Hírek
Nyugati pont
Bizony jó húsz éve már annak, hogy megvetette a lábát nálunk a Nyugat a Nyugatin: az egész ország csodájára járt a Skála Metrónak a nyolcvanas években. A pesti kirándulások kötelező része volt a kólaszínű épület, és a barangolások a félelmetes alul-, felüljáró-komplexumban. A fővárosiaknak pedig az első számú meeting pointtá vált az óra.
Blaha Lujza tér
Elsőre az jut az ember eszébe a helyszínről: rohanás. Másodszorra: tömeg. Harmadszorra szeptember közepe óta: balhé (és ennek különböző látásmódok szerinti megfogalmazása, de ebbe nem megyünk bele).
Kiha(jo)lni (v)es(z)élyes
Mentőakcióba lendült az UV Munkacsoport névre keresztelt civil polgári szerveződés, melynek célja a budapesti forgalomból 2007 nyaráig teljes kivonásra kerülő, magyar gyártmányú, 50 éves UV villamosok megőrzése - az állomány jelenleg 100 motorkocsiból és 40 pótkocsiból áll.
„A tiszta Budapestért”
Áll a főváros legújabb szemeteskocsijának oldalán. A gépjármű külsőre zavarba ejtő: egy Smart gépkocsi viseli a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat narancs-fekete színét. Csomagtartójához egy hidraulikus emelőszerkezet, lapát, seprű és zöld szemeteskuka tartozik, melybe a sofőr a budai vár apró hulladékait söprögeti.
Egy „köztelen” tér visszahódítása - megújul a Jókai tér
Jókai Mór „érjünk el annyit, amennyit lehet” elve most valósággá válik a róla elnevezett téren Budapest Belvárosában.
Erzsébet tér: 20 000 négyzetméter új köztér
Ne bosszankodjon, akinek most nagyot kell kerülnie, hogy átjusson az Erzsébet tér másik oldalára! Mert szeptember végén nyílni fognak a kerti virágok és zöldell majd a fa az ablak előtt.
Gyere, nagyi, tervezzünk teret!
Budapest első polgármesteréről, Kamermayer Károlyról kapta nevét a Petőfi Sándor utca és a Károly körút közti bérházdzsungelben meghúzódó kis belvárosi tér, amit ma még parkoló autók népesítenek be.
Jó hely a nyócker
A nyolcadik kerület ütőerén, a Horváth Mihály térről nyíló Tavaszmező utcában egyszer csak térré szélesedik a Budapesti Műszaki Főiskola három jól ápolt épülete által körülvett, Szűz utcai torkolat.
Jönnek a felhőkarcolók!?
Az Építészet világnapjához kötődően októberben újra elindul az Építészet hónapja rendezvénysorozat, amely idén 13 településen, 63 helyszínen összesen 128 programmal igyekszik felhívni a figyelmet épített környezetünkre, megőrzendő értékeinkre, megvalósítható lehetőségeinkre és általában az építészet ügyére.
A magyar tele vízió
A címet minimum kétféleképpen értelmezhetnénk. Beszélhetnénk azon állapotról, amely szerint a nép full töltve leend mindenféle elképzelésekkel, ugye, de most inkább a Magyar Televízió épületéről, annak múltjáról, helyéről és helyzetéről essen néhány kicsi szó.
59606162636465666768
65 / 68 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.