Hírek
Zaha Hadid új épülete Mi folyik majd a Szervita téren?
Régóta tudjuk, hogy a plázák megjelenésével a Belváros alól - stílszerűen szólva - kicsúszott a talaj: a kereskedők kivonultak, és velük együtt a vásárlók és a korzózók is. Nemrégiben azonban színre lépett egy civil kezdeményezés, amely célul tűzte ki, hogy minden erejét latba vetve feléleszti a Belvárost.
Kálvin téri sétaösvényt nyes Skardelli
„Milyen szép ez a tér” - gondolta magában Vagrándy tanácsos úr, Móricz Zsigmond főhőse, miközben végigpásztázta tekintetével a hajdani Széna teret - amit ma úgy hívunk: Kálvin. Szép is lehetett, hiszen nem rontotta még az összképet a Korona Hotel édeskés giccstömbje, és a fülsiketítő forgalom.
Kálvin téri védőbeszéd
Kedves Kálvin téri tornyokat szidó lakótársak! Rossz hírem van. Aki azzal illeti a két - Virág Csaba és Z. Halmágyi Judit tervezte - házat, hogy ormótlan, biztosan nem ismeri a korábban a helyszínen emelkedő, majd sajnos a háborúban menthetetlenül megsemmisült épületeket.
Mester(i) Park
Sokáig elkerülte a városvezetés és az ingatlanfejlesztők figyelmét a ferencvárosi pályaudvar melletti, a hírhedt Dzsumbujtól egy köpésre lévő elhagyatott gyárnegyed. Annál is furcsább, mert a tőke irányát Pesten elsősorban a jó infrastruktúra jelöli ki, ez a terület pedig nagyon jó közlekedéssel rendelkezik.
Új színben - világítástechnika felsőfokon
Új jelenségre lehetnek figyelmesek a szürke utcákhoz szokott illúziótlan, pesti járókelők az Üllői út Kisfaludy utca és Szigony utcai szakaszán, mivel a Corvin sétányt fejlesztő Futureal-csoport egyedi járdavilágítást tervezett a Budapest Dísz- és Közvilágítás Kft., illetve a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.
Befutó a plázák közt
Nem elég, hogy egy újabb pláza, de ráadásul az Ügető helyén! Bizony nem gyarapította a népszerűségét a francia fejlesztő a pestiek szemében, amikor híre ment, hogy a patinás ügetőpályát ledózerolják.
Vissza a jövőbe - új designnal startol a Meki
Szokatlan tömegformálásával hívja fel magára a figyelmet az M5-ös autópálya mellett, az Auchan Kereskedelmi Parkban nem rég megnyílt McDrive. Az étteremhálózat 90. tagja hajlított tetővonalával és a jól ismert M betűk sárga íveivel az autóból nézve, messziről is jól azonosítható.
Modern vonalkódok a Várnegyedben
Nehéz feladat elé kerül az az építész, aki a Várkerületben akar lakóházat tervezni. Melyik vonulathoz illeszkedjen: a közeli Várnegyed védett építészeti értékeihez, vagy az itt-ott már megjelenő - egyébként kiváló - mai épületekhez?
Modern gang - Új lakóház a Futó utcában
Szűkre szabott büdzsé, foghíjakkal teli városszövet, értékesítésre szánt négyzetméterek - nem mondhatni, hogy ez lenne az önmegvalósítás igazi terepe. Mégis a dél-pesti tömbrehabilitáció részeként újabb értékes épülettel bővült a kortárs bérházak sora.
Érezd otthon magad!
Néhány évvel ezelőtt még lelkesen várták a fővárosiak az ipari parkok, business parkok megjelenését, amiktől a német nagyvárosokra jellemző modern és vonzó indusztriális környezetre számítottak.
59606162636465666768
63 / 68 oldal
Játék
A szépség és a szörnyeteg alkotói ezúttal a Diótörő meséjét dolgozták fel újszerű, mágikus tálalásban, nagyszerű színészek közreműködésével.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.