Hírek
Erzsébet tér: 20 000 négyzetméter új köztér
Ne bosszankodjon, akinek most nagyot kell kerülnie, hogy átjusson az Erzsébet tér másik oldalára! Mert szeptember végén nyílni fognak a kerti virágok és zöldell majd a fa az ablak előtt.
Gyere, nagyi, tervezzünk teret!
Budapest első polgármesteréről, Kamermayer Károlyról kapta nevét a Petőfi Sándor utca és a Károly körút közti bérházdzsungelben meghúzódó kis belvárosi tér, amit ma még parkoló autók népesítenek be.
Jó hely a nyócker
A nyolcadik kerület ütőerén, a Horváth Mihály térről nyíló Tavaszmező utcában egyszer csak térré szélesedik a Budapesti Műszaki Főiskola három jól ápolt épülete által körülvett, Szűz utcai torkolat.
Jönnek a felhőkarcolók!?
Az Építészet világnapjához kötődően októberben újra elindul az Építészet hónapja rendezvénysorozat, amely idén 13 településen, 63 helyszínen összesen 128 programmal igyekszik felhívni a figyelmet épített környezetünkre, megőrzendő értékeinkre, megvalósítható lehetőségeinkre és általában az építészet ügyére.
A magyar tele vízió
A címet minimum kétféleképpen értelmezhetnénk. Beszélhetnénk azon állapotról, amely szerint a nép full töltve leend mindenféle elképzelésekkel, ugye, de most inkább a Magyar Televízió épületéről, annak múltjáról, helyéről és helyzetéről essen néhány kicsi szó.
Mókuskerék - az elátkozott Moszkva tér ügye
A második kerület most elkészítette a Moszkva térre és környékére vonatkozó szabályozási tervet, melynek megfelelően a jelenlegi közlekedés - persze átszervezett formában - egy tetszetős üvegtető alatt bonyolódna, lehetőség szerint a villamos-vonalak és a végállomások áttervezésével, illetve a tervezetben kijelölték a felszín alatti közlekedés lehetséges csomópontjait is, valamint meghatározták a tér alatti mélygarázs lehetséges helyszínét.
Dobozba zárt design
Bár a design nálunk még gyerekcipőben jár, és a hazai designerek ötletei ipari háttér, gyártók és kivitelezők híján viszonylag ritkán jutnak el a megvalósulásig - a nemzetközi piacról már nem is szólva -, az évente megrendezett Design7 egyre bővülő programkínálata arról tanúskodik, hogy a formatervezés és a kortárs design mint téma iránti érdeklődés, ha lassan is, de folyamatosan növekszik.
A Bosnyák tér
Számos olyan fővárosi közteret sorolhatnék, amelyen jobb szemlehunyva tovább utazni. Kevés kellemetlenebb pillanat elképzelhető, mint a Bosnyák tér szmogtól szürke épületei között várni a 7-esre, az „óccsó a csoki, százas az elem” árusok gyűrűjében.
Városliget - A mi zöld foltunk
Ha külföldön járunk, és szeretnénk megpihenni az idegen város egy fás-ligetes parkjának valamely padján, csak felcsapjuk térképünket, kinézzük a legnagyobb zöld foltot, majd afelé indulunk. Budapest leghívogatóbb zöld foltja egyértelműen a Városliget, mely azonban jóval több egyszerű díszparknál.
Miénk itt a tér - Civilek Háza
Újabb sikeres fejezetéhez érkezett a Király utca 40. számú ház megmentéséért folytatott harc - az ÓVÁS Egyesület és az OCTOGON architecture & design magazin közös építészeti ötletpályázata.
60616263646566676869
66 / 69 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.