Könyv
Wilbur Smith: A Sivatag istene
A nemzetközi kiadással egy időben itthon is megjelenik Wilbur Smith 35. regénye, A Sivatag istene, a Delej Kiadó gondozásában. A szerző esetében már megszokott izgalmak, rejtélyek újabb sora várja Wilbur Smith hűséges olvasótáborát.
A göteborgi könyvvásár díszvendége lesz hazánk
2015 őszén Magyarország lesz a díszvendége a 31. göteborgi nemzetközi könyvvásárnak, az erről szóló megállapodást az idén írták alá. A göteborgi könyvvásár ma már olyan nemzetközi fórumnak számít, amelyen a kiadókon és szerzőkön kívül…
Patrick Modiano francia író kapta az irodalmi Nobel-díjat
Patrick Modiano francia írónak ítélte oda a 2014. évi irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését. Az indoklás szerint a 69 éves írót az emlékezés művészetéért tüntették ki, amellyel megidézte a legfelfoghatatlanabb emberi sorsokat és feltárta a náci megszállás mindennapjait.
Kevesebb kiállító lesz idén a Frankfurti Könyvvásáron
A könyvkiadás piacán zajló nemzetközi koncentráció révén az idén csökken a kiállítók száma a Frankfurti Könyvvásáron, a világ legnagyobb könyvszakmai rendezvényén. Az október 8-án kezdődő könyvvásáron nagyjából 7000 kiállító mutatja be újdonságait, ami 3 százalékos csökkenés az egy ével korábbihoz képest.
Miklya Anna – Dömötör Endre: Quimby
Egy könyv, melyben „elmondják a Quimby meséjét.” A Quimby-könyv két nagyobb részből áll. A Quimby-gép egy tulajdonképpeni visszaemlékezés, melyben a zenekar tagjain kívül érdekes módon maga a szerző is afféle alanyi költőként meglehetősen keresetlen…
Murakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei
A legmenőbb japán író legújabb regénye a korábbi műveiből is ismerős témákkal és karakterekkel, ezúttal azonban sokkal visszafogottabb, az olvasót kevésbé megrázó formában.
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
A két cica konyhája című gasztroblogot vezető Bezselics Ildikó szakácskönyve háziasszonyi praktikákkal fűszerezve. A gasztroblogger egészen a kamra feltöltésénél kezdi a hasznos tanácsok sorát listába szedve.
Mindenkinek van kedvence - Elindult az Aranykönyv szavazás
A Libri immár ötödik alkalommal indítja el az Aranykönyv szavazást. Az Aranykönyv szavazáson az olvasók megszavazzák a tavalyi év sikerkönyveit, kiderül, hogy 2013-ban melyek voltak Magyarország kedvenc olvasmányai.
Jamling Tenzing Norgay – Broughton Coburn: Apám lelkét megérintve
A serpákra, azaz a nyugati hegymászókat a csúcstámadásban segítő, a Himalája északkeleti részének magas völgyeiben élő népcsoportra szinte csak akkor irányul figyelem, amikor tragédia történik mászás közben.
China Miéville: Kraken
Az egyik legmenőbb brit írófenomén kirándulása az urban fantasy világába – polipszektával és beszélő tetkóval. A főhős, Billy Harrow élete örökre megváltozik, amikor a Természettudományi Múzeumban kiállított, általa preparált óriáspolipnak nyoma vész.
6789101112131415
10 / 111 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.