Pest is...
Pest is… nagy túlélő
Van-e annál rosszabb, mikor még az általad is utált, szürke, napi rutinodba is belezavarnak? Mondjuk, három évig nem szállhatsz fel arra a metróra, amit ugyan minden reggel a pokolba kívántál, és lehet, hogy konkrétan onnan is érkezett, ám mégis jobb volt a föld alatt remélni, mint elfagyott lábujjakkal, bohócorral várni a pótlóbuszokat.
Pest is… őszül
A magyar ember világszínvonalúan tud panaszkodni. Nyáron nagyon meleg van, télen pedig túl hideg, amikor pedig „nem Párizsba, hanem Pestre szökik be az ősz”, akkor megérkezik az a bosszantó angliai időjárás. Szomorkásan esik, ráadásul a havi csekkek mellett „hull az elsárgult levél”.
Pest is… strandol
Az évszak szinte kikerülhetetlen programja a közösségi strandolás. Ilyenkor még a család Drakulája is előkerül a panelkoporsójából (vér)áldozatot hozva, 100 faktoros naptejjel bekenve magát elbotorkál családtagjaival a lehető legközelebbi, felfújható medencénél nagyobb és akár több feszített víztükörrel rendelkező létesítményhez.
Pest is… izzad
A nyárban mindig akkor van végérvényesen nyakig az ember, amikor először ébred úgy az ágyában, mintha féltávnál lenne a Balaton-átúszásban. Csuromvizes, a lefekvéskor érzett ólmos fáradtság változatlanul rajta, végtagjai úgy lógnak a törzséből, akár egy rosszul kitömött rongybabának.
Pest is... eltéved
Az ember főiskolásként romantikus hévvel telve kicsit még messzebbre tervezett. Elég közhelyesnek hat, de egészen egy párizsi padlásszobáig, ahol éveken át könyveket irkált volna olyan dolgokról, amikről tulajdonképpen akkor még fogalma sem volt.
Pest is… rügyezik
Ha az ókori Egyiptomban nem találják fel olyan ügybuzgón az első időmérő eszközt, akkor könnyen lehet, hogy ma nincs is ez a nagy rohanás. Lehet pontosan tudni, hogy ki volt az a bátor, aki kiötlötte a munkanapok/hétvége leosztást?
Pest is… beesik a fa alá
Valóban az év legmeghittebb, legörömtelibb és szeretetben bővelkedő ünnepe lehetne a karácsony, ha a szegény, nyúzott átlagembert legalább néhány manó segítené, amíg megszólal a csengettyű. Persze vannak kivételek, drága jó anyám, többek között ezért is csodálnivaló teremtés, …
Pest is... hiszékény
Miközben lépten-nyomon szembesülünk vele, és nagyjából beletörődve el is fogadjuk, hogy mennyire közömbösek vagyunk egymás iránt, ennek dacára mindig akadtak szívet bélelő ellenpéldák. Ilyen volt az akkor 82 éves Irénke néni története, aki a Nyugatinál árulta házi készítésű sütijeit.
Pest is… tanul(t)
Itt van az ősz, itt van újra, és lassan az utolsó nagyobb címlet is kivándorol a szülők kivéreztetett pénztárcájából, miközben ők zaklatott körtáncot lejtenek sorstársaikkal a tizedik papírírószer üzletben.
Pest is… lehet a pokol
Sajnos a naptárban nincsenek előre jelezve, sem vastagon szedve, azok a napok, mikor minden balul sül el, és aminek a végére az ember már meg van arról győződve, hogy zsinóron húz maga után egy saját bejáratú esőfelhőt. Ami persze kifejezetten jól jönne egy olyan délutánon, mikor a higanyszál éppen disszidálni készül a hőmérőből.
123
1 / 3 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.