Hírek
Egy hét KÉK!
A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2006 júniusában nyílt meg Róth Miksa egykori üvegfestőműhelyében, a budapesti Nefelejcs utcában. Működésének első évében látványosan bebizonyította, hogy újszerű, friss, releváns építészeti és urbanisztikai programjaival képes új szempontokat nyitni az építészeti és a városi nyilvánosságban.
Füvészkerti berándulás
A Józsefváros peremén, otthagyott földszintes bérházak és földbe döfött panelkarók árnyékában bújik meg Magyarország legrégebbi botanikus kertje. A mindössze háromhektáros zöldterületen a világ minden pontjáról találunk növényeket. Aki belép a kertbe, mintha titkos ajtón nyitna be az Illés utca sarkán. Itt nyílik a Füvészkert.
ÉPÍTÉSZET HÓNAPJA - 2007
A Tegnap Holnapja a címe az immár ötödik alkalommal Magyarországon megrendezendő Építészet Hónapja Fesztiválnak, amely idén is az Építészet Világnapján, október 1-jén kezdődik és 31-éig tart. Budapesttel együtt 15 településen, 65 helyszínen 170 esemény zajlik majd, azaz egy átlagos napon 5-6 program szentel figyelmet az építészet ügyének.
Lakást cserélt mókuscickány, langur, lóri, fapiton és huszárteknős
Aki azt hitte, a Fővárosi Állat- és Növénykert végzett a beruházásokkal tavaly, annak nagy meglepetés lesz a 2007 augusztusában megnyílt - az állatkert első igazgatójáról, a híres zoológusról elnevezett - Xantus Ház és azon belül a Délkelet-Ázsia élővilágát bemutató épület.
Alma Ma(s)ter
A tavaszi beharangozó óta nem történt semmi "érdemleges" az új Közgáz háza táján, már ami az építkezést illeti. Hazai viszonylatban ennek is hírértéke van, úgymint: nem történtek botrányok, és a szeptemberi megnyitót sem fenyegeti a csúszás veszélye. A PPP itt is letette névjegyét.
Orvosi eset
Alighogy megismerte a fiatalság a PPP mozaikszót a Corvinus Egyetemen, az orvosi egyetem is felzárkózott mögéjük, és megkezdte az alapok ásását. Bár úgy tűnik, a Stúdium irodaház előzetes sikerén felbuzdulva álltak be újabb egyetemek a megváltó PPP sorba, valójában azonban a SE Oktatási Centrumáról már évekkel ezelőtt döntés született.
2008: Miénk itt a (Kossuth) tér!
Bár messze nem akkora ovációval és audiovizuális show-val körítve, mint a kormányzati negyed pályázati eredményének kihirdetésekor egy hónapja, de azért bejelentették a Kossuth téri tervpályázat győztesét is. Szinte unalmasnak tűnt, ahogy felvonult Demszky, Beleznay Éva budapesti főépítész asszony, Rogán Antal, mint kerületi polgármester, és Szili Katalin.
Térbeli rajz a Corvinus Egyetem új épületének homlokzatán
Gyors szabadkézi skicc, építészeti rajz, plasztika, installáció? Ráadásul egy épület homlokzatán? Nem tévedés: Jovánovics György első díjat nyert terve mindezt egyesíti magában.
Építészeti élvonal: belépés csak meghívóval!
Toldy-gimis voltál (vagy)? Ha eddig büszke voltál arra, hogy a nagy múltú iskola padjait koptattad, most arra is légy különösen büszke, hogy az új tornatermében próbáltad (próbálod) elsajátítani a szekrényugrás technikáját! Az épületet tervező Földes és Társai Építésziroda ugyanis első – és egyetlen – magyar tervezőcsapatként felkerült a földkerekség legkiválóbb építészeit felvonultató World Architects weboldalára
Japán-magyar szülők gyermeke lesz a kormányzati negyed
Winkler Nóra igéző tekintettel annyit mond: „Hát akkor, nézzük!”, és már zeng a térben a mikrofonfejű Patrick Hernandez 1979-es világklasszis nótája: Born to be alive!. Ritmusban a közönség, egyszerre mozognak a vállak - és mégsem egy Nike aerobiknapról közvetítek!
55565758596061626364
59 / 68 oldal
Játék
A Still Corners olyan mozis élményeket piszkál fel bennünk, mint amilyeneket Morricone filmkockái alatt élhetünk át.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.