Hírek
Vegyérték - Richter Gedeon Kémiai Kutató- és Irodaépület
„Ha innen nézem, hatalmas bálnacsigolyák sora, ha úgy tetszik, akkor inkább sci-fi filmek űrhajójának parancsnoki hídja”
Az aréna sarkai
Nagy rohanás után elérjük a Népstadiontól induló menetrendszerintit, leroskadunk az ablak melletti ülésre. Miközben kifújjuk magunkat, a dugóban veszteglő sárga buszról mélázva szemléljük azt a nagy üvegépületet, amely a város egyik legforgalmasabb pontján, a Sportarénának nevezett ufóval szemközt néz a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésére.
Mindenki raktára
Százhuszonhat éves öregek állnak a Szabadság híd mellett. Elgondolkodva, bölcsen nézik a Duna sodrását napközben az autók és villamosok zajában, este pedig a fiatalok nevetését hallgatják, és tűrik a dübörgő zenét.
Duchamp esete a IX. kerülettel (Tűztate)
Marcel Duchamp lassan lépdel a Tűzoltó utca kövein, szomjazik. Megáll egy romos épület előtt, amelynek bejárata felett frissen festett zászló lebeg, rajta egyetlen szó: Tűztate. A látvány megragadja - a kopott falak textúrája, a szerkezet finom korróziója azt sugallja, hogy itt alkalma lesz megpihenni, és némi folyadékkal enyhíteni kiszáradt torkát.
Az intimitás kettős tere
Két helyszín, két tér, két idő: egy kert, amely ősidők óta - a pontosság kedvéért 1901 óta - a művészetbarátok állandó találkozótere, és egy sporttelep, ahol már 1870-ben csúsztak a jégen a hideg napokban, nyaranta pedig vonzotta a csónakázók változó intenzitású tömegét.
Tetőkocsmák Pest-Budán
Budapest romkocsmakultúrájának úttörői nem adják fel. Az önkormányzatok átláthatatlan, de leginkább tőkevezérelt lobbirendszere, a lakosok feljelentő levelei mind ellehetetlenítik a foglaltházszerűen működő, alternatív kocsmaélet terjedését.
Művészikuka - projekt
Te hová hajítod? Szétnézel, mintha az érkező buszt kémlelnéd vagy egy elmenő autót, közben pedig - ha biztosnak érzed a helyzetet - lopva elengeded, mintha kiesett volna a kezedből.
Mobilirodaház papír nélkül
Izgatottan fészkelődnek a Pannon mobilszolgáltató dolgozói. 2008-ra felépül ugyanis Budapesten a cég új székháza, melyben nincs asztali mütyűrkollekció, fényképalbum és porosodó emlékkacat-ramazuri, mivel ezek is mind átkerülnek a mobiltelefonok és laptopok képernyőjére.
A zakós, az anorákos, a kavics meg a többiek Kortárs épületek a Kopaszi-gáton
A szép emlékű West Balkán, a néhai Aranyhal vendéglő és néhány lepukkant úszóalkalmatosság. Nem is olyan régen, még ilyen volt a Kopaszi-gát, ami most, a revitalizálást követően joggal pályázik új szerepére: ötletesen rendezett parkja, sétányai, kortárs pavilonjai és épületei a város déli kapujává avathatják.
Mielőtt elmállana, 2010-re megújul a Margit híd
Romantikus séta a Jászai Mari térről az árnyas Margitszigetre, hmmm. Bal oldalon szétrepedt úttest, jobbról meztelen, rozsdaette korlátsor, melyen végtelen optimizmussal, nyomokban tartja magát a sárga festék, szikszalaggal odaerősített darabok, bokagyilkos acélerősítések az oszlopok alján - nehogy a Dunába forduljon az egész mindenestül.
56575859606162636465
60 / 68 oldal
Játék
A Still Corners olyan mozis élményeket piszkál fel bennünk, mint amilyeneket Morricone filmkockái alatt élhetünk át.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.