Pest is...
Pest is... eltéved
Az ember főiskolásként romantikus hévvel telve kicsit még messzebbre tervezett. Elég közhelyesnek hat, de egészen egy párizsi padlásszobáig, ahol éveken át könyveket irkált volna olyan dolgokról, amikről tulajdonképpen akkor még fogalma sem volt.
Pest is… rügyezik
Ha az ókori Egyiptomban nem találják fel olyan ügybuzgón az első időmérő eszközt, akkor könnyen lehet, hogy ma nincs is ez a nagy rohanás. Lehet pontosan tudni, hogy ki volt az a bátor, aki kiötlötte a munkanapok/hétvége leosztást?
Pest is… beesik a fa alá
Valóban az év legmeghittebb, legörömtelibb és szeretetben bővelkedő ünnepe lehetne a karácsony, ha a szegény, nyúzott átlagembert legalább néhány manó segítené, amíg megszólal a csengettyű. Persze vannak kivételek, drága jó anyám, többek között ezért is csodálnivaló teremtés, …
Pest is... hiszékény
Miközben lépten-nyomon szembesülünk vele, és nagyjából beletörődve el is fogadjuk, hogy mennyire közömbösek vagyunk egymás iránt, ennek dacára mindig akadtak szívet bélelő ellenpéldák. Ilyen volt az akkor 82 éves Irénke néni története, aki a Nyugatinál árulta házi készítésű sütijeit.
Pest is… tanul(t)
Itt van az ősz, itt van újra, és lassan az utolsó nagyobb címlet is kivándorol a szülők kivéreztetett pénztárcájából, miközben ők zaklatott körtáncot lejtenek sorstársaikkal a tizedik papírírószer üzletben.
Pest is… lehet a pokol
Sajnos a naptárban nincsenek előre jelezve, sem vastagon szedve, azok a napok, mikor minden balul sül el, és aminek a végére az ember már meg van arról győződve, hogy zsinóron húz maga után egy saját bejáratú esőfelhőt. Ami persze kifejezetten jól jönne egy olyan délutánon, mikor a higanyszál éppen disszidálni készül a hőmérőből.
Pest is... lazsál
Nem szükséges több éves megfigyelés annak megállapításához, hogy amint a városban 30 fok körül állandósul a hőmérséklet, híres munkamorálunk az átlagoshoz képest is jócskán visszaesik.
Pest is... sportol
Ép testben épphogy élünk, legalábbis az átlagpolgárok nagy része így érzi, és már-már sci-fibe illő számukra, amikor elsuhan mellettük egy céltudatos kocogó. Senkit sem szabad azért elítélni, ha a mókuskerékből való kizuhanását követően, a kötelező családi köröket letudva már csak a kanapéig képes elkúszni.
Pest is… pletykál
Van egy dolog, amit még az influenzánál is könnyebben adnak át egymásnak a fővárosi polgárok, ez pedig a pletyka. Itt persze nem a kúszónövényre gondolunk, aminek a szára a földdel érintkező csomóinál ereszt gyökeret, hanem sokkal inkább a hangsebességgel terjedő, …
Pest is... állatbarát
Nagy az Isten állatkertje, ám Budapesten többnyire nincs is kerítése, főleg ha a közlekedési morált nézzük. Most viszont nem embertársaink kirívó viselkedésére fókuszálunk, hanem a nagyvárosi magány egyik leggyakoribb ellenszerére a kis kedvencek tartására.
123
1 / 3 oldal
Játék
A Nobel-díjas Boris Pasternak Zsivágó doktor című regényén alapuló musical megérkezett Magyarországra is!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.