Hírek
Befutó a plázák közt
Nem elég, hogy egy újabb pláza, de ráadásul az Ügető helyén! Bizony nem gyarapította a népszerűségét a francia fejlesztő a pestiek szemében, amikor híre ment, hogy a patinás ügetőpályát ledózerolják.
Vissza a jövőbe - új designnal startol a Meki
Szokatlan tömegformálásával hívja fel magára a figyelmet az M5-ös autópálya mellett, az Auchan Kereskedelmi Parkban nem rég megnyílt McDrive. Az étteremhálózat 90. tagja hajlított tetővonalával és a jól ismert M betűk sárga íveivel az autóból nézve, messziről is jól azonosítható.
Modern vonalkódok a Várnegyedben
Nehéz feladat elé kerül az az építész, aki a Várkerületben akar lakóházat tervezni. Melyik vonulathoz illeszkedjen: a közeli Várnegyed védett építészeti értékeihez, vagy az itt-ott már megjelenő - egyébként kiváló - mai épületekhez?
Modern gang - Új lakóház a Futó utcában
Szűkre szabott büdzsé, foghíjakkal teli városszövet, értékesítésre szánt négyzetméterek - nem mondhatni, hogy ez lenne az önmegvalósítás igazi terepe. Mégis a dél-pesti tömbrehabilitáció részeként újabb értékes épülettel bővült a kortárs bérházak sora.
Érezd otthon magad!
Néhány évvel ezelőtt még lelkesen várták a fővárosiak az ipari parkok, business parkok megjelenését, amiktől a német nagyvárosokra jellemző modern és vonzó indusztriális környezetre számítottak.
Hambi, Hot-dog, Melegszendó Bódébüfék Budapesten
Már fél egy is elmúlt, a gyomrunkban farkasfalka őrjöng, kaja kéne gyorsan és olcsón, amit hanyag mozdulattal eléjük vethetünk. Ilyenkor jön jól egy közeli bódébüfé, ahol rövid várakozás után magunkba gyűrhetjük a gyűrni valót: hambit, melegszendót, hot-dogot, ami éppen van. De hova érdemes leszaladni, és melyik büfét kerüljük el nagy ívben? Egészségünket nem kímélve leteszteltünk pár bódét a budapesti kínálatból.
A Nyugatinál a helyzet változik
Több mint egy évszázaddal felépülése után újra méltó környezetet kaphat a Nyugati pályaudvar. Az egyik legszebb budapesti épületünk „indulási” oldalán található két éttermi szárny (az egyik a McDonald’s) eredetileg zöld városi teret fogott közre, ma azonban az ipartelepeket idéző sorompó, őrbódé és a mögöttük elterülő grund teremt méltatlan környezetet a patinás épületnek.
Támogatott Tiltott Város
Kissé paradox, hogy míg az állam nem győzi hangsúlyozni a logisztika, a hatékony munkaszervezés fontosságát az uniós versenyben, addig éppen a saját házuk tájáról halljuk időnként, hogy milyen bénultságot okoz az intézmények szétszórtsága. Pozitív példák pedig akadnak bőven - elég, ha csak Berlin hasonló tematikájú, nagy ívű fejlesztéseire gondolunk.
A.P.A. csak egy van!
Úgy tűnik, kezdik felismerni a kortárs galériák, hogy mekkora ötlet összekötni a művészetet az evés-ivással.
Hidegre tett tervek? - A pesthidegkúti városközpont tervei
Pozitív folyamat, hogy egyre több városvezető azonosul a peremkerületi városközpontok gondolatával. Végre elindul valami a decentralizáció irányába, és kialakulhatnak a külső kerületek egyedi közösségét kidomborító közterek.
60616263646566676869
64 / 69 oldal
Játék
Az Illumination és a Universal Pictures bemutatja Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült legújabb animációját, A Grincset.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.