Könyv
L.R. Fredericks: Farundell
Impresszionista festményekre emlékeztető, melankolikus hangulatú regény az álom és ébrenlét közötti létezésről, elvágyódásról és az élet értelmének kereséséről. A háború borzalmait nehezen kiheverő Paul Asher 1924-ben érkezik…
Klaus Mann: Mefisztó
Szabó István 1981-es Oscar-díjas filmjéről biztos sokan hallottak már, ahogy hatalmas érdeklődést generált Alföldi Róbert utolsó rendezése is a Nemzetiben, mely szintén a Mefisztót dolgozta fel. Legfőbb ideje hát megismerkedni a regényeredetivel!
Cecelia Ahern: Életed regénye
A nagy sikerű Utóirat: Szeretlek szerzőjének, Cecelia Ahernnek a kilencedik regénye hétköznapi hősökről és olyan csodákról, amiről már el is felejtettük, hogy valójában azok.
Borgos Anna: Nemek között – Nőtörténet, szexualitástörténet
Válogatás a hazai genderkutatások egyik legfontosabb képviselőjének kiváló tanulmányaiból, amelyekben Borgos a századelő irodalmát (és társadalmi viszonyait) nőtörténeti, illetve szexualitástörténeti vonatkozásban vizsgálja.
Minden kezdet csípős
Egy rész titkos-misztikus bájital, egy rész karcos-szociografikus korrajz, egy rész személyiség-fejlődést bemutató pszichológia, egy rész bátor szerzői különvélemény-fűszer.
Steve Hely: Hogyan lettem híres író
Kiváló humorral megírt szatíra a könyvkiadás világáról, melyben a David Letterman Show írója pellengérre állítja az Olümposzra, vagyis a New York Times bestseller-listájára feljutó könyveket, szerzőiket, kiadóikat és olvasóikat.
Bob Marley: A jövő a kezdet kezdete – Bob Marley füveskönyve
Marley és a füveskönyv egy mondaton belüli emlegetése esetén hajlamosak lehetünk valami tök másra gondolni, de itt bizony a jó Bob válogatott, magvas gondolatainak és szívből jövő üzeneteinek gazdagon illusztrált gyűjteményéről van szó.
David Mitchell: Felhőatlasz
A Felhőatlasz hat különböző, eltérő helyen és időben játszódó történetet tár elénk, melyekhez más-más stílus is társul (a kiadó biztosra ment, és mindegyikhez külön fordítót alkalmazott).
Bill O’Reilly & Martin Dugard: Lincoln
A New York Times bestsellerlistájára minden jel szerint örökbérletet váltott történész-újságíró szerzőpáros dokumentumregénye a Lincoln elleni merényletről. Azzal, hogy hogyan halt meg Lincoln – Spielbergnek is köszönhetően – vélhetően mindenki tisztában van…
Irvine Welsh: Skagboys
Irvine Welsh, a filmfeldolgozás révén kultikussá vált Trainspotting skót írója az Acid House című novellagyűjteményben megírta a korábbi regény spin-offját, majd a Pornóval elkészítette a folytatást is, most pedig újabb történettel állt elő.
45678910111213
8 / 106 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.