk ki általuk.
A sötét lovag – A felemelkedés The Dark Knight Rises, amerikai-angol akciófilm, 164 perc, 2012 Film+, december 16. 20:30
Nyolc év telt el azóta, hogy Bruce Wayne utoljára belebújt a Hasbro által biztosított Batman-kosztümbe. Ez pedig meglehetősen jó döntés volt részéről, tudniillik, mióta a jó szuperhős magára vállalta a jóvágású államügyész, Harvey Dent bűneit…
10 dolog, amit utálok benned 10 Things I Hate About You, Amerikai tinivígjáték, 1999 COOL TV, december 16. 21:00
Nem kell minden tinivígjátéknak teljesen bugyutának lennie, íme itt erre az élő példa.
Gyilkosság a Fehér Házban Murder at 1600, amerikai akcióthriller, 107 perc, 1997 Prime, december 16. 21:00
Tudományos kutatások több ízben kimutatták, hogy azon amerikai polgárok sokkal jobban alszanak, akiknek nincs tudomásuk kormánykörökben véghezvitt gyilkosságsorozatról. Főként, ha szemtanúként csöppentek bele az ügybe.
Üzenet a palackban Message in a Bottle, amerikai romantikus film, 131 perc, 1999 M2, december 16. 21:10
A célközönség bizonyára izzó hajsütő vasat nyomna a szemembe ezért, de az amerikai irodalom Edvin Martonjaként tekintek Nicolas Sparksra. Azért a tartalmasnak látszó tömény giccs a megfilmesített formában jóval kevésbé szembetűnő.
A szállító The Transporter, Amerikai-francia akciófilm, 2002 SuperTV2, december 16. 21:30
Luc Besson fura figura a francia filmgyártásban: a 80-as években hirtelen berobbant rendező-forgatókönyvíró-producer A nagy kékség, a Nikita, vagy a Leon, a profi című alkotásaival kétségtelenül sokat tett a francia közönségfilmek világ körüli elterjedéséért, a 90-es évek vége felé mégis inkább irányt váltott.
Sleepers – Pokoli lecke Sleepers, amerikai filmdráma, 147 perc, 1996 TV4, december 16. 22:15
Kevin Bacon a filmvásznon általában azon ellenszenves emberek bőrében tűnik fel, akiket nem átallnánk agyoncsapni egy Moszkvics rozsdás féltengelyével. Ebben az esetben vélhetően saját anyja sem cselekedne másként.
A tintahal és a bálna The Squid and the Whale, amerikai filmdráma, 81 perc, 2005 M3, december 16. 22:25
Bár a cím egyáltalán nem ezt sejteti, de egy nagyon érzékenyre hangolt, ugyanakkor megejtően életszagú filmdrámával találjuk szemben magunkat A tintahal és a bálna esetében. Ízléses és érdekfeszítő stílusban értekezik a széthullott családok szenvedő darabkáiról, miközben diszkrét értékítéletet mond úgy általában a követendő amerikai családmodellről.
Tomboló ököl Jing wu men - Fist of Fury, Hongkongi akciófilm, 90 perc, 1972 aMC, december 16. 23:00
A Gengszterek klubja valóban jó film, remek színészekkel (R. Gere, háát, hmm), éppen ezért remélem, hogy valami okos csak ír majd róla valamit, nekem Bruce Lee mellett a helyem!
A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, amerikai horror, 91 perc, 2006 VIASAT6, december 16. 23:00
Mint minden tisztességes sorozatgyilkos, természetesen Bőrpofa hányattatott sorsú gyermek volt. Ő azonban - pályatársaival ellentétben – sosem preparált ki megkínzott házikedvenceket a Dörmögő Dömötör lapjaival.
Világok harca Amerikai akció-sci-fi, 2005 Cinemax, december 16. 23:10
A film H. G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja – hiszen mégiscsak Steven Spielberg rendezte –, amelyben az emberiség igencsak vesztésre áll az agresszív földönkívüliekkel.
A megmentő Out of Reach, amerikai akciófilm, 88 perc, 2004 Film Mánia, december 16. 23:10
Steven Buddha szobros testalkata nem az egyetlen bizonyíték rá, hogy az idő vasfogát ő sem képes kiütni. A rendszeres szemöldökráncolás miatt homloka barázdáival immár lazán fel tudná göngyölni a Golden Gate hidat.
