Gasztró
Tök a konyhában
Nem csak tuti dekoráció és ijesztő őszi vigyori készítésére alkalmas a gyönyörű napsütötte színű sütőtök. Viszont minden ország konyhája másképp bánik a narancssárga óriással. Most néhány igazán spéci receptet összeszedtünk, de biztosak vagyunk benne, hogy a lista nagyjából végtelen, ezért nem törekedhetünk a teljességre.
Helló, körteszezon!
Annyit áradoztunk mostanában a szezongyümölcsökről, hogy a szőlő, alma és a szilva mellett elfeledkeztünk egy másik természet adta csodáról, a körtéről. Most lássuk, miért is imádjuk őt is a konyhában és a tükör előtt egyaránt.
Alma, alma, piros alma, odafenn a fán…
Gömbölyű, piros, sárga vagy zöld, és annyi mindenre használhatod, hogy el sem hinnéd. Mert az nem elég, hogy a konyhában tündérkedhetsz általa, vagy hogy szuper egészséges, hanem sok egyéb titkot is rejt az alma.
Így pakold tele az éléskamrát minden jóval!
Még jó az idő, sőt, minimum a kiváló jelzővel kellene illetnünk, ám nem árt már a közelgő őszre, vagy a vitamin- és persze finom nyárigyümölcs-mentes télre is gondolunk. Mert ki ne szeretne egy esős novemberi reggelen például baracklekvárt, vagy éppen szilvabefőttet reggelizni. Ha te is ínyenc vagy, akkor van pár szuper tippünk a házi befőzésre.
Lehet, hogy nem is tudod, de nagyon jó haverod a gyümölcsök királynője Avagy pár sor a szőlőről…
Legtöbbünknek általában első blikkre a bor jut eszébe a fürtös szépségről, de ez nem is baj. Hiszen nyilván nem véletlen, hogy az istenek itala, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, egyértelműen végigkísérte az emberiség történelmét.
Uborkaszezon a konyhában! Avagy a zöld uborkák sokszínűsége…
Végre rátaláltunk arra a szegletére a világnak, ahol megkönnyebbülés, hogy nem közhelyként kell használni az uborkaszezon fogalmát. Egy kicsi sarokra, ahol nem bulvárhírektől, hanem valódi uborkalétől tocsog ez a hétköznap délután. Ezt a helyet pedig konyhának hívják, benne a nyár egyik sztárjával, az uborkával.
Sárgadinnye, a csendes jó barát
Míg a görögdinnye a nyár igazi sztárja talán egész Európában, és valószínű, hogy a kontinensen kívül is, addig rokona, a sárgadinnye nem került annyira a reflektorfénybe. S habár még az angolban is közös néven futnak, a sárgadinnyének mégis jut egy mézédes jelző. Nem véletlenül, méltatva, hogy igazából ki is ő.
Dinnye, te mindenható!
Kalandos, zamatos, egészséges, színes, nyárias, vidám, mediterrán, bohókás, vízpótló, izgalmas, és még sorolhatnánk jó sokáig, mert persze hogy a nyár egyik kedvenc gyümölcséről van szó...
Hűsítő nyári levesek a nagy kánikula idejére
Ha már végre visszajön az igazi nyári jó idő, íme néhány hűsítő receptötlet a legmelegebb napokra, hogy nehogy bárki is hűvösebb idő után sóvárogjon ebéd közben.
Ezekkel a házi summer szörpökkel hűtsd magad, ha jön a kánikula!
Szuper jeges löttyökre vágysz? Eláruljuk a legtitkosabb kotyvalékot és a leghétköznapibb recept felturbózott változatát is. Hiszen alig pár perc alatt otthon is igazi kis minibárt varázsolhatsz magadnak ezekkel a kánikula koktélokkal. Na persze a tengerparti hangulatot még így sem lehet a lakásba csempészni, szóval a kikötőillatot a fantáziádra bízzuk. Jó mixelést, jó mulatást!
12345678910
5 / 107 oldal
Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.