Bp.
A magyar rádiózás napja – december 1.
1925 decemberének első napján, este nyolckor avató műsorral indult el a Budapest adóállomás első adása.
135 éve nyílt meg a Magyar Állami Operaház
Budapest fejlődésének, növekedésének következtében a 19. században elérkezett az a pont, amikor szükségessé vált egy operaház felépítése.
Autómentes világnap – szeptember 22.
Budapest idén is megrendezi az Európai Mobilitási Hét nevezetű rendezvényt szeptember 16-22. között, mely az autómentes világnaphoz kapcsolódik.
Az első nemzeti színházunk napja – augusztus 22.
Ezen a nyár végi napon nyitott meg 1837-ben a Pesti Magyar Színház a mai Astoria Szállóval szemben a Rákóczi úton.
A Széchenyi Gyógyfürdő 116 éve nyitotta meg kapuit
Szánj rá egy napot, kapcsold ki a telefonod és lépj be a fürdő kapuján! 1913. június 16-án ünnepélyes keretek között adták át az épületet.
Földtani Intézet és Múzeum – május 7.
A címben szereplő intézmény ezen a napon nyílt meg a Lechner Ödön által tervezett épületben 119 évvel ezelőtt.
Budapesti Nemzetközi Vásár egykor és ma
Ma már nem ezen a néven ismerik a fiatalabbak, de 1925. április 18-a az a nap, amikor a szakmai vásárt BNV-re keresztelték.
1915. március 1. – elindul az első pesti buszjárat
Kezdetben volt az omnibusz, aztán 1915-ben elindult az első buszjárat is, ám végül csak 1921-től lett állandó buszközlekedés a fővárosban.
A nagyvásárcsarnok és további fiókcsarnokok megnyitása Budapesten – 1897
122 éve nyitották meg a fővárosban a monumentális és nagyon modern Központi Vásárcsarnokot.
Budapest Napja – november 17.
1873. november 17-én Buda, Pest, Óbuda és a Margit-sziget egyesüléséből létrejött a ma ismert Budapest.
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.