Bringa
Ellophatatlan bicikli nincs – Vagy mégis? Avagy: Nézd meg, mihez kötöd a bringád! Az gáz, ha egy pedálod többet ér, mint a biciklizár
Már sokan felismerték: egy jó minőségű kerékpár nagyban emeli a biciklizés élményét. Sokan azonban megállnak a kerékpárvásárlásnál és arra már nem gondolnak, hogy ha a bringát időnként magára hagyják közterületen, akkor csak egy jó zár védheti meg a tolvajoktól. Milyet vegyünk? Mennyiért? És főleg: hogy használjuk?
Valóban tudsz bicajozni? 4+1 gyakorlat, amikkel lemérheted, hogy mennyire
Attól, hogy kisgyerekként megtanultál kerékpározni, egyáltalán nem biztos, hogy tudsz is. Néhány egyszerű feladattal azonban javíthatod a bringabiztonságod. Nem kell hozzá más, csak egy széles és üres járda, egy aszfaltkréta, esetleg néhány bója, a biciklid, és persze te magad.
Tekerjünk a porontyokkal!
Garantáltan élménydús kikapcsolódást jelent egy kellemes hétvégén, ha együtt túrázik a család. A bakancsos kirándulásnál is izgalmasabb lehet, ha nyeregbe pattanunk és kerékpárral fedezünk fel új helyeket. A közös bringázás egészen apró gyerekkel sem ördöngösség, csak tartsunk szem előtt néhány szabályt!
Bringázz esőben is szárazon!
Az utolsó dolgok egyike, amit bringázás közben kívánunk magunknak, az egy kiadós eső. Ha azonban felkészültünk, ez sem érhet teljesen váratlanul.
Ingyenes biciklis térkép készült a budapestieknek
Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit, az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet. A városi kerékpáros közlekedést segítendő, a főváros ajánlott és kiépített kerékpárútvonalait, valamint az összes közbicikli-kölcsönzési pontot megmutatja a Cartographia új, ingyenes, kisalakú papírtérképe.
Indul a MOL Bubi! 2014. szeptember 8.-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer
Elindul a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi. Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban. Javasoljuk, hogy bérlet váltásához – a várakozás elkerülése érdekében – előzetesen regisztráljanak, mely mostantól lehetséges.
Bringázás haladóknak
Aki eléggé megszerette a kerékpározást, könnyen eljuthat arra a pontra, hogy egy-egy családi túra letekerése után keletkező hiányérzetén csak az segít, ha egyedül vagy a haverokkal nagyobb sebességre kapcsolhat. Mit tegyen, aki magasabb szintre vágyik?
Szereld magad? Inkább ne!
Ha megtaláltuk az igényeinknek és testalkatunknak legmegfelelőbb kerékpárt, ideje, hogy a szükséges kiegészítőkkel is ellássuk, tévhit ugyanis, hogy azonnal menetkész egy frissen vásárolt kerékpár.
Augusztus 31-ig meghosszabbítják a Mol BuBi nyilvános tesztelését
Augusztus 31-ig meghosszabbítják a MOL BuBi közösségi kerékpáros rendszer júliusban kezdődött próbaüzemét - derül ki a nyilvános tesztben résztvevőknek pénteken küldött e-mailből. A fejlesztő T-Systems Magyarország ugyancsak pénteken azt közölte, hogy a hónap végéig lezárul a Mol BuBi rendszerének véglegesítése.
Hogyan válasszunk magunknak bringát?
Kinőtte a gyerek az előzőt, vagy mi untuk meg a régi drótszamarat? Vegyünk új kerékpárt! De milyet? Ma már akkora a választék, hogy bárki könnyen megtalálhatja a neki legmegfelelőbb darabot, de tudni kell, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe!
123456
5 / 6 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.