Könyv
Magyar költő versét viszik a Holdra
A Puli Space Technologies és a Kultúrpart együttműködésének köszönhetően egy magyar költő verse is felkerülhet égi kísérőnk kráterei közé. A Puli csapatának mint a Google Lunar XPRIZE nevű nemzetközi verseny résztvevőjének a célja egy űreszköz eljuttatása a Holdra.
Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
Először jelent meg magyarul Alexandre Dumas 141 éve írt gigantikus irodalmi szakácskönyvének válogatott kiadása. A Corvina Kiadó gondozásában kiadott kötet eredetijét a 19. század egyik legjelentősebb francia írója egykor élete főművének tekintette.
Rosenstein szakácskönyv - Minden kóser, ami jó
Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve. A Minden kóser, ami jó című kötetet a Kossuth Kiadó adta ki magyar és angol nyelven is.
Wilbur Smith: A Sivatag istene
A nemzetközi kiadással egy időben itthon is megjelenik Wilbur Smith 35. regénye, A Sivatag istene, a Delej Kiadó gondozásában. A szerző esetében már megszokott izgalmak, rejtélyek újabb sora várja Wilbur Smith hűséges olvasótáborát.
A göteborgi könyvvásár díszvendége lesz hazánk
2015 őszén Magyarország lesz a díszvendége a 31. göteborgi nemzetközi könyvvásárnak, az erről szóló megállapodást az idén írták alá. A göteborgi könyvvásár ma már olyan nemzetközi fórumnak számít, amelyen a kiadókon és szerzőkön kívül…
Patrick Modiano francia író kapta az irodalmi Nobel-díjat
Patrick Modiano francia írónak ítélte oda a 2014. évi irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését. Az indoklás szerint a 69 éves írót az emlékezés művészetéért tüntették ki, amellyel megidézte a legfelfoghatatlanabb emberi sorsokat és feltárta a náci megszállás mindennapjait.
Kevesebb kiállító lesz idén a Frankfurti Könyvvásáron
A könyvkiadás piacán zajló nemzetközi koncentráció révén az idén csökken a kiállítók száma a Frankfurti Könyvvásáron, a világ legnagyobb könyvszakmai rendezvényén. Az október 8-án kezdődő könyvvásáron nagyjából 7000 kiállító mutatja be újdonságait, ami 3 százalékos csökkenés az egy ével korábbihoz képest.
Miklya Anna – Dömötör Endre: Quimby
Egy könyv, melyben „elmondják a Quimby meséjét.” A Quimby-könyv két nagyobb részből áll. A Quimby-gép egy tulajdonképpeni visszaemlékezés, melyben a zenekar tagjain kívül érdekes módon maga a szerző is afféle alanyi költőként meglehetősen keresetlen…
Murakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei
A legmenőbb japán író legújabb regénye a korábbi műveiből is ismerős témákkal és karakterekkel, ezúttal azonban sokkal visszafogottabb, az olvasót kevésbé megrázó formában.
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
A két cica konyhája című gasztroblogot vezető Bezselics Ildikó szakácskönyve háziasszonyi praktikákkal fűszerezve. A gasztroblogger egészen a kamra feltöltésénél kezdi a hasznos tanácsok sorát listába szedve.
6789101112131415
10 / 112 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.