Kedvenc helyek

Friss zene
Ramin Djawadi: Fright Night Soundtrack
Az Alkonyatnak köszönhetően az utóbbi időben a "vámpír" szó egy kellemetlen kifejezéssé vált, melynek hallatán nem egy dögös horror jut eszünkbe, hanem púderezett arcú, pipacsréten szenvelgő tinik. A Frászkarika végre egy régi vágású darab.
Ramin Djawadi: Game Of Thrones Soundtrack
A George R. R. Martin által írt A Song Of Ice And Fire regényszéria azonos című kötetét feldolgozó HBO sikersorozatnak végre a zenéje is hozzáférhető CD-n. Ha nem is egy Gyűrűk ura-kaliberű score-t kapunk, azért érdemes egy kis időt szánni a soundtrackre.
Rammstein: Amerika
(Universal)A nagysikerű Mutter után három és fél évvel a Rammstein a Reise, Reise albummal tér vissza. A Mein Teil című első kislemez szinte észrevétlen maradt, a másodikként kimásolt Amerika azonban nem jut erre a sorsra, sőt minden jel szerint a német ipari rockerek legnagyobb slágere lesz belőle. Gúnyos menetelés.
Rammstein: Liebe Ist Für Alle Da
Amikor a kilencvenes évek végén a Rammstein berobbant a hazai piacra, erőteljesebb szemöldök-ráncolásra késztette a közönséget, mint a korabeli regionális tévék dadaista szórakoztató műsorai. A rockdiszkók azonban kis idő múlva a válogatott boroskóla-himnuszokkal egyetemben játszották unásig Du Hast című szerzeményüket.
Rammstein: Mutter
(Motor Music/Universal) Az atomkemény, repetitív minimalizmus posztteuton lovagjai négy éve, az 1997-ben piacra dobott Sehnsucht óta nem jelentkeztek stúdióalbummal, ehelyett amerikai és európai koncertturnékkal múlatták idejüket.
Rammstein: Reise, Reise
(Universal)A német Rammstein szextett lemezről-lemezre egyre nagyobb tömeget hódít meg az indusztri-metál rajongótáborból, és még csak rá se játszik e tényre - komótosan, három-négyévente ad ki új albumot. A rendkívül slágeres Amerika kislemezzel megtámogatott Reise, Reise várhatóan még a a 2001-es Mutter népszerűségét is überelni fogja.
Rammstein: Rosenrot
(Universal)Anya (Mutter), Utazás (Reise, Reise) és most Rosenrot, vagyis Rózsavörös (még jó, hogy nem rózsaszín!). A felsorolt lemezcímek egyike sem az echte metálos hívószavak közül való, de most a Rammsteinről van szó, a német zenekar pedig - amint ez villáminterjúnkból is kiderült - nem arról híres, hogy véresen komolyan veszi magát, és azt a közeget, amelyben immár tizenvalahány éve egész otthonosan mozog.
Ramones: Anthology
(Rhino/Warner) Az énekes Joey Ramone április közepén bekövetkezett halála után néhány nappal, az első Ramones-lemez negyedszázados évfordulóján újra kiadták az eredetileg 1999-ben összeállított Anthology című dupla-CD-s válogatást a legendás New York-i punkkvartettől. Kezdőknek kötelező!
Ramones: Greatest Hits
(Rhino / Warner)Az ezredfordulón összeállított kétlemezes Anthology gyűjtemény kiadása óta a Ramones három alapító tagja is elhunyt, viszont született egy sztárparádés tribute album (We’re A Happy Family) és egy nagysikerű dokumentumfilm (End Of The Century), és az első album megjelenésének 30. évfordulójára most itt van egy újabb slágerválogatás.
Rancid: Indestructible
(Hellcat/Warner)A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb punkzenekara, az amerikai Rancid a 2000-es kitérő után új albumával visszatért legsikeresebb korszakának hangzásvilágához.
12345678910
5 / 24 oldal
Játék
A nagy hatású Stephen King-regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.