Hírek
Ami rejtve marad - sakkban tart a várkerület
A fiatal Budapestnek soha nem volt lehetősége kihasználni azt a néhány száz méteres szakaszra koncentrálódó, varázsos élményt, amit a Vár oldalában fekvő Várkert Bazár panorámája, atmoszférája adhat.
Függőkert - egy megunt királyi ékszer
Mindannyian jókat derülünk szüleink várkerti történetein: kapuban face controll, néhány munkásőrszerű figura szigorúan ellenőrzi a nyakkendőket, hogy aztán bent zúzhasson a nép Koncz Zsuzsára. Az egykori ifjúsági parkot azonban egészen másra tervezték.
Mi az a velodrom? A kenguruk tudják
A Millenáris Kerékpárpálya botrányában felhevülteknek ajánlott a Wikipédia által kínált internetes gyűjtemény, ami tájékoztat arról, hogy Európa 13 országában milyen velodromok találhatók: olyan speciális gyorskerékpár-sportpályák, amelyek felépülésük óta prosperálnak, megújulnak, és mindezt nem feltétlenül az olimpiai játékoknak köszönhetik.
Kerékvár
A közelmúltig csak kevesen tudták, hogy Pesten is van egy Millenáris, pedig a létesítmény jóval nagyobb múltra tekint vissza, mint budai névrokona.
A hegy vizei - Gellért-hegyi források
A Gellért-hegy körüli forrásokról az első feljegyzések egyidősek a magyar történelemmel, a hegy lábánál feltörő gyógyító iszapról már a honfoglalás idejéből származnak beszámolók.
Új fürdő a Gellért-hegyen - diplomamunka
Bár nincs a köztudatban, a Gellért-hegy déli lejtőjén, félig földbe süllyesztve áll az 1902 áprilisában épült, csömöszölt betonból készült víztároló, amelyet a második világháborúban négy légibomba-találat ért, medencéjének boltozata azonban mégsem szakadt be.
Város a vízen - úszó projektek
Bár úszó házra és vízi színpadra a múltban is találunk néhány példát, az Erick van Egeraat Assotiation budapesti irodája - Erick van Egeraat, Benkő Ágnes, Gerle Ákos, Z. Halmágyi Judit - kezdetben a 2006-os úszó-EB-hez kapcsolódóan fejlesztette ki úszóhotel-projektjét, amely sportszállodaként működött volna, illetve sajtókonferenciák megrendezésére nyújtott volna lehetőséget.
New York, New York
Van egy recept arra, ha egy nagy múltú budapesti épületet régi pompájában akarunk megcsodálni: el kell adni luxusszállodának!
Bugyborék és szalonspicc Szóda Szabadtéri Szalon
A József Nádor tér házainak tulajdonosai hajdan valamilyen módon a vagdosással állhattak érzéki kapcsolatban: szabó és sebész több is akadt köztük, de a kötvény- és a részvényvagdosás is ide tartozott.
Kívül forma, belül design
Végre méltó funkciót kap az Erzsébet téri buszváró a Design Terminállal. A jobb sorsra érdemes épület eddig csak a hajléktalanok és deszkások termináljaként funkcionált.
59606162636465666768
67 / 68 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.