Hétvége
XIII. Ars Sacra Fesztivál Országszerte, szeptember 14 - 22.
A Szentírásból kölcsönzött „Legyenek mindnyájan egyek” mottóval szeptember harmadik hetében, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben idén is megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál, az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozata, amely közel 400 helyszínen, több mint 600 ingyenes programmal várja az érdeklődőket határon innen és túl.
Gül Baba Kulturális Fesztivál Budapest, Gül Baba Türbe és rózsakert, szeptember 20 - 22.
A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy bemutassa a török népet és a magyar és török nép kultúrájában felfedezhető összefonódásokat.
III. Tudományok Fővárosa Budapest, ELTE Lágymányosi Campus, szeptember 21. 10:00
Az ország leginspirálóbb ingyenes tudományos rendezvényén, az ELTE Lágymányosi Campusán interaktív kiállítás és érdekfeszítő előadások várnak a tudományos és technikai újítások iránt érdeklődő közönségre, legyen szó akár robotikáról, űrkutatásról vagy virtuális technológiáról.
Hagyományok Háza évadnyitó táncház Budapest, Hagyományok Háza, szeptember 21. 19:00
Folytatódik a Hagyományok Háza állandó táncház-sorozata, melynek változatlanul az Átrium ad otthont minden szombaton 19 óra és hajnal 2 között.
Novák Ferenc Tata - Szék táncos hagyománya Budapest, Hagyományok Háza, szeptember 28. 19:00
A táncos-zenés előadás során megismerhetjük azt a jelentős szerepet, amelyet a tánc töltött be Szék társadalmának életében.
Ez Afrika! Közösségi nap Budapest, Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ, szeptember 29. 10:00
Új néven kerül megrendezésre az immár hagyományosnak számító Afrika nap. Idén 10. éve rendezik meg az ingyenesen látogatható eseményt, melynek célja, hogy a résztvevők megismerhessék Afrika igazi arcát.
Gálaest a 70 éves Honvéd Együttes tiszteletére Budapest, Erkel Színház, szeptember 29. 19:00
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar a Honvéd Együttes két művészeti karaként egész estés gálaműsorral ünnepli az évfordulót és köszönti a nagy múltú együttes egykori és jelenlegi művészeit, tagjait.
Kóstold meg a világ ízeit az AsiaCenterben! Budapest, AsiaCenter, 2019. október 5., 10-20h
Egész napos kulináris kalandozásra csábít az AsiaCenter: Mautner Zsófi, Gáspár Bea és Marton Adri látványkonyhai bemutatói mellett ingyenes workshopokkal és kóstolókkal, családi programokkal, többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Opitz Barbi, valamint a Midlife Crisis koncertjével várják az érdeklődőket.
Gázsa 60 Budapest, Hagyományok Háza, október 5. 19:00
Papp István „Gázsa”, a Gázsa zenekar és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekarvezető prímása, a kolozsvári táncházmozgalom egyik alapítója, az erdélyi Bodzafa és Kova együttesek zenésze 60 éves születésnapi koncertjén egyedülálló válogatást kapunk a gazdag népzenei életmű legjobbjaiból.
Programok hétvégére 2019. szeptember 20-22.
Ismét sűrű hétvégének nézünk elébe: lesz török és lesz zsidó tematikájú, illetve természettudományokat népszerűsítő fesztivál, feltárulnak Óbuda és egy könyvtár titkai, a táncos lábúakat táncmaraton, a lakásszépítőket lakástrend kiállítás várja, de most hétvégén rendezik az Autómentes nap és a Kulturális Örökség Napjainak programjait is.
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.