Bringa
Biciklivel a tó körül
A kicsit is rutinosabb kerékpárosok – akik a saját lakóhelyük környékén már minden alkalmas túraútvonalat bejártak, és új kihívásokat keresnek – edzettségi állapotuktól függően választhatnak a magyar tavakat megkerülő kerékpártúrák közül. Kezdésnek talán a legideálisabb a Velencei-tó.
Divatosan két keréken
A városi kerékpározás elterjedésével egyre inkább fontos, hogy mit viselünk biciklizés közben. Ami praktikus, lehet szép is, csak válogatnunk kell a színes és divatos ruhadarabok között.
Bringadivat, divatbringák
Manapság a legtöbb kisgyerek műanyag kismotort nyüstölve érzi meg először a lábbal hajtás örömét, hogy később egy futóbiciklin, aztán a támasztókerekes bringán át eljusson az önálló kétkerekezésig. Innentől pedig kerékpárok tucatjai közül választhat, attól függően, hogy sportoláshoz, városi közlekedéshez vagy kiránduláshoz keres megfelelő darabot. Nézzük, melyek a legnépszerűbb biciklifajták!
Elindította a BuBi nyilvános próbaüzemét a BKK
Elindította a Mol BuBi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpáros rendszer nyilvános próbaüzemét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amelyhez tesztelőket kerestek. Alig két órával a kihirdetés után be is telt az ezer tesztelői hely.
Hogyan viselkedjünk biciklivel?
Nagyon sok kerékpárút vezet vízparton, strand mellett, ahol különösen figyelni kell a gyalogosokra. Nem szabad elfelejteni, hogy ma biciklin ülünk, de holnap mi leszünk a gyalogosok. Üdülőövezetekben a legtöbb kijelölt kerékpárút egyben gyalogút is.
Bringatúrák – Ha kedvünk támad kiruccanni
Nincs annál unalmasabb, mint amikor folyton ugyanazon az útvonalon bringázunk. Érdemes időnként körbenézni, hol kínálkozik egy kellemes túralehetőség. A legtöbb üdülőhely kínálatában szerepel valamilyen kerékpártúra, rendszerint több fajta, hogy a családi kirándulás, de akár egy komolyabb erőfelmérés is szórakoztató program legyen.
Pedalocafé – Kávé triciklin
Irimiás Balázs valószínűleg sokunk álmát váltotta valóra; egy triciklire építette egyszemélyes, de komplett kávézóját, melyet Pedalocaféra keresztelt. A projekt először a Defo Laborban mutatkozott be a 11. kerületi design-hétvégén, az Elevenen.
A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány
A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium partnereként immár 13. alkalommal indította útjára, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt, mely idén tavasszal a Föld napján, április 22-én kezdődődött és május 30-ig tart.
Till Attila: „Ha sisak nélkül biciklizünk, meg is halhatunk”
Hivatalosan is megnyitották a kerékpáros és motoros szezont. Első a biztonság motoron és kerékpáron is – hívta fel a figyelmet szezonnyitó eseményén a Nemzeti Közlekedési Hatóság.
Már nem kell tovább várnod, ismét indul a Bam!
Gyűjtsd a kilométereket, bringázz a munkába (vagy ide-oda a városban) legalább 8 alkalommal 2013. április 22. és május 25. között, regisztráld utad online naptáradban, és nyerd meg klassz díjaink egyikét: többek között azt is kipróbálhatod, milyen Amszterdamban bringázni, hiszen a KLM jóvoltából 2 retúr repjegy ütheti a markodat!
123456
6 / 6 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.