Hírek
Gazdasági alapokon
Jelentjük: a PPP bevonult az oktatásba is. Eredmény: egy európai színvonalú egyetem-irodaház.
Ablak a világra - irodaház a Baross téren
A málladozó, leromlott állagú házakhoz szokott pestieknek még mindig tátva marad a szájuk egy-egy acél-üveg konstrukciójú épület láttán.
Gasztro-etnológia
Az utóbbi időben megnyílt pesti éttermeket már nemcsak ízviláguk, hanem enteriőrjük alapján is valamelyik kultúrához lehet sorolni. Gondoljunk csak a Liszt Ferenc tér mediterrán hangulatú helyeire, vagy a már-már eklektikus etnójú Mokkára, mely magába olvasztja az afrikai, marokkói és újabban a japán stílusjegyeket is. Minimalizmus vagy maximalizmus? - ez itt a kérdés, mikor arról esik szó, hogyan teremtsünk etnolokált.
Massimo Iosa Ghini mint kortárs olasz adalék a Rákóczi úthoz
Kinek mi jut eszébe a Keleti és a Blaha közti forgalmas Rákóczi útról? A szmog- és zajtengerben pancsoló, elszürkült, jelentéktelen, eklektikus házsorokon túl nem sok. Akad egy semmitmondó irodaépület, majd óriás foghíjként egy állandósult építkezési munkaterület.
Vár rád a Sugár!
...táplálta szüleink fejébe a hívó szlogent tévé, rádió, miközben vadul tombolt az Egészséges erotika a Lada gyárban, nőtt a szőr Gothár Idő van-jában, száguldottak keresztbe-kasul a meztelen női testek közt Jancsó Miklós fehér lovai.
140 éve nem hirdet klasszicizmust Hild
Hild József 1789-es születésével valami végérvényesen megváltozott Magyarországon. Építész apja, Hild János mellett ismerte meg a szakmát, kinek halála után vette át a családi ipart, majd Bécsben, Milánóban, Firenzében, Nápolyban, Rómában érlelte építészeti ismereteit.
Újpesti Károlyi István Városközpont
A Károlyi család neve úgy forrt össze Újpesttel a XVIII. század óta, mint a karácsonyi vacsora a mákos bejglivel. Nem létezik a főváros IV. kerülete ma, ha nincs a reformkor gáláns Károlyi Istvánja, aki az 1838-as pesti árvíz után kedvezményekkel ösztönözte a Duna melletti területen való letelepedést.
Újpesti locspocs 8, 6 hektáron
Döbbenetes méretű aquapark épül a leendő Aquincumi híd pesti hídfőjénél, Újpest Duna-parti szakaszán. A vízibirodalom a kontinens második legnagyobbja lesz az amszterdami Aquaworld után.
Spanyol ízlés, magyar módi
Bár a Diursával ellentétben egyenesen a Belvárost célozta meg, a Fadesa sem aprózta el beruházásait: a Király utca elején évekig tátongó háztömbnyi foghíjon most egy hétemeletes luxustársasházat építenek a nagyérdeműnek, amely grandiózus méretein túl egyedi arculatával is kivívja majd a helyét az Anker-ház, zsinagóga, Madách-ház határolta háromszögben.
Hódít a mediterrán Pesten
Szinte egy időben jelent meg Budapesten a két spanyol ingatlanberuházó mogul, a Fadesa és a Diursa Group. Mindkét csoport gigantikus beruházásaival hívta fel magára a figyelmet Európától Dél-Amerikáig, és most nálunk sem történt ez másképpen.
58596061626364656667
62 / 68 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.