Napi ajánló
A Vaslady The Iron Lady, angol filmdráma, 105 perc, 2011 RTL II, augusztus 18. 00:35
Hogy Thatcher asszony mérhetetlenül népszerű lett volna, az nem jelenthető ki kategorikusan. Monty Pythonék pl. viszonylag kevés politikust állítottak direkt módon pellengérre, a Vasladyt azonban már akkor kiszúrták maguknak, mikor még csak oktatási miniszter volt.
Next – A holnap a múlté Next, amerikai sci-fi, 96 perc, 2007 Mozi+, augusztus 19. 05:00
Philip K. Dick azon írók sorát gyarapította, akik aligha tudtak volna rávenni kertjük felásására. Emberünk esetében hatványozottan minősül igaznak a mondás, miszerint az elmebeteget és a zsenit csak egy hajszál választja el.
Billy Madison – A dilidiák Billy Madison, Amerikai vígjáték, 82 perc, 1995 SuperTV2, augusztus 19. 05:25
Ha nem lenne kiírva a főszereplő neve, akkor is ki lehetne találni, ki alakítja a fő idiótát, mert a tartalom magáért beszél, és valamennyi filmje nagyjából erről szól.
Mr. Popper pingvinjei Mr. Popper's Penguins, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011 HBO, augusztus 19. 06:00
A pingvin magasan vezeti azon állatok filmes toplistáját, mely láttán egy tíz év alatti gyermek garantáltan kizsarolja a szülőktől a délutáni mozit. Ha csak a leleményes apuka/anyuka nem nyom még idejében kloroformos rongyot a lurkó képébe egy-egy plázamozi közelében.
Good Will Hunting amerikai filmdráma, 126 perc, 1997 Cinemax, augusztus 19. 07:55
„Van esze, de nem tanul” – a fogadóórákon hangoztatott tanári nagymegmondás, mely mindannyiunk gyermekkorát romokba döntötte. Ennek ellenére Gus Van Saint nem átallott egy komplett filmet szentelni az ominózus témának.
Tökéletes világ A Perfect World, amerikai filmdráma, 138 perc, 1993 Mozi+, augusztus 19. 08:40
Mindig is bámulattal tekintettem azokra a rendezőkre, akik képesek voltak a kamerák elől instrukciókkal ellátni kollégáikat. És bár a szóban forgó film korántsem erről tanúskodik, be kell látnunk, hogy Clint Eastwood ezzel a munkamódszerrel alkotta meg élete főműveit. Lásd: Nincs bocsánat, Millió dolláros bébi, Gran Torino.
Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet Naked Gun 33 1/3: The Final Insult, Amerikai akcióvígjáték, 1994, 79 perc Paramount Channel, augusztus 19. 08:55
Megérkezett a D mittudomén hányas számú, svéd, vibrátor szopó atutomata, amit megrendelt - hangzik el a meztelen fegyver előző részében. Azért idézek az előző részből, mert a 33 1/3-ból nem emlékszem egyetlen poénra sem.
Nevem: Senki My Name is Nobody, olasz-francia-NSZK akció-vígjáték, 117 perc, 1973 Film+, augusztus 19. 10:40
Ez a film úgy élt emlékezetemben, mint a legbizarrabb Sergio Leone produkció: történetesen tele van párbeszédekkel, a védjegyszerű nagytotálok is hiányoznak belőle. Mindemellett Terence Hill sem kiköpött Leone-karakter és a cselekmény is irreálisan pörgős. A megvilágosodás a mai napig váratott magára: a spagettiwestern atyja ugyanis csak forgatókönyvíróként közreműködött.
Szárnyát vagy combját? L' aile ou la cuisse, francia vígjáték, 110 perc, 1976 Paramount Channel, augusztus 19. 10:45
Louis De Funes-en kívül aligha tudnék olyan színészt említeni, akinek életműve színtiszta ripacskodásból állt, mégsem éreztem rá kényszert, hogy hirtelen felindulásból hamutartót vágjak a képernyőhöz. Sőt, valószínűleg azon színészek közé tartozott, akiknek határozottan rosszul állt volna, ha nem durran el kis híján nyaki verőerük a heves gesztikuláció közepette.
