Hírek
Kerékvár
A közelmúltig csak kevesen tudták, hogy Pesten is van egy Millenáris, pedig a létesítmény jóval nagyobb múltra tekint vissza, mint budai névrokona.
A hegy vizei - Gellért-hegyi források
A Gellért-hegy körüli forrásokról az első feljegyzések egyidősek a magyar történelemmel, a hegy lábánál feltörő gyógyító iszapról már a honfoglalás idejéből származnak beszámolók.
Új fürdő a Gellért-hegyen - diplomamunka
Bár nincs a köztudatban, a Gellért-hegy déli lejtőjén, félig földbe süllyesztve áll az 1902 áprilisában épült, csömöszölt betonból készült víztároló, amelyet a második világháborúban négy légibomba-találat ért, medencéjének boltozata azonban mégsem szakadt be.
Város a vízen - úszó projektek
Bár úszó házra és vízi színpadra a múltban is találunk néhány példát, az Erick van Egeraat Assotiation budapesti irodája - Erick van Egeraat, Benkő Ágnes, Gerle Ákos, Z. Halmágyi Judit - kezdetben a 2006-os úszó-EB-hez kapcsolódóan fejlesztette ki úszóhotel-projektjét, amely sportszállodaként működött volna, illetve sajtókonferenciák megrendezésére nyújtott volna lehetőséget.
New York, New York
Van egy recept arra, ha egy nagy múltú budapesti épületet régi pompájában akarunk megcsodálni: el kell adni luxusszállodának!
Bugyborék és szalonspicc Szóda Szabadtéri Szalon
A József Nádor tér házainak tulajdonosai hajdan valamilyen módon a vagdosással állhattak érzéki kapcsolatban: szabó és sebész több is akadt köztük, de a kötvény- és a részvényvagdosás is ide tartozott.
Kívül forma, belül design
Végre méltó funkciót kap az Erzsébet téri buszváró a Design Terminállal. A jobb sorsra érdemes épület eddig csak a hajléktalanok és deszkások termináljaként funkcionált.
Rabok leszünk
Véget ér egy rémálom: bontják a Spenótházat! - gondoltuk két évvel ezelőtt. A nemrég lebontott állványok mögül előtűnő új épület azonban újra csalódást okoz.
Holdudvar a Margitszigeten
A Margitsziget képét a XIX. század második felétől Arany János kedvenc platánfái, csinos bonszai kertek és Ybl Miklós épületei tagolták: a gyógyfürdő, a nagyszálloda és egy 1868-ban felépült tornyos, teraszos étterem.
Romkocsma - Tűzraktér
Kitartás - úgy 10 percnyi járóföld - és bevehetjük a főváros egy elhagyatott ipari épületét, hogy találkozzunk a kortárs kultúrával és egymással.
58596061626364656667
66 / 67 oldal
Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.