Hírek
A.P.A. csak egy van!
Úgy tűnik, kezdik felismerni a kortárs galériák, hogy mekkora ötlet összekötni a művészetet az evés-ivással.
Hidegre tett tervek? - A pesthidegkúti városközpont tervei
Pozitív folyamat, hogy egyre több városvezető azonosul a peremkerületi városközpontok gondolatával. Végre elindul valami a decentralizáció irányába, és kialakulhatnak a külső kerületek egyedi közösségét kidomborító közterek.
Átmenekített klasszicizmus - Sirály!
2006 októberétől újra az értelmiségé Hild József sokra érdemes Király utcai épülete. A klasszicista homlokzat mögött egy tonettes kávézó-kocsma rejlik, melynek hátsó termében - ahol hajdan istálló állt - dokumentum- és rövidfilmes mozi, valamint könyvesbolt működik.
Nem boszorkányság - Magyar Formatervezési Díj 2006
Fiatal formatervezők, kreatív ékszertervezők, kezdő divatdiktátorok és a technikai újítások ifjú megalkotóinak kitüntetését, azaz a Magyar Formatervezési Díjakat idén 27. alkalommal adták át az Iparművészeti Múzeum kupolacsarnokában.
Kultbalkán - a kultúra új tere
Nem is lehetne jobb fóruma a kortárs művészetnek, mint Pest egyik legnépszerűbb szórakozóhelyének közvetlen közelében. A West Balkán ugyanis a kulturális misszió szerepét magára vállalva átengedte az egyik józsefvárosi épületét néhány fiatal kezdeményezésének.
Tessék vigyázni....
„...az ajtók záródnak, az Astoria következik” - mondja a néni- vagy a bácsihang a metrón. És mi leszállunk, és intézkedünk, kikerüljük a kedves szórólaposokat, udvariasságból elveszünk egy papírt, majd a kukába íveljük szenvtelenül.
Drága kövek - Térrendezés az Opera körül
Úgy tűnik, kezdi komolyan venni a főváros az Andrássy út világörökség címét: a sugárút mentén sorra újulnak meg a közterek. Először a Pesti Broadway, majd a közelmúltban a Liszt és a Jókai tér is ráncfelvarrást kapott.
Nyugati pont
Bizony jó húsz éve már annak, hogy megvetette a lábát nálunk a Nyugat a Nyugatin: az egész ország csodájára járt a Skála Metrónak a nyolcvanas években. A pesti kirándulások kötelező része volt a kólaszínű épület, és a barangolások a félelmetes alul-, felüljáró-komplexumban. A fővárosiaknak pedig az első számú meeting pointtá vált az óra.
Blaha Lujza tér
Elsőre az jut az ember eszébe a helyszínről: rohanás. Másodszorra: tömeg. Harmadszorra szeptember közepe óta: balhé (és ennek különböző látásmódok szerinti megfogalmazása, de ebbe nem megyünk bele).
Kiha(jo)lni (v)es(z)élyes
Mentőakcióba lendült az UV Munkacsoport névre keresztelt civil polgári szerveződés, melynek célja a budapesti forgalomból 2007 nyaráig teljes kivonásra kerülő, magyar gyártmányú, 50 éves UV villamosok megőrzése - az állomány jelenleg 100 motorkocsiból és 40 pótkocsiból áll.
59606162636465666768
64 / 68 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.