Hajrá csajok 4. Bring It On: In It to Win It!, amerikai vígjáték, 90 perc, 2007 VIASAT3, augusztus 19. 10:55
Ami azt illeti, az előző három filmtörténeti alapmű kimaradt az életemből, márpedig becslésem szerint ennek köszönhetően hárommillió épen maradt agysejttel számolhatok. Persze, mindez nem más, mint merő rosszindulattól csöpögő előítélet.
Magyar vándor Magyar vándor, magyar vígjáték, 110 perc, 2004 aMC, augusztus 19. 11:25
Hirtelen felindulásból megkíséreltem összegyűjteni mindazon filmeket, melyek ékesen példázzák, miként lehet egy egyébként zseniális alapötletből minden ízében nézhetetlen produkciót összeeszkábálni. Jelentem, próbálkozásom nem járt sikerrel, így kénytelen vagyok kizárólag a Magyar vándorral példálózni.
A szajré The Score, Amerikai-német krimi, 124 perc, 2000 Cinemax 2, augusztus 18. 03:35
Frnak Oz színészként jó nevű produkciókban szerepelt, rendezései inkább a másod, harmad vonalba sorolhatók. Eme alkotása azért érdekes, mert három nagy színészt hozott össze a csapatba, hogy egy közhelyet idézzek, „színészpápát, színészkirályt, színészherceget”, szebben magam sem mondtam volna soha! (mondjuk eszembe sem jutott volna „ilyen”!)
A majmok bolygója: Lázadás Rise of the Planet of the Apes, amerikai sci-fi, 105 perc, 2011 HBO, augusztus 19. 12:00
Az előzményfilmek legyártásának immár nagyobb hagyománya van, mint az okostelefonnal tükörből rögzített profilképeknek. És általában nem kevésbé irritálóak, mint ez utóbbi jelenség. Szerencsére ezúttal egy üdítő kivétellel van dolgunk.
A Bourne-csapda The Bourne Supremacy, Amerikai-német akció-thriller, 2004 VIASAT6, augusztus 19. 12:50
Egy igazi titkos ügynök biztos nem úgy néz ki, mint a feltűnősködő James Bond, sokkal inkább olyan lehet, mint Jason Bourne, aki átlagos külsejű, kerüli a feltűnést, mindig más útlevéllel utazik, és csendben, de a lehető leghatékonyabban dolgozik.
Comic Strip - Képtelen képregény Chasing Amy, amerikai vígjáték, 1997, 114 perc Cinemax, augusztus 19. 14:05
Shop-Stop, Shop-Show, Dogma, Jay és Néma Bob visszavág, Shop-Stop 2. Ebben az impozáns sorban a harmadik helyen helyezkedik el a Comic Strip. Ben Affleck nem képtelen képregényt rajzolni, Néma Bob pedig hosszú beszédet mond.
Apácashow Sister Act, Amerikai vígjáték, 93 perc, 1992 Film+, augusztus 19. 15:00
Ez éppen nem az a fajta humoros film, ami bejön nekem, de egy családi mozinak dögmelegben elmegy, feltéve, ha estére öt üveg sörön túl van már az ember.
Kölcsöncsalád visszajár The Family Plan, amerikai vígjáték, 90 perc, 2005 Galaxy4, augusztus 19. 15:00
Hálátlan sors a szappanopera-színészeké. Már csak azért is, mert életük végéig egy karakterrel azonosítják őket, Próbáljon csak valaki Patrick Duffyról nem Bobbyra vagy Nemcsák Károlyról nem a gazdagréti Steven Seagalra asszociálni!
Harry Potter és a Tűz Serlege Harry Potter and the Goblet of Fire, amerikai kalandfilm, 2005, 150 perc VIASAT3, augusztus 19. 15:10
A HP-sorozat (eddig) legtöbb pénzt hozó (892 millió dollár), bolgár kviddics csapatot és magyar sárkányt felvonultató (Kelet-Európa rulez) negyedik részében Hewlett Packard visszatér sajtnevű iskolájába, ahol nemcsak a rendkívül nehéz és veszélyes Trimágus Tusán kell helytállnia, de meg kell küzdenie ősi ellenségével, Lord Voldemorttal is.
