Stílus
Design Világnap 2019
Fenntarthatóság és gazdaságélénkítés a design eszközeivel: erre a tematikára épül az idei Design Világnap hazai programja melyre június 27-én 16 órától várják az érdeklődőket a szervezők.
Nemzetközi Duna Nap – június 29.
Hivatalosan a fenti nap a hatalmas folyó ünnepe, amit szombaton a Margitszigeten, a Víztoronynál ünnepelhetünk. Idén a rendezvény fókuszában a tokhalfélék állnak, de egy tűzoltóhajót is megcsodálhatnak majd az érdeklődők.
Szarvasagancs szemvédőből lett trendi kiegészítő – a napszemüveg
Az emberek által ilyen-olyan okkal hordott eszközből előbb-utóbb divat lesz. Nem akarom elviccelni a dolgot, de szerintem úgy vagyunk vele, hogy ha már fel kell venni, nézzen ki valahogy, legyen stílusa, és még az sem rossz, ha utánozni kezdenek.
Nemzetközi Jóga Nap – június 21.
2015 óta ünneplik a jógázók ezt a nagyon trendivé vált, lélekre, szellemre és testre is ható mozgásformát. A tendencia örömteli, mert ha jól csinálod, csak hasznodra válik ez a fajta testmozgatás.
Dohánymentes világnap – május 31.
World No Smoking Day, ahogyan világszerte hívják. 1986. május 31-től minden évben ezen a napon helyezzük a fókuszt a problémára, mely sokaknak egyszerű szokás, mégis eléggé sokat árt az egészségnek.
Művészeti hallgatókat díjaztak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián
Április 24-26. között zajlott le Kaposváron a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának versenysorozata, ahol 3 első, 1 második és 1 harmadik díjat vehettek át a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói.
Májusi orgona
Lassan május első vasárnapja is elérkezik, amikor az anyákat köszöntjük. Bár rég nem orgonával operálok, mert szeretem az ágon hagyni a virágokat, mégis kapásból az orgona jut eszembe mint anyák napi csokor. Idén ez már tuti változik, mivel – neve ellenére – már április közepén illatoznak ezek a bájos pici virágokból álló bugavirágok.
Egy vagy kettő: tulipánfa vs. liliomfa
Érdekes. Ha imádjuk az összeesküvés-elméleteket, akkor itt egy nagyon adja magát. Olyan, mintha valaki tervszerűen összecserélgette volna a növények neveit, amit aztán tendenciózusan a téves verzióban adott át unokáinak a tömeg. Pedig ha jobban mögé nézünk, egyértelmű és logikus, hogy melyik miért mi.
Egy vagy kettő: bálványfa vs. ecetfa
Könnyen összekeverhető a két fafajta, pedig messziről és közelről is kiszúrható különbségek is fellelhetők rajtuk. Némileg mindkettő kapcsolódik az ecethez, de csak elméletben.
Egy vagy kettő: aranycserje vs. aranyeső
Sorozatunk ki tudja, hányadik részében ezt a két citromsárga virágzatú bokrot nézzük meg egészen közelről, hogy tisztában legyünk azzal, miben különböznek.
12345678910
1 / 31 oldal
Játék
Az Illumination és a Universal Pictures bemutatja Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült legújabb animációját, A Grincset.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.