Kedvenc helyek

Friss zene
101 Reykjavík (filmzenelemez)
(EMI) Augusztus végén megjelenik Björk új lemeze, ám addig is hallatja jégcsapmuzsikáját Izland, közelebbről Björk egykori zenekarának, a Sugarcubesnak a másik kulcsfigurája, az évek óta hallgató Einar Örn Benediktsson, aki most a Blur (és a Gorillaz) frontemberével, Damon Albarnnal készített kísérőzenét a 101 Reykjavík című pörgős izlandi krimihez.
108: 18.61 [ hardcore / metal / punk ]
A krisnásokból álló hardcore zenekar utolsó lemeze Robert Fish énekessel.
127 Hours Soundtrack
Változatos soundtrack remek score-résszel és pár meglepő popszámmal.
16 Horsepower: Olden
A denveri halál-county zenekar 1993-94-es demóinak és koncertfelvételeinek gyüjteménye
16 Horsepower: Secret South
(Glitterhouse/Művész mozi zeneboltja) Ez a lemez külföldön még tavasszal jelent meg, de mivel csak most kapott hivatalos magyarországi terjesztőt, ezért joggal járhat ki neki "a hét albuma" titulus, főleg hogy a zenekar néhány napja játszott nálunk, és nagyrészt erre a lemezanyagra támaszkodva adta a Sziget egyik legjobb koncertjét.
21 (filmzenelemez)
A 21 – Las Vegas ostroma című sikerfilm rockot és elektronikát kevező betétdalai közé egy vadonatúj LCD Soundsystem-szám és egy Rolling Stones-remix is került.
22-20s: 22-20s
Az ifjú brit kvartett bluest játszik - ahogy azt fehér suhancokból álló zenekartól a Rolling Stones óta nem hallhattuk!
2Pac: Better Dayz
(Amaru / Interscope / Universal) 2Pac él! Már a 2001-ben kiadott Until The End Of Time című sokadik (ötödik) poszthumusz Tupac Shakur-lemez kapcsán is sejthettük, hogy tényleg az idők végéig kitart a muníció. Hát most itt a beígért folyatás - és még nagyon sok kiadvány várható az 1996-ban lelőtt rappertől.
2Pac: Until The End Of Time
(Death Row/Interscope/Universal) Ha az életben talán nem is volt ennyire kigyúrt figura Tupac Amaru Shakur, mint a mozgalmi hősöket megidéző festett borítón látható, de azért elég kemény legény volt a karrierjét a Digital Undergroundban kezdő, majd életében négy, mondanivalójában fontos nyugati parti G-funk lemezt megjelentető, színészként is sikeres 2Pac. 1996. szeptember 13-án bekövetkezett halála a lemezkiadástól nem választotta el: immár ötödik posztumusz kiadványa jelenik meg.
2Pac: Until The End Of Time
(Death Row/Interscope/Universal) A lassan öt éve halott nyugati-parti rapsztár irdatlan mennyiségű kiadatlan felvételt hagyott maga után, aminek - a keményvonalas rajongókon kívül - valószínűleg a kiadóját, a Death Row-t vezető Suge Knight és 2 Pac anyukája, Afani Shakur örül a legjobban, de tegyük félre a rossz májat, nézzük a tényeket: 2Pac a rap egyik meghatározó alakja (volt?), és új maxija van piacon!
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.