Gasztró
Legyen mákod!
Egyáltalán nem véletlen, hogy az ókori görögök egyenesen istenítették az apró fekete gyöngyöket, az egyiptomiak pedig a máktok nedvét használták fájdalomcsillapításra. Gyógyító hatása ma is sokakon segít, de mi most az ínyenceknek is elárulunk pár titkot a szerencse jelképévé vált termésről.
Kincset érő kalaposok!
Vajon növény vagy állat? Több ezer kérdés, többek közt az előző is felmerülhet, ha egy beszélgetésben a gombára terelődik a szó. És te mennyit tudsz a gombákról? Ha érdekel a legmérgezőbb, legnagyobb, legdrágább vagy éppen a legfinomabb gombák titka, olvass tovább!
Szüretelj velünk idén is!
A következőkben Magyarország különböző vidékeiről gyűjtöttünk össze szüreti és borral kapcsolatos programokat. Hiszen ősszel az egyik leghangulatosabb dolog lehet a borospincék és a szőlőhegyek meglátogatása.
Kicsi gesztenye…
...vagy éppen nagy! Itt nem a méret számít. Amíg a vadgesztenyéből izgalmas bábokat alkothatunk, addig az édesgesztenyéből mennyei fogások készülhetnek! A gesztenye a kora ősz vidám, ezerízű jelképe. Engedd hát szabadjára a fantáziádat és készítsd el a lombhullató évszak legínyencebb lakomáit gesztenyével, legyen szó akár reggeliről, ebédről vagy egy kis nassolásról!
Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat
Szőlős-fehércsokoládés édesség nyerte el első alkalommal a Budapest Desszertje címet. A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség által első ízben meghirdetett verseny győztese a Szamos Marcipán édessége lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász álmodott meg.
Ezerarcú paradicsom
Ha eddig azt hitted, hogy a paradicsom csak az a néhány ízletes szelet lehet, amit a reggelid mellé a szüleid feltálaltak anno, akkor most garantáljuk, hogy le fog esni az állad! Bejártuk a világot, összeszedtük a legizgibb recepteket, tényeket, érdekességeket a paradicsomról. Tudtad például, hogy a paradicsom gyümölcs?
A kukorica gyermekei
A cím persze nem a híres horrormozira utal, hanem arra a mérhetetlenül sok finomságra, amivel a nyár egyik legsokoldalúbb zöldsége, a kukorica ajándékoz meg bennünket. Mert nem csak a főtt kukoricáé a világ! Alább izgi gasztrocsodák, avagy kedvenc kukoricás receptjeink!
Mindenki másképp csinálja… - Lecsó
Jelen esetben nem másra, hanem az ország kedvenc nyári ebédjére, a lecsóra gondolunk, amire sokszorosan igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, vagy esetünkben éppen annyi lecsó. Összeszedtük és kipróbáltuk a földgolyó legtutibb lecsóit, a rangsorolást azonban nem vállaljuk, mindegyik túl jó volt! Mutatjuk a felhozatalt!
Megvannak a Magyarország Tortája verseny idei győztesei
A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített.
Házi fagyi
Uncsi már a csoki-vanília kombó és a gyorséttermes fagyi? Új ízeket keresel? Elköltözött a kedvenc fagyizód? Vagy csak szimplán bezár, mire hazaesel a melóból? Akármelyik kérdésünkre is válaszolsz igennel, semmiképp nem kell megválnod a fagyizás örömétől. Új kedvenc hobbink ugyanis az otthoni fagylaltkészítés, és most veled is megosztjuk a titkokat!
12345678910
1 / 107 oldal
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.