Stílus
A nagyvásárcsarnok és további fiókcsarnokok megnyitása Budapesten – 1897
Február 15-én 122 éve nyitották meg a fővárosban a monumentális és nagyon modern Központi Vásárcsarnokot, valamint öt másikat is, emelve ezzel a város élelmiszerellátásának minőségét, fejlettségét és hangulatát is.
Egy vagy kettő? – Magyal és mahónia
Sorozatunk második része következik. Előző alkalommal a pitypang és a kutyatej eredetét és mibenlétét tisztáztuk, így azt is, hogy nem ugyanaz a kettő. Most a magyalt és a mahóniát mutatjuk be röviden, melyeket szintén hajlamosak vagyunk összekeverni.
Legyél az állatok őrangyala! Így mentheted meg télen a kedvenceidet az éhhaláltól!
Az év legfagyosabb időszaka a január és február, ilyenkor jön az a cidri, amikor a jég és a hó miatt az állatok egyre kevesebb élelmet találnak maguknak. De van egy jó hírünk: te vagy az, aki segíthet nekik átvészelni a telet! Mutatjuk a titkot!
A kedves ágú zöld fenyők
A fenyőről első blikkre a karácsony jut eszünkbe, az, hogy tűlevele van, toboza és talán, hogy örökzöld. Felidézzük az illatát és rögtön látjuk magunk előtt a piros és arany díszeket, a havas tájat, a forralt bort és a mézeskalács sütiket. Aztán leesik, hogy még nem vettük meg idén a fát.
Karácsony szemét nélkül
Itthon is egyre divatosabb a zero waste akció, ami a háztartási szemét minimalizálását jelenti. Karácsony közeledtével pedig végképp aktuálissá válik a hulladékkérdés, hiszen az ünnepekkor még a hétköznapoknál is többet pazarolunk. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy miképpen csökkentheted a kuka tartalmát a fenyőünnep idején.
Egy vagy kettő? – Pitypang vs. kutyatej
Az emberek nagy része hajlamos összekeverni bizonyos növényeket. Benne van a tévedésben persze a népnyelv is, hiszen például a pitypangot valóban lekutyatejezték, noha egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Másképp is néznek ki, és az egyik mérgező. Tényfeltáró sorozatunk első része következik.
Az alkimista élősködő – A fehér fagyöngy
Aranyat ugyan nem csinál, de a fagyöngy azért izgalmas növény: parazita, bogyója mérgező, és aszerint változik gyógyhatása, hogy melyik fán élősködött. Nem összetévesztendő a sárga fagyönggyel, más néven fakínnal, ami hű marad a tölgyfához (talán ez a kínja).
Szökj meg a nyárba fillérekből! Utazási tippek spórolósoknak
Már most unod a taknyos, fejfájós, végeláthatatlan őszi esőt, előre ráz a hideg a karácsonyi hólatyaktól, és máris húzod a strigulákat nyárig? Akkor most figyelj: lelépni a télből nem csak a milliomosok kiváltsága. Mutatjuk, hogyan utazz okosan! És persze jó nyaralást kívánunk!
Ne vásárolj semmit!
A felhívás természetesen nem örökre szól. Sajnos vásárlás nélkül minimum éhen halnánk, de mást is kénytelenek vagyunk ebben a formában beszerezni, ami nem feltétlen baj. Az viszont már igen, hogy például a Black Friday nevű akciós napon emberek halnak meg egy-egy termék olcsó beszerzése miatt, valamint sok-sok ember rengeteg, valójában felesleges tárgyat vesz meg.
Csodák csodája – avagy a nadálytő hatásai
Aki ismeri, az tudja. Forrasztófűnek is hívják. Ha még nem hallottál róla, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt az évelő növényt. Talán már a krémet is használtad zúzódásra, lehet, hogy csak egy ismerős nyomta a kezedbe, de még sosem néztél utána. Pedig a fekete nadálytő (Symphytum officinale) csodákra képes.
12345678910
1 / 30 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.