Gasztró
Póréhagyma, ami közel sem pórias
Sőt. A fenti zöldség könnyed, egészséges, kevésbé erőteljes az illata, mint a tenyeres-talpas vöröshagymának, és rendkívül karcsú a megjelenése. Nem véletlen, hogy a franciák díjazzák leginkább a környéken. Évente tízmillió tonnát termesztenek, és nem unják meg.
Édesburgonya - A trópusi haszonnövény
Nálunk különleges alapanyag a batátának is nevezett édesburgonya, de lassan egyre népszerűbb lesz. Nem véletlen, hisz valóban finom, édeskés, ugyanakkor nem hizlaló tápanyag, diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.
A naspolya - Az ismeretlen szomszéd
Nem kimondottan népszerű gyümölcs. Nem harsog a húsa és nem harsány a színe sem. Viszont érdekes a formája, aranybarna árnyalatú, a felépítése különleges, de az íze is. Engem a nagymamára emlékeztet, aki megszerettette velem ezt a fura gyümölcsöt annak idején.
Bazsalikom – német bors, királyfű
Király, az biztos. Gyógy- és dísznövény, valamint fantasztikus fűszer – de nem csípős, mint a bors, és az ára sem borsos, főleg, ha magad termeszted. Hívják még buszujoknak és kerti bazsalikumnak.
Az őszi napfény íze – birsalma
Sárga, kissé bumfordi formájú, inkább kemény és különleges. Nem az a típus, amibe csak úgy önfeledten beleharapunk, ezt a gyümölcsöt az ínyencek tudják értékelni. Húsok mellé, raguba különleges, lekvárnak, sajtnak nosztalgikus.
„Szederbokornak de szúr a szára…”
Énekli Gryllus Vilmos is, s még azt is, hogy „ezernyi tüske vigyáz reája”. Valóban szúrós a bokor, fás a szára, de minket nem érdekel, mert a gyümölcse miatt akár össze is karmolhat. Végül a művész úr is közli, hogy ennek ellenére színültig tölti a vedret, mert imádja a szedret.
Vedd magad a diót!
Szedd magad a kertben, vagy az utcán is lehet olyan szerencséd, hogy találsz diófát, de Pest megyében, ebben a formában csak vásárlásra van lehetőség.
Szedd magad! Az alma
A jól ismert, harsogó, savanykás vagy édeskés, kisebb vagy nagyobb alma időszaka is elérkezett. Számos fajta közül válogathatsz nem csupán a boltban, hanem a gazdaságokban is, ahol olcsóbban juthatsz a terméshez, és magad is szedheted azt. Nézzük, hova tudsz menni Pest megyében!
Szedd magad! – A körte is beérett
Augusztus 15-től már a körtét is mehetsz szedni vagy vásárolni Pest megyében is, még ha sajnos nem is túl sok helyen. Mi kettőről tudunk beszámolni. És hamarosan az alma is érik, de arról majd egy külön írásban teszünk említést.
Szedd magad! A szilva
Augusztus elejével elindult a szezon Pest megyében is. Kapd össze magad, és menj szilvát szüretelni, lebegjen a szemed előtt a finom, sűrű lekvár vagy a jó kis szilváspite.
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Ma kerül ki a lelőhelyekre, keresd Budapest lefjobb programjait! Fotózkodj vele és használd a #PESTIESTLES hashtaget, és mi belépőket adunk. #pestiest #pestiestjatek #jatek #nyeremenyjatek #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.