16 utca 16 Blocks, német-amerikai akciókrimi, 2006, 91 perc aMC, augusztus 19. 16:00
Ha csak a neveket nézzük, akár jó film is lehetne a 16 utca. Mert ugye itt van Richard Donner, a Halálos fegyver- sorozat, az Ómen és a Superman rendezője, a főszereplő Bruce Willis és a pikáns íz kedvéért a brooklyni rapper/színész Mos Def. Csak azt nem értem, mit keres a tévében kilenc hónappal a hazai bemutató után?
Lúdas Matyi Magyar mesefilm Mozi+, augusztus 19. 16:55
Rajzolt film Mátyásról, infantilis lúdjáról és a javaihoz ragaszkodó, dagadt Döbrögiről.
Már megint bérgyilkos a szomszédom The Whole Ten Yards, amerikai akció-vígjáték, 85 perc, 2004 Film+, augusztus 19. 17:00
Ezzel az ajánlóval azon kedves olvasóknak szeretnék kedveskedni, akik anélkül szórakoztak jól az előző epizódon, hogy parkettát lakkoztak volna a közelben, vagy előzőleg a Ladánybene 27 turnébuszában tartózkodtak volna.
Zorro álarca The Mask of Zorro, Amerikai kalandfilm, 125 perc, 1998 HBO 2, augusztus 19. 17:15
Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen, ezt már a Disney-sorozatból is tudjuk, szerintem az volt a legjobb!
Hajsza a föld alatt The Taking of Pelham 1 2 3, amerikai krimi, 106 perc, 2009 aMC, augusztus 19. 18:00
Állig felfegyverzett emberek egy csoportja száll be egy New York-i metrószerelvénybe. A bliccelőket rögtön leveri a víz, ám látva, hogy egyetlen partvisbajszos nő sincs az alakulat tagjai között, lassan meg is nyugodnak.
Holt Költők Társasága Dead Poets Society, amerikai filmdráma, 130 perc, 1989 VIASAT3, augusztus 19. 18:15
Ez az a film, amit minden diáknak és tanárnak kötelezővé tennék. Megunhatatlan és örökérvényű történet, melynek szereplői egy fiúgimnázium 17 éves diákjai, akik előtt még ott az egész élet, de mindezzel csak akkor szembesülnek, mikor új irodalomtanáruk rávezeti őket arra, hogy éljenek a pillanatnak és fedezzék fel saját belső értékeiket.
Több mint testőr (1992) The Bodyguard, Amerikai akciókrimi, 124 perc, 1992 COOL TV, augusztus 19. 18:25
Hát, ez Kevin legjobb filmje, (talán) de evvel azért ne szaladjanak el messzire, inkább gondolják végig a többit. (Emlékeztető: az iszós golfos, a Postás-as, a vizes, meg a gyerekrablós) (ja, meg a farkasos, pfüh!)
A Bourne-rejtély (2002) Amerikai–német–cseh akció-kalandfilm, 2002 AXN, augusztus 19. 18:40
Bár a Bourne-széria sok szempontból picit ódivatú – végül is Robert Ludlum hidegháborús regényei alapján készült és a hetvenes évek francia krimijeit idézi –, mégis nagy szerepe volt az akciófilm megújításában.
Titanic Titanic, amerikai kalandfilm, 1997, 194 perc Prime, augusztus 19. 18:55
Meghalt a Titanic, éljen a Titanic! Ha nem süllyed el, az Amazonas mentén élő ágyékkötős indiánok valószínűleg nem ismerik fel a dzsungelben bóklászó DiCapriót.
Tök alsó Deuce Bigalow: Male Gigolo, Amerikai vígjáték, 1999 Film+, augusztus 19. 19:00
Bár ezen sorok írója is Hollywood egyik legcsapnivalóbb komikusának tartja Rob Schneidert, azért a Tök alsó többször is újranézhető, jól eltalált kis darab.
A szállító 2. Transporter 2, Francia akciófilm, 2005 SuperTV2, augusztus 19. 19:15
A szűkszavú sofőr visszatér és költséghatékonyan megold egy újabb problémát, amely ez esetben egy kisfiú, egy rakás orosz és kolumbiai maffiózó és egy halálos vírus sajátos kombinációjából ered.
