Könyv
Jamling Tenzing Norgay – Broughton Coburn: Apám lelkét megérintve
A serpákra, azaz a nyugati hegymászókat a csúcstámadásban segítő, a Himalája északkeleti részének magas völgyeiben élő népcsoportra szinte csak akkor irányul figyelem, amikor tragédia történik mászás közben.
China Miéville: Kraken
Az egyik legmenőbb brit írófenomén kirándulása az urban fantasy világába – polipszektával és beszélő tetkóval. A főhős, Billy Harrow élete örökre megváltozik, amikor a Természettudományi Múzeumban kiállított, általa preparált óriáspolipnak nyoma vész.
Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog... a tányéron
A River Cottage-sorozat és életérzés megteremtőjének „minimál” szakácskönyve, melyből kiderül, hogy a finom fogásokhoz sokszor elég csupán három (egymáshoz passzoló) összetevő.
Térey János: Moll
Térey János kilencedik verseskötete a hét évvel korábban megjelent Ultra stílusában, ugyanazzal a beleköthetetlen profizmussal operálva, csak „egy fokkal” keményebben. A szerző nagyszerű színpadi műveiről is ismert író, költő, műfordító, aki pengeéles kritikával képes versbe szedni a világot.
Hugh Laurie és Stephen Fry: Egy kis Fry és Laurie
A humor Monty Python-féle irányzatát művelő két jó barát, Hugh Laurie (alias Dr. House) és Stephen Fry két évtizeddel ezelőtti tévéshow-jának szövegkönyve. Ezt Hugh Laurie maga vallja be a kötet előszavában…
Varga Gábor: Reform desszertek
Az év egyik legjobb hazai szakácskönyve, amelyben a népszerű cukrász, Varga Gábor ezúttal egészséges süteményeket süt. Varga harmadik kötete nemcsak azért szuper, mert a korábbi receptgyűjteményeiben szereplő édességekhez hasonló…
Jonas Jonasson: Az analfabéta, aki tudott számolni
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt szerzőjének újabb remekbe szabott szatírája, a főszerepben egy dél-afrikai lánnyal, aki zseni és egy sor más szereplővel, akik meg nem azok.
Agatha Christie: N vagy M
A krimik örökös királynőjének második világháborús kémregénye, Poirot és Miss Marple helyett ezúttal egy házaspárral, Tommy és Tuppence Beresforddal a főszerepben. Ettől tartva bízza meg a brit titkosszolgálat az A titkos ellenfél című…
Samantha Shannon: Csontszüret
Samantha Shannon 2059-ben játszódó, disztopikus urban fantasyjében álomhackerek és rephaiták érkeznek a Földre, akik az emberekkel korábban kötött szerződésük miatt tízévente, csontszüretkor kapnak egy adag parafenomént.
B. Lotterfeld: Armageddon Reality Show
Richard Love, a londoni producer szörnyű reggelre ébredt: lemezbemutatóra készül, mindent megtervezett, kiszámolt, egyeztetett, többszörösen túlbiztosított.
234567891011
6 / 106 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.