Hírek
Rabok leszünk
Véget ér egy rémálom: bontják a Spenótházat! - gondoltuk két évvel ezelőtt. A nemrég lebontott állványok mögül előtűnő új épület azonban újra csalódást okoz.
Holdudvar a Margitszigeten
A Margitsziget képét a XIX. század második felétől Arany János kedvenc platánfái, csinos bonszai kertek és Ybl Miklós épületei tagolták: a gyógyfürdő, a nagyszálloda és egy 1868-ban felépült tornyos, teraszos étterem.
Romkocsma - Tűzraktér
Kitartás - úgy 10 percnyi járóföld - és bevehetjük a főváros egy elhagyatott ipari épületét, hogy találkozzunk a kortárs kultúrával és egymással.
A Király utca 40. esete
Idén először fordult elő, hogy az üzleti érdekek mentén haladó építtetők és beruházók számításait egy maroknyi lelkes csapat, egy civil szervezet húzta át.
Átjáró a zsákutca felett: A Madách-ház „...homlokzata nemkülönben egyedi, mint a hídja...”
Számomra mindig furcsa volt, hogy a Madách-ház előtti parkolót miért nevezik Madách Imre útnak. Sőt a vöröstéglás épület hatalmas semmibe vezető kapuja már sokaknak gyanúsan hatott. Pedig annak idején nem építészeti hóbortból terveztek a nyúlfarknyi utca fölé egy íves átjárót: ide futott volna be az Erzsébet sugárút.
Üvegzseb - A város új szíve „...városi fórummá és kulturális találkozóhellyé avatná az új épületegyüttest...”
Már a Budapest 2010 Programban is kiemelt szerephez jutott a Károly körúti bazársor elbontását követően felszabadult tér: a régi Városháza és az egykori várfal előtti terület.
59606162636465666768
68 / 68 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.