Könyv
Dr. Winkler Gábor – Gézsi Andrásné – Dr. Baranyi Éva: Gasztronómiai világkalauz
Orvos és dietetikus szakemberek által összeállított, gazdagon illusztrált, hiánypótló gasztronómiai útikönyv, amely 30 ország kulináris történelmét 300 jellegzetes recepten keresztül mutatja be – figyelembe véve a cukorbetegek, a lisztérzékenyek és diétázók étrendjét is.
Arne Dahl: Misterioso
Svéd krimi 1999-ből. Arne Dahl Jan Arnaldot takarja, aki bűnügyi munkáit jegyzi ezen az álnéven. A 90-es évek közepén játszódó Misterioso az első darabja egy 11 kötetes sorozatnak, mellyel Dahl egy teljes évtizedet fed le.
Büky Dorottya – Feldmár András: Útmutató tévelygőknek
Újabb, lúdbőr-pozitív lélekfejtő vademecum Feldmár András és Büky Dorottya beszélgetős szeánszaiból tipikus Feldmár-féle sztorizás formájában szakmai kitekintővel és kérdezz-felelekkel – mindez imádni valóan szókimondó stílusban, szigorúan tabuk nélkül.
Neil Gaiman: Óceán az út végén
A világ egyik legnépszerűbb fantasy és sci-fi írójának régóta várt, minden eddiginél személyesebb és melankolikusabb regénye a felnőtté válásról, az emlékezésről és az embernél sokkal hatalmasabb teremtő és pusztító erőkről.
Jurij Poljakov: Szökni szeretnék
A szerző a Literaturnaya Gazeta főszerkesztője, az orosz-magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke. Korábban – szintén a Helikonnál – a Gödölye tejben c. regénye jelent meg magyarul. Új könyve „szatirikus társadalomrajz, enciklopédikus igényű korrajz és groteszk családregény harmonikus egyvelege”.
Sinclair McKay: A Bletchley Park titkos élete
Kétség sem férhet hozzá, hogy a második világháborút nem nyerhette volna meg Anglia a szövetségeseivel, ha a Bletchley Parkban dolgozó kódfejtői Alan Turing vezetésével nem jöttek volna rá a német Enigma titkára.
Kondor Vilmos: Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes
Gordon Zsigmond, a magánnyomozói hajlamokkal megáldott újságíró kalandjait az öt Budapest-regény után (Budapest noir, Bűnös Budapest, A budapesti kém, Budapest romokban, Budapest novemberben) ezúttal egy kisregényben és öt novellában olvashatjuk – most utoljára.
Daniel Friebe és Pete Goding: Hegynek fel
Gyönyörűen illusztrált album Európa kultikus kerékpáros emelkedőiről. Az országúti kerékpározás és a körversenyek rajongóinak nélkülözhetetlen bibliája a sportág legrangosabb versenyének lélegzetelállító helyszíneivel.
Murakami Rjú: Casting
Egy japán író 1997-es könyve, mely a nyugati világba hamarabb jutott el a belőle készült filmfeldolgozás formájában. A megözvegyült Aojama a munkájába temetkezik és egyedül neveli kamaszfiát. Hét év után azonban úgy dönt…
Wilbur Smith: Afrika mélye
Wilbur A. Smith dél-afrikai származású író, aki még 80 évesen is ontja magából a sztorikat, összesen harmincnégy könyve jelent meg, melyeket huszonhat nyelvre fordítottak le, és többől forgatókönyv is készült.
6789101112131415
10 / 106 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.