Támad a Mars! Amerikai akcióvígjáték, 96 perc, 1996 aMC, augusztus 19. 20:00
Mi lenne, ha marslakók egy csoportja megérkezne a Földre? Ebben a világsztárok tömegeit felvonultató komédiában a földlakók oly agyamenten és érdektelenül szemlélik ahogy a másik bolygóról érkező, apró kis zöld lények betörnek mindennapjaikba, hogy az nemcsak példanélküli, hanem elképesztően mulatságos is.
Nászok ásza Wedding Singer, Amerikai vígjáték, 89 perc, 1998 Paramount Channel, augusztus 19. 20:00
A bemutatójában láttam egy vicces részt, ami mindenképpen felkeltette a figyelmemet, csakúgy, mint Buscemi srác, aki nem tud rossz lenni, még a rossz filmekben sem. Robbie Hartot, aki a nászok násza, akkor hívják, ha egy esküvő penetránsan szarnak ígérkezik, és valljuk meg, a legtöbb ilyen, már csak a létezése okán is.
Horrorra akadva 4. Scary Movie 4, amerikai horrorvígjáték, 2006, 80 perc VIASAT6, augusztus 19. 21:00
„Az ijesztő filmek megnézettessenek, mi kigúnyoljuk őket. A csöpögős drámák megnézettessenek, mi siralmassá tesszük őket. A romantikus vígjátékoktól óva intessetek, mert jövünk.” A Horrorra akadva-sorozat filozófiájával semmi probléma, csak a megvalósításnál adódnak gondok. A „trilógia” negyedik része megkíméli rekeszizmainkat.
Felpörögve Crank, Amerikai-angol akciófilm, 2006 SuperTV2, augusztus 19. 21:00
Vajon miért választanak a filmbéli gonoszok mindig olyan rafinált halálnemeket, amelyek ezer lehetőséget és rengeteg időt adnak a főhősnek a menekülésre - de ki drukkol a gazfickóknak?
Bridget Jones naplója Bridget Jones's Diary, Angol-amerikai vígjáték, 2001 TV2, augusztus 19. 21:00
Bridget Jones egy londoni könyvkiadó átlagos, enyhe súlyfelesleggel küszködő, láncdohányos, érzelmileg közepesen labilis titkárnője - ha nem utálnánk a szót, akkor többször is leírnánk, hogy jellegzetes szingli.
Ryan közlegény megmentése Saving Private Ryan, Amerikai háborús akció-dráma, 1998 Cinemax, augusztus 19. 21:55
Hát - amivel nem kezdünk mondatot! -, ebben a filmben is nagy nevek játszanak, az egyszer szent! A rendező is jó nevű, az egyszer biztos! Sok Oscart is nyert.
Menekülő ember The Running Man, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1987 Paramount Channel, augusztus 19. 22:00
Eddig nem is tűnt fel, de Stefán Király írta az alapötletet, és azon kevesek közé tartozom, akik látták a korábbi változatát is, ami azt hiszem angol, bár egy rövid pillanatra a francia náció is felrémlik. Nem mondanám, hogy Svarcenberger rossz filmet tett le az asztalra, de nem különbet, mint jóval korábbi társa.
Véres Valentin Valentine, Amerikai thriller, 89 perc, 2001 VIASAT6, augusztus 19. 22:40
Pusztán a címe miatt. Aztán gondolkodtam, lehet, hogy mégis a tudatalatti választotta, hogy legalább a képernyőn beteljesedjen kívánságom, e túlburjánzott világi „ünnepnap” likvidálása.
Mennyei Királyság Kingdom of Heaven, angol-amerikai-német kalandfilm, 145 perc, 2005 SuperTV2, augusztus 19. 22:55
Ridley Scott az utóbbi évek alulrendezett filmjeivel rendesen kihúzta a gyufát rajongói táborában. A Mennyei Királyság nagyjából az utolsó utáni esélye lett volna, hogy helyrepofozza lestrapált renoméját. Hát nem sikerült…
Zöld lámpás Green Lantern, amerikai akciófilm, 114 perc, 2011 Film+, augusztus 19. 23:00
Ha a gyűrű motívuma egy filmalkotásban központi szerephez jut, mérget vehetünk rá, hogy csillagászati költségvetésű művel lesz dolgunk. (Ha pedig mégsem, akkor jó eséllyel Danielle Steel írta a forgatókönyvet.) Nos, ez a Zöld Lámpás esetében is igaznak bizonyul.