Mint a kámfor Out of Sight, amerikai krimi, 122 perc, 1998 Mozi+, december 16. 23:20
Könnyen lehet, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki agyalapi szamárköhögésben tör ki, valahányszor egy hiperlazának szánt betörős/rablós mozival szembesül. Tetszenek tudni, Ocean’s Eleven, Olasz meló, Banki meló és társai…
Elrabolva 2. SuperTV2, december 16. 23:30
Mint kiderül, a Mills ügynök által lerendezett albán maffia tagjai elhanyagolták a társadalombiztosítás befizetését, így most meglehetősen borsos összeggel lógnak az államnak.
Amerikai pite 5. - Pucér maraton American Pie Presents: The Naked Mile VIASAT3, december 17.
Eddig és ne tovább! A sorozat eddigi részeinek sem volt túl sok köze a humor intézményéhez, de ez az epizód már Sas Tamásnak is becsületére válna. És természetesen legkevésbé sem a bennem lakozó vallásos nagymama mondatja ezt velem.
Fedőneve: Donnie Brasco Cinemax 2, december 16. 01:30
Ha azt halljuk, Al Pacino (Sebhelyesarcú, Keresztapa) maffia filmben szerepel, kábé annyira lepődünk meg, mintha azt hallanánk, hogy a halak nem tudnak biciklizni.
Dühöngő bika Raging Bull, Amerikai dráma, 1980 Cinemax, december 16. 01:30
Martin Scorsese 1980-ban, fekete-fehérben forgatott életrajzi alkotása sokak szerint az évtized filmje volt.
A kétszáz éves ember Bicentennial Man, Amerikai film, 126 perc, 1999 SuperTV2, december 16. 01:35
Néhány nappal ezelőtt fura álmom volt. Három gyermekemmel játszottam. Persze ebben még nem lenne semmi furcsa, de tudtam, hogy nem igazi emberek, hanem csak tökéletes másolatai gyermekeimnek. Hogy az egész még szürreálisabb legyen, megjelentek az igazi csemetéim is, és elkezdtek játszani saját magukkal. Ezért az álmomért A kétszáz éves ember alkotóit teszem felelőssé.
Kedvencek temetője 2. Kedvencek temetője 2., amerikai horror, 100 perc, 1992 Paramount Channel, december 16. 02:05
„Higgye el, Mr. Creed, néha jobb a halál.” – ecseteli Jud Crandall a Kedvencek temetője című alapműben. Ezen sorok írója a karikás szemű vén fószer mondandóját az alábbi mondatrésszel toldaná meg: „…mint egy hasonszőrű folytatás”.
Zéró gyanúsított Suspect Zero, Amerikai thriller, 2004 Film Cafe, december 16. 02:50
E. Elias Merhige előző, 2000-es, A vámpír árnyéka című filmje már szerepelt a Titanic Filmfesztiválon - aki látta, kaphatott némi ízelítőt abból, milyen sötét és groteszk a rendező világképe.
Gyönyörű mocsokságok Dirty Pretty Things, angol filmdráma, 94 perc, 2002 HBO 3, december 16. 03:30
A ma Londonja - és általában Nyugat-Európája teljesen másképp működik, mint azelőtt, hiszen a világ minden részéről érkeznek ide a jobb jövőt keresve, és van, aki könnyen meg is találja azt, de sokan kénytelenek a társadalom peremén élni - mint hősünk, a nigériai származású fiatalember, aki nappal taxizik, éjjel pedig egy szálloda portása, bár eredeti foglalkozására nézve orvos.
Peacemaker Peacemaker, Amerikai akciófilm, 119 perc, 1997 Paramount Channel, december 16. 03:40
Igaziból ez egy szójáték. Pacemaker az a szívritmusszabályzó. Olyan van a Berényi Klaudiának is, jó mi? Ez meg békecsináló, hahaha! A film már kevésbé ennyire mókás, de én nagyon bírom a Clooney fiút, ami bocsánatossá teszi a dramaturgiát.
Egy zseni, két haver, egy balek Film+, december 16. 03:50
Nehéz egy filmben elképzelni Terence-t, és Klaust, de ha melléjük rakják Miou-Miou-t, már menni fog.
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:05
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:10
Táncterápia
angol vígjáték, 2017
18:10
18:15
Coco
amerikai animációs film, 2017
18:15
Robin Hood
amerikai animációs film, 1973
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
04:17
Pat, a kutya
2017, 35. rész: Húsvéti tojásvadászat
04:20
Sam, a tűzoltó
X. évad, 4. rész
04:20
Gumball csodálatos világa
2011, 1072. rész: The Parents
04:22
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 32. rész: Guess How Much I Love You 01 1032 - I Pr
04:24
Pat, a kutya
2017, 36. rész: Pat felügyelő
Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.