Kedvenc helyek

Friss zene
The Corrs: In Blue
(Atlantic/Warner) Az utóbbi évek legjövedelmezőbb ír exportcikkének a Corr testvérek számítanak: három igen dekoratív leányzó (a dobos Caroline, a hegedűs Sharon, és a fő énekesnő, a néha pikulázó Andrea, aki rendszeres dobogósa a popsztár-szépségszavazásoknak) meg a csúnyácska, szemüveges bátyus (a gitáros Jim).
Buena Vista Social Club
(World Circuit/BMG) Joggal kérdezhetitek, hogy kerül ebbe a magát aktuálisnak hirdető rovatba egy lemez, ami 1997 óta piacon van, 1998-ban kapott is egy Grammy-díjat "tradicionális trópusi latin" kategóriában, és már többmillió fogyott belőle szerte a világon, sőt még Wim Wenders is rendezett egy nagy sikerű dokumentumfilmet a hozzá kapcsolódó turnéról.
Artful Dodger & Robbie Craig feat. Craig David: Woman Trouble
(London/Warner) A "UK garage" név alatt futó irányzat új megaslágere a Sweet Female Attitude-féle Flowers Sunship-mixe után.
Busta Rhymes: Anarchy
(Elektra/Warner) A Leaders Of The New School tagjaként feltűnt kétméteres keleti parti rapszörnyeteg, a magát nem túl komolyan vevő Busta Rhymes előző két szólóalbuma - az 1998-as When Disaster Strikes (Amikor beüt a katasztrófa) és az 1999-es E.L.E. (Kihalást előidéző esemény) - is világvége hangulatban fogant, így nem meglepő, hogy az Anarchy is vesztébe rohanó civilizációnk válságjelenségeire reflektál.
Jeff Buckley: Mystery White Boy - Live '95-'96
(Sony) Jeff Buckley 1997-ben, 31 éves korában halt meg. Nem kábítószer-túladagolásban, mint apja, Tim Buckley, a hatvanas-hetvenes évek fordulóján folkos, dzsesszes körökben nagyra tartott énekes-trubadúr. Nem, Jeff - hülyéskedésből - ruhástól fürdött a Mississippiben, és belefulladt. Generációjának egyik legzseniálisabb dalszerző-gitáros-énekese volt, műfajok felett álló, páratlan hangú, ihletett előadó.
Slipknot: Slipknot
(Roadrunner/Record Express) Én nem vagyok metalista... Néhány hónapja a Scream 3 filmzenelemezen meghallgattam a modern amerikai metálszíntér seregszemléjét, de a tucatnyi ifjú előadóból csak egyetlen egy akadt, amelyikben bármi egyéniséget láttam/hallottam: a Slipknot. A daluk hatásos volt, brutális, alig 2 és fél perces... és volt dallama, igazi, jól énekelt, emlékezetes dallama. Mármint a refrénben, mert a verze az sepulturás hörgés-zúzás volt dupla lábdobbal. Ez a Slipknot receptje, ez a kettősség.
Bomfunk MC's: In Stereo
(Sony) A Bomfunk MC's nevű finn duó finn nemrégiben hatalmas sikert aratott nálunk is a Freestyler című slágerrel. Az együttest hivatalosan két huszonéves fiatalember, DJ Gizmo és félig jamaikai származású rapper, B.O.W alkotja, de mögöttük egy öreg róka áll, Jaako 'JS16' Salovaara, aki a számokat is írja és a produceri munkákat végzi.
Tom Jones: Best Of Tom Jones - The Tiger
(Warner) Hú, ez nagyon béna! A matrica Greatest Hits válogatást hirdet az épp sokadik virágzását élő walesi playboytól, benne duetteket Chaka Khannal, Dionne Warwickkal, Tina Turnerrel, Dusty Springfielddel. Nos, ez mind igaz, azzal a szépséghibával, hogy - az Art Of Noise-zal közös Kiss 1988-as stúdiófelvételének kivételével - csupa hetvenes-nyolcvanas évekbeli koncertfelvételről van szó, melyek elejéről és végéről több kevesebb sikerrel megpróbálták levágni vagy lekeverni a tapsot.
Engelbert Humperdinck: Engelbert At His Very Best
(Universal) Engelbert Humperdinck (született: Arnold George Dorsey, 1936) a hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének érzelgős varietéénekese nem akart lemaradni egykori kollégájától, a napjainkban sokadvirágzását élő Tom Jonestól, kiadott hát egy válogatáslemezt 12 régi slágerével, melyek mellé nyolc vadonatúj felvételt is készített, köztük egy Mavericks- és egy No Mercy-szám feldogozását is.
Heather Small: Proud
(BMG) Az M People énekesnőjének, a duplaszájú Heather Smallnak az első szólóalbuma szépen odatehető zenekara sikerlemezei mellé, noha ez a kivételes hangú fekete csaj itt inkább a soulra, mint a dance-re helyezi a hangsúlyt.
Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.