Tisztességtelen ajánlat Indecent Proposal, amerikai romantikus dráma, 117 perc, 1993 Duna TV, augusztus 19. 23:10
Nos, akadt film, melyben Demi Moore-ért hajlandó lettem volna hétszámjegyű vagyont ajánlani. Mondjuk az amúgy teljességgel nézhetetlen Sztriptízben, feltéve, ha az összeg valamiféle közép-afrikai fizetőeszközben lett volna értendő.
Fargo Fargo, Amerikai thriller, 1996 Paramount Channel, augusztus 19. 00:10
Az amúgy sem szívjóságukról ismert Coen testvérek egyik legvéresebb munkája egy balfék üzletemberről szól, aki elraboltatja saját feleségét, hogy roppant gonosz apósából kihúzzon némi pénzt.
A nemzet aranya National Treasure, amerikai akciófilm, 100 perc, 2004 RTL Klub, augusztus 19. 00:45
Tartsunk ma Nicolas Cage-napot, kedves olvasóink, és adózzunk tisztelettel az egykor oly ígéretes, de ma már egyre furcsábban kinéző és viselkedő színész előtt, akit ezúttal a Da Vinci-kód amerikai, „lightos” verziójában láthatunk.
Drakula (1992) Dracula, Amerikai horror, 1992, 122 perc Film Cafe, augusztus 19. 01:20
James V. Hart (Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője) forgatókönyvíró remek munkát végzett. Olyan izgalmas új elemekkel bővítette Bram Stoker klasszikusát, hogy még az író is megnyalná mind a tíz ujját utána.
D-Tox D-Tox, Amerikai-német akció-thriller, 92 perc, 2002 aMC, augusztus 19. 01:25
Sic transit gloria mundi - és ez a sokat emlegetett mondat szabad fordításban nem azt jelenti, hogy Glória betegen utazik a világbajnokságra, hanem azt, hogy nahát, Sylvester Stallone mekkora sztár volt, most meg tessék, ezt a filmjét ki sem hozták a magyar mozikban.
A megállíthatatlan (2004) Nine Lives - Unstoppable, Amerikai akciófilm, 87 perc, 2004 Mozi+, augusztus 19. 01:50
Ismét egy premier. Wesley Snipes ismét egy rendkívülien kiképzett állami alkalmazott, persze az erőszakos kategóriából. Csak jó lehet! A CIA különleges tudatmódosító drogot fejlesztett ki, - nem mintha nem ezt tenné hatvan éve - melynek következtében az áldozat hallucinálni kezd.
Killer - Egy sorozatgyilkos naplója Killer: A Journal of Murder, Amerikai krimi, 88 perc, 1996 Cinemax, augusztus 19. 02:55
Az ígéretes cím után James Woods neve tűnt fel először a palettán, majd pillantást vetettem a tartalomra is, és biztos voltam benne, hogy meg kell említeni ezt a filmet.
Ördögűzés Emily Rose üdvéért The Exorcism of Emily Rose, 2005 Színes, feliratos amerikai horrorfilm, 119 perc Paramount Channel, augusztus 19. 03:45
Mint az William Friedkin Ördögűző című klasszikusából világosan kiderül, a Biblia Berényi Miklósa végtelenül engedetlen és konok jószág.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
18:10
Bazi rossz Valentin-nap
amerikai romantikus vígjáték, 2009
18:15
Maja, a méhecske
német-ausztrál animációs film, 2014
18:15
Holt költők társasága
amerikai filmdráma, 1988
18:20
Az oroszlán télen 1.
amerikai történelmi dráma, 2003
18:25
Több mint testőr
amerikai akciókrimi, 1992
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
04:16
Bori
I. évad, 13. rész: Conni 01
04:16
Grizzy és a lemmingek
2016, 17. rész: Közvetítési lemming
04:20
Bogyó és Babóca
I. évad, 8. rész: Boszorkányok
04:20
Gumball csodálatos világa
2011, 471. rész: Az anyák
04:23
Grizzy és a lemmingek
2016, 18. rész: Magasfeszültségű medvetámadás
Játék
Az emlősszakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora óta gondoz.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.